//Lubenica dijeta za brzo skidanje kilograma i detoksikaciju
Da li znate da postoji mnogo bolje rešenje za mršavljenje nego što je dijeta?

Otkrivamo vam tajnu kako efikasno smršati za manje od 28 dana!

Nekoliko hiljada naših čitalaca je probalo da drži razne dijete o kojima smo pisali na sajtu. Neki su bili uspešni u tome a neki nisu. Svi znamo da uopšte nije lako odreći se hrane. Zato smo, posle više od 19 godina iskustva u svetu mršavljenja odlučili da svima zauvek pomognemo u borbi protiv kilograma! Ponudili smo potpuno novo rešenje i ono što je najbitnije svi se slažu sa činjenicom da su imali čak 4 puta brže i bolje rezulate koristeći ga.
Kliknite ovde da saznate više o čemu se radi!
P.S. Procenat zadovoljnih korisnika je impresivnih 99.5%!

Lubenica dijeta za brzo skidanje kilograma i detoksikaciju

Lubenica je jedna od omiljenih poslastica za rashlađivanje tokom leta. Prijatan ukus lubenice otkrili su narodi pustinje Kalahari u Africi, a u 13. veku su je Maori doneli u Evropu, i uz pomoć robova je dalje preneta u Ameriku. Danas je zasluženo veoma popularna namirnica u svetu, jer se po ukusu i nutritivnoj vrednosti poredi sa najboljim vrstama voća.

Ova namirnica sadrži visok procenat vode i niskokalorična je, pa tako predstavlja idealnu namirnicu za one koji žele da smršaju i zdravije se hrane. Postoji više dijeta u kojima je glavni sastojak lubenica, pa zato ukoliko želite da smršate obavezno treba da uvrstite lubenicu u Vašu ishranu.

Kako biste postigli što bolji efekat tokom dijete sa lubenicom, možete koristiti preparat za mršavljenje i naravno i fizička aktivnost je uvek dobrodošla. Osim toga što je lubenica delotvorna u borbi protiv viška kilograma, ona veoma blagotvorno utiče na zdravlje, jer je bogata mineralima i vitaminima.

Zato ukoliko želite da brzo skinete kilograme, ali i da se bolje osećate, tokom leta umesto slatkiša, pojedite lubenicu. Pročitajte naredni tekst i saznajte kako Vam lubenica dijeta može pomoći da veoma brzo izgubite višak kilograma, kao i kako ova namirnica utiče povoljno na zdravlje.

Lubenica dijeta – varijacije

Postoji nekoliko vrsta dijeta sa lubenicom, uglavnom su sve slične i ne traju duže od dve nedelje, pa tako u zavisnosti od toga koje namirnice volite, možete isprobati neku od dijeta. Naravno, važno je da volite lubenicu kako biste mogli izdržite dijetu.

Dijeta bazirana na ovom slatkom povrću pomoći će Vam da kroz nekoliko dana izgubite višak kilograma zahvaljujući tome što zavarava glad i povoljno deluje na sistem za varenje. Osim toga, lubenica je prirodno slatka, pa predstavlja idealnu zamenu za slatkiše i druge nezdrave šećere.

Dijeta za detoksikaciju

Ova lubenica dijeta traje pet dana i detoksikuje telo, a odlična je i za obnavljanje i podmlađivanje ćelija u organizmu. Dijeta se zasniva na lubenici, koja se unosi pet puta dnevno, ipak treba napomenuti da je ne smete držati duže od pet dana i da se prethodno treba konsultovati sa lekarom. Takođe, ovu dijetu nikako ne treba da primenjujete ukoliko imate kamen u bubregu, dijabetes ili problem sa gušteračom.

