//Maska za lice – prirodna maska za lice i saveti za upotrebu
Da li znate da postoji mnogo bolje rešenje za mršavljenje nego što je dijeta?

Otkrivamo vam tajnu kako efikasno smršati za manje od 28 dana!

Nekoliko hiljada naših čitalaca je probalo da drži razne dijete o kojima smo pisali na sajtu. Neki su bili uspešni u tome a neki nisu. Svi znamo da uopšte nije lako odreći se hrane. Zato smo, posle više od 19 godina iskustva u svetu mršavljenja odlučili da svima zauvek pomognemo u borbi protiv kilograma! Ponudili smo potpuno novo rešenje i ono što je najbitnije svi se slažu sa činjenicom da su imali čak 4 puta brže i bolje rezulate koristeći ga.
Kliknite ovde da saznate više o čemu se radi!
P.S. Procenat zadovoljnih korisnika je impresivnih 99.5%!

Maska za lice – prirodna maska za lice i saveti za upotrebu

Maska za lice je neizostavan deo kvalitetne nege kože lica i vrata, koju bi trebalo primenjivati barem dva puta na nedeljnom nivou. Lice je najizloženije štetnim uticajima koji svakodnevno dopiru do nas, pa bi mu u skladu sa tim trebalo priuštiti odgovarajuću negu i vitamine. 

Svaka osoba koja drži do lepog i zdravog izgleda, ima listu preparata i sredstava za negu lica, tela i održavanje figure, a na njoj se neizostavno nalaze i maske za lice, efikasni preparati za mršavljenje, i zdrave namirnice koje su deo svakodnevne ishrane. 

Maska za lice odlično hrani kožu i odlaže starenje, pa bilo da je nanosite uz jutarnju kafu ili uveče pred spavanje, trebalo bi da znate kakve ona tačno efekte ima na lice i kako se pravilno nanosi. U nastavku teksta saznajte i to kako napraviti masku za lice i zašto je važna za čišćenje lica.

Zašto je važna maska za lice?

Čišćenje lica uvek uključuje i dobru masku za lice – bez obzira na tip kože koji imate. Prednost ovog proizvoda je u tome što jedna maska kombinuje sastojke u zavisnosti od osobina vaše kože, pa tako na policama drogerija možete pronaći niz maski za lice namenjenih različitim tipovima kože. 

Suva koža, masna koža ali i mešoviti tip, odlično podnose maske za lice ukoliko su napravljene od kvalitetnih sastojaka. Prednost takvih preparata je u njihovim višestrukim efektima: maska za lice pruža dubinsku hidrataciju, umiruje osetljivu kožu i smanjuje vidljivost bora. Dame koje je koriste znaju da maske odlično uklanjaju mitisere, stvarajući mekan osećaj na koži, koja posle ovakvog tretmana potpuno slobodno diše.

Sjaj na koži i umirujući osećaj se ne može osporiti, a kompletan osećaj je potpuniji ukoliko masku nanesete dok se opuštate u mirišljavoj kupki ili slušate omiljenu muziku. Upravo iz ovih razloga, najveći broj dama nanosi maske za lice u večernjim satima, kada se obaveze završe i dođe vreme za relaksaciju pred spavanje. Ipak, ističemo da nanošenje maske podrazumeva određena pravila, bez čijeg poštovanja nećete primetiti prave efekte ovih proizvoda. 

Pravilna nega lica – kako se nanosi maska za lice?

Pravilna nega lica pre svega uključuje redovno čišćenje lica, koje je najbolja podloga za nanošenje maske. Preporuka dermatologa je da se maske nanose uveče, pred spavanje, kako bi se lice tokom noći odmorilo od šminke i drugih štetnih uticaja. 

Čišćenje lica pre nanošenja maske za lice

Nanošenje maske ima efekta samo ukoliko je nanesete na potpuno čisto lice. To znači da kožu treba temeljno očistiti od šminke i raznih nečistoća, a u ovu svrhu možete upotrebiti odgovarajuće mleko ili tonik. Dalje sledi piling za lice, čija je glavna svrha otklanjanje odumrlih ćelija i i priprema pora lica za upijanje bioaktivnih materija iz maske u dublje slojeve kože. 

