//Masažer za Celulit – Primena, Odabir i Vrste Masažera za Celulit
Da li znate da postoji mnogo bolje rešenje za mršavljenje nego što je dijeta?

Otkrivamo vam tajnu kako efikasno smršati za manje od 28 dana!

Nekoliko hiljada naših čitalaca je probalo da drži razne dijete o kojima smo pisali na sajtu. Neki su bili uspešni u tome a neki nisu. Svi znamo da uopšte nije lako odreći se hrane. Zato smo, posle više od 19 godina iskustva u svetu mršavljenja odlučili da svima zauvek pomognemo u borbi protiv kilograma! Ponudili smo potpuno novo rešenje i ono što je najbitnije svi se slažu sa činjenicom da su imali čak 4 puta brže i bolje rezulate koristeći ga.
Kliknite ovde da saznate više o čemu se radi!
P.S. Procenat zadovoljnih korisnika je impresivnih 99.5%!

Masažer za Celulit – Primena, Odabir i Vrste Masažera za Celulit

Masažer za celulit je jedno od rešenja koje se nudi za uklanjanje celulita.

Kao jedan od najčešćih problema nežnijeg pola, celulit se javlja kod žena svih dobi, bez obzira na figuru i telesnu građu. Predstavlja veliki estetski problem, a kod mnogih žena utiče na samopuzdanje, pa se često odlučuju na to da kao deo svoje beauty rutine uključe i anticelulit kreme, kao i odgovarajući masažer za celulit. 

Uporni celulit se stvara usled deformiteta koji nastaju kao posledica nagomilavanja masnoće i toksina ispod kože. Sam celulit nastaje kao posledica poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva, vremenom dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, a izgled deformiteta podseća na koru od pomorandže.

Celulit se kod najvećeg broja žena javlja na zadnjici, butinama ili stomaku. Usled savremenog načina života, tempa koji zahteva veliki broj sati provedenih u sedećem položaju, način konzumacije hrane i nedostatak vežbanja, prouzrokovao je da još veći broj žena bude podložan gojaznosti, ali i pojavi celulita.

Iako je odličan preparat za mršavljenje pouzdan saveznik u gubitku kilograma, neki problemi, poput celulita, time ne prestaju. Deo terapije za uklanjanje celulita je čuveni proizvod – masažer za celulit, koji postiže odlične rezultate. U nastavku teksta saznajte više o masažerima za celulit, vrstama istih, ali i načinima na koji celulit nastaje.

Šta su masažeri za celulit?

Masaže predstavljaju jednu od esencijalnih terapeutskih aktivnosti koja opušta telo, pomaže pri uklanjanju bolova, poboljšanju cirkulacije i razbijanju masnih naslaga, pa samim tim utiče i na smanjenje i, eventualno, uklanjanje celulita

Kozmetički saloni nude širok dijapazon masaža i tretmana koji tretiraju masne naslage i uklanjaju celulit. Ipak, ovakvi tretmani moraju iznova da se ponavljaju. Baš iz tog razloga, kao odgovor na ponudu kozmetičkih salona, pojavilo se rešenje koje se zove masažer za celulit

Rešavanje ovog estetskog problema od kuće predstavlja odličan izbor za sve žene koje nisu ljubitelji kozmetičkih salona. Kako biste se rešili celulita, masažu je potrebno sprovoditi jakim i snažnim pokretima. Zbog zamora koji se javlja ukoliko to sami radite, posebno u slučajevima tvrdokornog celulita, kao pravo rešenje se javljaju masažeri za celulit.

Masažeri za celulit dolaze u raznim varijacijama, multifunkcionalni su i predstavljaju kvalitetno i pouzdano rešenje za pomoć u uklanjanju celulita bez kozmetičkih salona. Masažeri često u svom paketu sadrže brojne kreme i preparate, koji imaju terapeutsko dejstvo na uklanjanje naslaga celulita.

Kako masažer za celulit funkcioniše?

Masaža protiv celulita predstavlja jedan od dodataka u borbi protiv deformiteta kože. Stvaranjem pritiska na kritične regije vašeg tela, odnosno one delove tela na kojima se celulit najčešće pojavljuje, masažer deluje na butine, gluteus i stomak, mada ni ruke nisu pošteđene prisustva celulita, pa je moguće primeniti ga i na ovom delu tela.