Ova dijeta će stabilizovati nivo soli u organima i pomoći će Vam da se oslobodite viška tečnosti koje imate u telu, i poželjno je da se tokom dijete konzumira oko pola kilograma lubenice na svakih pet kilograma telesne mase. Ova dijeta je ekstremna i podrazumeva da se svih pet dana jede samo lubenica u prethodno navedenim količinama, a ukoliko se nakon dijete osećate dobro, možete nastaviti narednih pet dana dijetu sa manje rigoroznim planom ishrane koji Vam može pomoći da izgubite dodatna tri kilograma i izgleda ovako:

 • Doručak: činija zobenih pahuljica i komad sira
 • Užina: pola kilograma lubenice
 • Ručak: 200 grama ribe ili piletine i tanjir salate od povrća
 • Večera: Lubenica (pola kilograma na svakih 15 kilograma Vaše telesne mase)

Ukoliko primenjujete obe dijete, za deset dana ćete izgubiti osam kilograma. Naravno nakon toga, kako Vam se izgubljeni kilogrami ne bi vratili, ne treba da se vratite starom režimu ishrane, već treba da primenjujete zdraviji režim ishrane koji za cilj ima mršavljenje. Dijeta sa lubenicom treba da Vam posluži kao motivacija da počnete zdravije da se hranite, kao i da izbacite toksine iz svog organizma.

Lubenica dijeta sa povrćem i sirom

Lubenica dijeta sa povrćem i sirom se takođe primenjuje pet dana i odlična je za detoksikaciju i veoma je popularna za brzo skidanje kilograma, s obzirom na to da daje odlične rezultate. Evo kako treba da izgleda Vaš plan ishrane tokom dijete sa lubenicom:

  • Svih pet dana za doručak se jede kriška lubenica i jutarnji napitak po želji, na primer kafa ili zeleni čaj. Kriška lubenica treba da bude teška od 300 do 350 grama.
 • Prvi dan:

Osim doručka koji je isti svakog dana, za ručak treba pripremiti 100 grama kuvane govedine, 100 grama kuvanog pirinča sa paradajz sosom i krišku lubenice. Za večeru se jede 50 grama sira i kriška tost hleba.

 • Drugi dan:

Za ručak se jede tost hleb, 50 grama kuvanih pilećih ili ćurećih prsa i kriška lubenice. Za večernji obrok treba pripremiti 100 grama ribe na roštilju, krišku tost hleba i sezonsku salatu.

 • Treći dan:

Tokom ručka se jede 30 grama špageta sa sirom i paradajzom i kriška lubenice. Za večeru treba napraviti mešanu salatu od paradajza, krastavaca, paprike, luka i zelene salati i dodati salati 50 grama svežeg sira. Uz ovu salatu se uveče jede i kriška lubenice.

 • Četvrti dan:

Tanjir supe od povrća, krišku tost hleba, 50 grama kuvanog pilećeg mesa i krišku lubenice treba pripremiti za ručak. U večernjim satima možete jesti dva kuvana krompira sa parmezanom, sezonsku salatu i krišku lubenicu.

 • Peti dan:

Za ručak se priprema 50 grama govedine sa šampinjonima, kriška tost hleba i kriška lubenice. Za večeru jedite 50 grama svežeg sira, dve kriške tost hleba i krišku lubenice.

Dugoročna lubenica dijeta

Ova vrsta dijete traje nešto duže od prethodne dve (trinaest dana) i ima dva faze. Prva faza podrazumeva prilično rigorozan način ishrane i traje svega tri dana jer se jede samo lubenica. Druga faza traje šest do deset dana i manje je rigorozna od prve faze, ali podrazumeva dva obroka dnevno, a lubenica se jede kao užina između obroka.

Istina koju vam niko neće reći o mršavljenju!
Kompanije troše milione evra da bi vam prodali svoje proizvode prepune hemije. Baš iz tog razloga nikada vam ovo neće spomenuti! Kliknite ovde da saznate više

Jelovnik tokom druge faze dijete treba da izgleda ovako:

 • Doručak: komad sira i činija žitarica sa mlekom
 • Ručak: Nemasno meso ili riba koji mogu da se kuvaju ili spreme na roštilju, ali nikako ih ne treba spremati na masti. Kao prilog možete napraviti salatu od svežeg povrća i začiniti je sa nekoliko kapi maslinovog ulja i malo sirćeta.
 • Za večeru i užinu između doručka i ručka se jede dve-tri kriške lubenice

Naravno, ovu dijetu ne smete trajno primenjivati, jer ona Vam može pomoći da se rešite kilograma, ali kako biste bili dobrog zdravlja, neophodno je da unosite u organizam i masti i proteine, kojima lubenica nije preterano bogata.