Nakon što očistite kožu na ovaj način, približite lice posudi sa vrelim čajem od nekog aromatičnog bilja, kako bi se koža naparila i proširila pore za lakše upijanje maske. Ovaj pripremni proces može da vas oduzme do 10 minuta, a onda sledi nanošenje maske koja treba da nahrani kožu i učini je lepšom, sjajnijom i mlađom. 

Kako se nanosi maska za lice?

Pre samog nanošenja maske za lice, pripremite sve što vam je potrebno. Smestite se udobno u kadu ukoliko volite da se opuštate u kupkama, ili pripremite svoju omiljenu knjigu za čitanje pred spavanje. Najbolje bi bilo da masku nanosite pred ogledalom, a na dohvat ruke bi trebalo da stoji i pribor za nanošenje. 

Pribor za stavljanje maske uključuje četkicu ili špatulu za nanošenje, kao i sunđer, gaza ili vata koji će vam biti od pomoći prilikom skidanja maske. Masku nanesite četkicom ili špatulom ravnomerno po celom licu, u sloju debljine od 2 ili 3 milimetra. Ne zaboravite da na isti način nanesete masku i na kožu vrata i dekoltea, jer ove zone ne bi trebalo odvajati od nege lica. 

Zone na koje se maska ne nanosi su kapci i predeli neposredno oko otvora usta i nosa. Kada nanesete masku, udobno se smestite u svoj omiljeni kutak i ostavite je da deluje 20-30 minuta. Iako neke maske možete držati i kraće, najbolji efekat se postiže upravo dužim delovanjem koje osvežava kožu. 

Pravilno skidanje maske za lice

Nakon što prođe vreme namenjeno držanju maske na licu, vratu i dekolteu, sledi odstranjivanje destilovanom vodom ili blagim biljnim čajem. Natopite sunđer ili vatu vodom/čajem, i tapkanjem prvo omekšajte masku, a zatim je blagim pokretima od centra lica ka spoljnoj strani otklonite. 

Toplom vodom se uklanjaju maske koje sadrže masnoće, dok se ostale tretiraju hladnom vodom. Kod skidanja, kao i nanošenja maske, vrlo je bitno koristiti čist pribor. Najbolje je zato upotrebiti pribor za jednokratnu upotrebu. 

Nakon skidanja maske, nanesite na lice odgovarajuću kremu i ne izlažite ga suncu ili bilo kakvim štetnim efektima. Idealno bi bilo da nakon ovog tretmana odete na spavanje, kako bi se lice zaista odmorilo i upilo sve dobrobiti maske. 

Koliko često se nanosi maska za lice?

Masku za lice je preporučljivo nanositi dva, ili najviše tri puta nedeljno ukoliko je reč o blagom sastavu maske. Sve preko ovog je suviše agresivno za lice, pa je najbolje da odredite dva dana tokom nedelje namenjena ulepšavanju i nezi lica. 

Napominjemo i to da su najbolji efekti nanošenja maske i celokupne nege lica vidljivi tek nakon mesec dana redovne primene, uz poštovanje svih pravila čišćenja lica. Kao i najefikasniji preparati za mršavljenje, i maske zahtevaju kontinuitet i upornost u primeni kako bi pokazale pravi, dugoočekivani efekat. 

Greške prilikom nanošenja maske za lice

S obzirom na sve pozitivne karakteristike maski za lice, dame su često sklone tome da ih upotrebljavaju kao jedini, sam po sebi dovoljan vid nege lica. Ovo je prva greška u upotrebi maske za lice, jer kao što smo prethodno naveli, ona može da deluje na lice samo ukoliko nanošenju prethodi temeljno čišćenje lica. U suprotnom, pore neće biti slobodne da “prime” masku u dublje slojeve kože. 

Druga greška se odnosi na prekomerno nanošenje maske na lice. I u ovom slučjau važi staro pravilo da je “manje zapravo više”, pa ne opterećujte lice predebelim slojevima maske. Sloj od 2 ili 3 milimetra je sasvim dovoljan licu, dok će sav ostali višak ostati praktično neupotrebljen, jer koža ne može da upije toliku količinu maske. 

Treća greška prilikom nanošenja maske se odnosi na dužinu njenog delovanja. Dok neke dame nestrpljivo skidaju masku nakon deset minuta, druge su sklone tome da čitavu epizodu seriju pogledaju držeći masku na licu. 