Masažer za celulit u velikoj meri omekšava kožu i potkožno tkivo, uz poboljšavanje cirkulacije. Time se omogućava da telo bolje upije aktivne sastojke koje ima gel protiv celulita, koji se nanosi na masažer. Ti aktivni sastojci obavljaju svoj deo posla, kada je u pitanju uklanjanje celulita.

Dok jedni dodatno poboljšavaju cirkulaciju i ubrzavaju razgradnju masnih naslaga koje se javljaju prilikom nastanka celulita, drugi aktivni sastojci zatežu kožu, čineći je jakom i glatkom, a celulit samim tim čine manje vidljivim golim okom.

Usled konstantnog fizičkog uticaja na masne ćelije kože, one mogu lakše da se otkače od potkožnog tkiva, da se usitne i ravnomernije rasporede pod kožom. Kao jedan od rezultata koji nastaju ovim procesom, tvrdokorni celulit vremenom će postati manje vidljiv, a kasnije i poptuno nestati. 

Pored toga, gomilanje masnog tkiva pod kožom stvara i raznovrsne toksine, kojima se koža dodatno opterećuje i stvara se sloj pomoradžine kore. Najbolji rešenje za ovaj problem jeste da pokrenete limfni sistem. Masažer za celulit se blago pritiska na kožu, pa se uspavani limfni sistem aktivira, a toksini se brže izbacuju iz tela.

Masažeri su prevashodno namenjeni regijama koje su najviše opterećene celulitskim naslagama, ali je moguće koristiti ih i kod bola u leđima ili ramenima, posebno kod blažih tegoba, koje se masažom ublažuju.

Prvi period tokom kojeg se masaža obavlja često može da bude neprijatan i bolan, te da kod vas izazove neželjeni osećaj nelagode, ali je potrebno nastaviti sa procedurom, jer većina poteza prilikom korišćenja masažera nije previše nežna prema telu

Vrste masažera za celulit – kako se uklanja celulit

Kada su u pitanju vrste masažera za celulit, potrebno je imati na umu da masažeri dolaze u raznim varijacijama i da je odgovor na pitanje kako se uklanja celulit glavni faktor koji utiče na odabir određenog masažer za celulit. Postoje:

  1. Ručni masažer za celulit;
  2. Električni masažer za celulit;
  3. Vakuum masažer za celulit;
  4. Infracrveni anticelulitni masažer.

Pored ove podele, važno je pomenuti da vrste masažera variraju, a da ogroman broj obuhvata drvene i silikonske masažere, kao i četke, oklagije, različite rolere i šolje, uz već pomenute infracrvene i vakuum masažere, koji su noviji trendovi u tretiranju celulita.

Ručni masažer za celulit 

Ručni masažer za celulit se pojavljuje u raznim varijacijama. Kao zajednička karakteristika koja odlikuje svaki ručni masažer, izdvaja se činjenica da ćete morati da koristite ruke za pravljenje pokreta tokom čitavog postupka masaže.

Iako zahteva dodatan fizički napor, glavna prednost koju ima ručni masažer ogleda se u tome što oni pružaju dodatnu stimulaciju vašoj koži, poboljšavajući cirkulaciju tela. Ručni masažer protiv celulita može da sadrži pipke, bodlje, rolere, valjke ili kuglice, koje osoba praktično “vozi” po svojim butinama, gluteusu ili rukama, ali to može biti i obična četka.

Kao pragmatičan primer pozitivne odlike ručnog masažera izdvaja se i to što ne prave nikakvu buku, ne troše baterije ili druga sredstva napajanja, lako su prenosivi i možete ih u svakom trenutku imati uz sebe, a uz to su i relativno jeftini. Naravno, efikasnost koju poseduje masažer za celulit je najvažnija stavka kada se navode prednosti ovog proizvoda.

Drveni ručni masažeri za celulit

Ručni masažeri za celulit mogu biti drveni i silikonski. Drveni ručni masažeri za celulit nalikuju drvenim valjcima, odnosno manjim oklagijama. Razlikuju se i klasični drveni masažeri koji mogu da stanu u dlan, od onih krupnijih masažera, u obliku četke. 