Nakon ove dijete, dugoročno možete lubenicu uvrstiti u svoj jelovnik tokom letnjih meseci tako što ćete je jesti umesto grickalica i slatkiša i za svaku užinu. Naime, ovo povrće pružiće Vam osećaj sitosti, a za razliku od drugih ugljenih hidrata, neće se pretvoriti u salo. Unošenjem lubenice za užinu i umesto nezdravih šećera značajno ćete smanjiti unos kalorija i najzdraviji način izgubiti kilograme.

Ova dijeta treba da bude prvi korak ka vitkoj figuri, pa tako nakon što završite sa lubenica dijetom, treba da nastavite da se zdravo i pravilno hranite. Naime, na ovaj način ćete za trinaest dana uvideti koliko nezdravih namirnica unosite u svoje telo i koju hranu ste unosili u preteranim količinama.

Nutritivni sastav lubenice

Ovo povrće sastoji se uglavnom od vode (čak 92%) i ima veoma nisku kalorijsku vrednost (u 100 grama se nalazi svega 30 kalorija), pa se zato uglavnom svrstava u namirnice koje treba jesti ako ste na dijetalnom režimu ishrane.

Ipak, s obzirom na to da je veoma bogata šećerima, gojazni ljudi ne bi smeli da jedu lubenicu u velikim količinama. U tom slučaju, obrok sa lubenicom treba da se kombinuje sa namirnicama koje imaju niski glikemijski indeks (na primer, jabuke, trešnje, tikvice, paradajz, zeleno povrće ili orašasti plodovi).

Plod lubenice je, kako je navedeno, bogat šečerima, naročitom fruktozom i pektinom, ali je i odličan izvor gvožđa, natrijuma, kalijuma, magnezijuma, kao i vitamina C, A, B1 i B6. Takođe, ovo povrće u svom sastavu ima i likopen, jedan od najjačih antioksidanata, koji lubenici daje crvenu boju i osvežavajući ukus.

Kako izabrati zrelu lubenicu?

Kako bi Vaša dijeta bila uspešna, neophodno je i da lubenica koju jedete bude ona prava, kao i da bude dovoljno ukusna, a to može samo ako je dovoljno zrela. Pre svega, bela ili zelena boja kore lubenice ukazuju na to nije zrela, pa takve lubenice nemojte kupovati.

Boja vreža i prstena oko njega takođe otkrivaju da li je lubenica zrela. Ukoliko je prsten braonkaste boje, lubenica je zrela, a ukoliko je zelen znači da je previše rano. Suvi vreževi nisu uvek znak zrelosti lubenice, već samo mogu pokazati da je lubenica davno ubrana, zato je bolje da osim vreža proverite i boju prstena.  

Važno je da kada kupujete lubenicu obratite pažnju na to kakva je kora. Dobra lubenica treba da ima koru koja je glatka, ali niije previše sjajna. Takođe, kada udarite lubenicu po kori, zvuk ne sme da bude šupalj, a na strana na kojoj je lubenica ležala na zemlji tokom sazrevanja treba da bude žućkaste boje.

Lubenicu treba čuvati u frižideru kako bi se dobra rashladila, i najviše može cela ili isečena biti u njemu sedam dana. Takođe, poželjno je da isečenu lubenicu zaštitite plastičnom folijom, kako se ne bi isušila i upila mirise druge hrane koja se nalazi u frižideru. Nakon što je dobro ohladite, možete u potpunosti uživati u ovom slatkom povrću.

Lubenica zdravlje

Iako nije najbolja i najzdravija namirnica, lubenica ipak ima delotvoran uticaj na zdravlje. Naime, ona je bogata vitaminima A, B1, B6, kao i i vitaminom C. Takođe, sadrži i vlakna koja pomažu regulisanju probave, a s obzirom na to da većinski sadrži vodu, odlična je i za hidrataciju organizma.

Takođe, ovo slatko povrće sadrži antioksidant likopen koji dokazano štiti od raka prostate, dojke, sluznice materice i pluća. Pored toga, poboljšava pH vrednost krvi i čisti krvne sudove od masnih naslaga, a podstiče i rad bubrega, kao i izbacivanje štetnih materija iz organizma.

Lubenica je i odličan izvor magnezijuma i kalijuma, i ukoliko je jedete zadovoljićete dnevne potrebe za ovim mineralima, koji smanjuju bolove u mišićima nakon napornog treninga.  Takođe, lubenica se preporučuje ženama koje u PMS-u pate od nadutosti i grčeva u mišićima.

Lubenica dijeta – iskustva

Dijeta sa lubenicom veoma je popularna tokom letnjih meseci, jer za sedam dana je moguće izgubiti i do 15 kilograma, odnosno 2,5 kilograma po danu. Naravno, ovi rezultati su mogući samo ukoliko jedete lubenicu u malim količinama, a pritom je moguće da ćete se osećati veoma loše, i retko ko može da izdrži petnaest dana da primenjuje ovakav režim ishrane.

Ipak, ukoliko želite da na duge staze promenite način ishrane, lubenica Vam može veoma pomoći. Iskustva onih koji su držali dijetu sa lubenicom duži period govore da je moguće da smršate nešto više od jednog kilograma nedeljno, tako što su umesto grickalica za užinu jeli lubenicu.

Ovu dijetu ne morate da držite samo trinaest dana, već tokom čitavog leta, dok traje sezona lubenica. Naravno, dijetu možete držati pod uslovom da unosite raznovrsne namirnice koje ćete pažljivo birati, a umesto masnoća i slatkiša jedite lubenicu i ubrzo ćete primetiti rezultate.

Kombinujte dijetu sa fizičkom aktivnošću

Kada je u pitanju kratkoročna dijeta sa lubenicom, ona Vam može pomoći da kroz pre dana izgubite i do pet kilograma, ali to je uglavnom višak vode koji se zadržao u Vašem telu. Ona se i preporučuje onima koji imaju problem sa zadržavanjem tečnosti u organizmu, pa zato ukoliko imate ovih problema slobodno probajte ovu dijetu.

Ukoliko nemate preveliki višak kilograma, ova dijeta Vam ne može mnogo pomoći, pa je tako potrebno da dijetu kombinujete sa nekom fizičkom aktivnošću koja Vam prija, a možete i probati i neki proizvod za mršavljenje.

Da li lubenica goji?

Mnogi kada se pomene dijeta sa lubenicom, postanu skeptični, jer smatraju da im ova namirnica ne može pomoći u borbi protiv viška kilograma, zato što je veoma bogata šećerima. Naime, svaka hrana ima svoj glikemijski indeks koji pokazuje koliko brzo ta namirnica podiže nivo šećera u krvi. Smatra se da su namirnice koje imaju glikemijski indeks veći od 70 štetne, a lubenica ima glikemijski indeks 72, što je prililčno visoko.

Iz ovih razloga dijabetičari treba da vode računa o tome koliko lubenice jedu. Ipak, važan pokazatelj zdrave namirnice je i glikemijsko opterećenje, koji pokazuje da lubenica, iako je slatka, ne utiče na to da se ugojite, već u sebi sadrži zdrave šećere. Zato, možete uživati u ovom povrću, bez straha da ćete se ugojiti.

U svakom slučaju, lubenicu treba da uvrstite u svoj jelovnik ukoliko želite da se zdravije hranite. Osim što ćete se osvežiti i zasladiti, sigurno je da ćete se i bolje osećatii. Takođe, lubenica i hidrira telo, pa tako umesto gaziranog napitka ili bilo kog soka sa veštačkim zaslađivačima, tokom leta pojedite lubenicu.

Za koju god dijetu da se odlučite, sigurno je da će Vam lubenica smanjiti apetit i omogućiti da unesete dovoljno tečnosti, a sigurno je i da ćete smršati. Zato, izaberite neku od dijeta sa lubenicom i neka Vam one budu prvi korak ka zdravijem životu.

Ljudi koji su koristili DietX preparat za mršavljenje

Napravljen je od posebnih biljaka koje podstiču mršavljenje: Hoodia, Garcinia, Guarana, Čia seme, Laneno seme, Kim, Zeolit i Eterično ulje.

Pomoći će vam da smanjite apetit, istopite masne naslage i uklonite celulit.

2022-01-23T03:23:20+01:00 11/10/2018|1 Komentar

1 komentar

 1. […] prvog dana treba jesti voće, a najviše se preporučuje lubenica. Voće se može jesti u neograničenim količinama (naravno, bez preterivanja) i u vreme koje vama […]

Dodavanje komentara na tekst