Zupci na drvenim masažerima su specijalno dizajnirani tako da stimulišu cirkulaciju i limfnu drenažu. Dizajnirani su i zaobljeni tako da odgovaraju regiji na kojoj se koristi i lako prianjaju uz kožu. Poželjno je da drveni masažer koristite u kombinaciji sa kremom, čiji sastojci prodiru dublje u kožu i podstiču funkcije koje za cilj imaju uklanjanje celulita.

Električni masažer za celulit koji se lako koristi

Električni masažer za celulit dolazi u različitim veličinama, u zavisnosti od toga da li se koristi u kozmetičkim salonima, dok postoje i električni masažeri sa ručnom varijantom. Ove mašine funkcionišu tako što vibracije šalju kroz određenu regiju koju masirate, te na taj način razgrađuju masno tkiva i pomažu da se umanji prisustvo celulita.

Kao jedan od glavnih benefita koji se javljaju prilikom korišćenja električnih masažera izdvaja se lakoća njihovog korišćenja. Električni masažer za celulit se samo prinese kritičnoj regiji, uz eventualni blaži pritisak na deo koji se tretira. Za razliku od ručnih masažera, elektični masažeri ostatak posla sami odrađuju, pa ne morate da zamarate ruke i snažno pritiskate svoju kožu.

Vakuum masažeri za celulit – uklanjanje celulita ventuzama

Vakuum masažeri za celulit predstavljaju najmanje prijatnu, ali posebno dobru opciju u borbi protiv celulita. Ovi uređaji imaju deo koji usisava određenu površinu kože koja se tretira. Time se povećava dotok krvi i limfe, ali se i masne naslage odvajaju od strukture kože, čineći je snažnijom i glatkom.

Vakkum masažeri za celulit su male, silikonske čašice koje tokom upotrebe stvaraju vakuum i povlače kožu u unutrašnjost čašice. Kao i kod ručnih masažera, tako ni vakuum masažeri za celulit ne zahtevaju struju i baterije, već rade na ručni pogon. Drugi naziv za ove čašice su ventuze.

Poželjno je da se vakuum masaža ventuzama obavlja na mokroj koži. Tokom pripreme se na kožu nanosi ulje za masažu ili sapun, kako bi se olakšao pristup čašicama. Ukoliko posedujete gel protiv celulita, bogat sastojcima koji pospešuje lipolizu, sam proces ima duplo bolje efekte.

Nakon što ste naneli podlogu, počinje proces masaže vakuumiranjem. Čašice, odnosno ventuze, su dizajnirane tako da , odmah nakon naslanjanja na kožu, odrade svoj deo posla. Namazani deo kože se stalno uvlači kroz otvor, dok masažer za celulit lagano klizi po regiji na koju se masaža aplikuje.

Time se razbijaju sve deformisane ćelije vezivnog tkiva, dok se masne naslage izvlače na površinu kože. Vakuum masažeri za celulit poboljšavaju cirkulaciju razgradnjom masnih ćelija, kroz proces lipolize, a osoba u znatnoj meri sanira problem koji se javlja usled naslaga celulita.

Infracrveni masažeri za celulit

Infracrveni masažeri za celulit koriste infracrvene znake koji dodatno poboljšavaju efekte masaže. Dubinsko tretiranje dela kože koji ima celulit podstiče cirkulaciju i zagreva deo tela koji se masira, kako bi se proces nestanka celulita ubrzao, a koža regenerisala.

Masažom koja koristi infracrvene zrake smanjuje se obim kukova, struka i ruku, a pojedine studije su pokazale da se pozitivni efekti javljaju i dugoročno. Takođe, ova masaža povećava proizvodnju kolagena i elastina u koži, a pojačava i limfnu drenažu kože. Time se smanjuje “otok” kože koji se javlja usled pojave celulita.

Kako odabrati odgovarajući anticelulitni masažer?

Kao što smo već rekli, postoje brojne vrste celulitskog masažera, koje se međusobno razlikuju po vrsti, načinu korišćenja i materijalu od kog se sastoje. Sa druge strane, javlja se i pitanje kako odabrati odgovarajući anticelulitni masažer. Ovo su neki od saveta koji vam mogu pomoći prilikom izbora:

  • Manja, ručna varijanta je pogodnija ukoliko često putujete zbog svog oblika i manjeg obima;
  • Najbolji ručni masažeri imaju gumenu dršku, jer se ona manje kliza od plastičnih drški, bolje prianja uz ruku i pruža veću kontrolu ženama koje koriste ručne masažere za celulit;
  • Ručni masažeri sa zamenljivom glavom i sa bodljama različitih veličina su bolji izbor;
  • Električni masažer protiv celulita predstavlja pravi izbor ukoliko imate višak vremena za masažu i ukoliko možete finansijski da ga priuštite;
  • Vakuum masažer protiv celulita je prvi izbor kod tvrdokornog celulita. Ipak, nemojte uzimati vakuum masažer ukoliko imate srčanih problema, problema sa jetrom ili bubrezima, kao i proširenim venama ili promenama na koži.

Delotvornost masažera se razlikuje u zavisnosti od toga koji tip celulita imate. Kod adiopoznog celulita, koji se sastoji od masnih potkožnih naslaga, najbolji izbor predstavljaju vibrirajući anticelulitni masažeri. Pojavom ovog celulita, telo nije u stanju da eliminiše višak kalorija i one se pretvaraju u masne naslage i celulit.

Kod pojave vodenog celulita, kao najbolji izbor ističe se infracrveni masažer za celulit. S obzirom na to da se ovaj tip celulita javlja kod osoba sa slabom cirkulacijom, kako krvi, tako i limfe, gde se kao prateće pojave javlja osećaj težine u nogama i oticanje, metoda koja koristi infracrvene zrake dubinski prodire i “oslobađa” kožu.

Šta je u stvari celulit?

Iako je odgovor na pitanje šta je celulit relativno poznat široj populaciji, ono što žene kod pojave celulita najviše muči jeste činjenica da, iako je to sloj masnih naslaga ispod kože, njegova vidljivost itekako utiče na estetski dojam osobe. 

Masne naslage su nepravilno raspoređene ispod kože, stvarajući kvržice koje ne izgledaju lepo i prijatno. Kada je u području, sklonom pojavi celulita, usporen proces eliminisanja štetnih materija, voda i otpadne materije se nagomilavaju, pa dolazi do debljanja vezivnog tkiva. 

Ipak, iako je celulit oblik masnih naslaga, ne javlja se samo kod gojaznih osoba, već apsolutno svi mogu biti pogođeni pojavom celulita – bilo da su u pitanju osobe sa viškom kilograma, tako i mršave osobe i muškarci. Masažer za celulit može pomoći u ovakvim situacijama.

Žene su podložnije pojavi celulita zbog estrogena, hormona koji utiče na formiranje ženskih oblina. S obzirom na to da muškarci imaju deblju kožu, približna ili identična količina masnih naslaga je manje vidljiva i izražena kod njih nego kod pripadnica lepšeg pola. 

Kako nastaje celulit?

Kao jedan od glavni uzročnika celulita javlja se loš način života kojeg karakterišu zamor, negativne navike u ishrani, nedovoljan unos tečnosti, nepravilno disanje, zamor, napetost, kao i odsustvo telesnih aktivnosti. Puno masne i začinjene hrane, uz unos ugljenih hidrata, nauštrb unete količine vlakana, dovodi do pojave naslaga celulita.

Nasledni faktor takođe može da utiče na način na koji se mast prostire pod kožom, a utiče i na njenu debljinu i elastičnost. Manje elastična, tanka koža pojačava pojavu celulita, a povećava i mogućnost da se kod osobe jave strije. Još jedan od razlog nastanka celulita leži u izboru pogrešne garderobe, koja ometa normalnu cirkulaciju krvi, posebno na kritičnim delovima tela.

Baš iz tih razloga, masažeri protiv celulita se mogu uvrstiti u neke od najkvalitetnijih tretmana, posvećenih lepom izgledom, baš kao što i DietX preparata za mršavljenje brzo i efikasno utiču na telo i estetski doživljaj osobe.

Ljudi koji su koristili DietX preparat za mršavljenje

Napravljen je od posebnih biljaka koje podstiču mršavljenje: Hoodia, Garcinia, Guarana, Čia seme, Laneno seme, Kim, Zeolit i Eterično ulje.

Pomoći će vam da smanjite apetit, istopite masne naslage i uklonite celulit.

2021-04-29T02:14:36+01:00 09/07/2019|0 Komentara

Dodavanje komentara na tekst