Nijedno ni drugo ne savetujemo, jer se najbolji efekti postižu uz poštovanje uputstva istaknutog na samom pakovanju maske. Ukoliko dužina držanja maske nije istaknuta, upamtite da je 20-30 minuta sasvim dovoljno za lice. 

I na kraju, ne zaboravite na redovnu upotebu maske. Dakle, za prave efekte je morate nanositi barem dva puta nedeljno, najmanje mesec dana, jer u suprotnom nećete dobiti više od trenutnog osećaja mekoće i sjaja na koži. 

Zašto ne treba preskakati vrat i dekolte prilikom nege lica?

Jedna od najvećih grešaka prilikom nege lica je preskakanje dekoltea i vrata. Takozvanu “V zonu” treba negovati zajedno, pa ne zaboravite da prilikom tretmana lica istu pažnju posvetite i vratu i dekolteu. 

Ovo je izuzetno važno, jer se prvi znaci starenja ne pojavljuju samo u vidu bora na licu, već i brazda koje se ucrtvajau u vratu ili dekolteu. I dok na lice možete naneti šminku koja će privremeno maskirati znakove starenja, vrat i dekolte prilično realno prikazuju vaše godine, pa njihovu negu ne bi trebalo zanemariti. 

Prirodna maska za lice – najbolja kozmetika za lice 

Prirodna maska za lice je najbolji lek za umornu i iscrpljenu kožu. Zbog toga se savetuje da pored jednog pakovanja visokokoncentrovane profesionalne maske kod kuće, uvek kod sebe imate i kesice za jednokratnu upotrebu, koje su idealne za putovanja. 

Ovakve kesice se mogu nabaviti u bilo kojoj drogeriji, a odličan su saveznik kada boravite u hotelima ili van kuće duži vremenski period. Ipak, ističemo da je u odnosu na kupovnu masku, prirodna ipak bolja i zdravija za kožu lica. 

Za pripremu ovih maski vam je potrebno svega nekoliko minuta, a vrlo često su i isplativije u odnosu na kupovne maske. Iako i jedne i druge treba imati pri ruci, nije na odmet zapamtiti nekoliko recepata na osnovu kojih nastaje najkvalitetnija kozmetika za lice. 

Poželjni sastojci maske za lice

Poželjni sastojci maske za masniji tip kože su krastavac, glina, banana i med i limun, dok suva i mešovita koža zahtevaju izuzetno hidratantne maske koje sadrže jogurt, med, bademovo ulje, avokado, maslinovo ulje, mleko i kakao. Mogućnosti za kombinovanja sastojaka su beskrajne, a mi vam u narednim redovima donosimo i nekoliko recepata za svaki tip kože. 

Najkvalitetnija prirodna maska za lice vodi poreklo iz vaše kuhinje, zato se ne ustručavajte da samostalno napravite idealan preparat za vaš tip kože. Potrebne su vam namirnice koje su vrlo pristupačne, a verujemo da većinu njih već imate u svojoj kuhinji

Kako napraviti masku za lice – masniji tip kože?

Masniji tip kože zahteva poseban tretman u pogledu nege lica, pa kao osnovne sastojke maske pripremljene u vašoj kuhinji predlažemo sledeće:

#1 Prirodna maska za lice od krastavca

Masnijem tipu kože vrlo lepo prija maska od krastavca. Sve što vam je potrebno za pripremu maske je pola krastavca, jedno belance, kašičica limunovog soka i kašičica nane. Sastojke sjedinite i izmiksajte, nanesite ravnomerno na lice, i pustite da deluje najmanje 15, a poželjno 20 minuta. 

Nakon isteka ovog vremena, masku skinite mlakom vodom pomoću sunđera za lice. Licu izuzetno prija krastavac jer svojim vitaminima, enzimima i mineralima čisti kožu, hidrira je i oslobađa nečistoća i masnoće nakupljene u porama lica. Napominjemo da je hidratacija izuzetno važna i za masniji tip kože, iako je znatno potrebnija osobama koje imaju isušenu kožu. 

#2 Prirodna maska za lice od gline

Najveći problem koji masnoća na licu stvara su začepljene pore, zbog čega su koži potrebni snažni sastojci koji će ih očistiti. Jedan od takvih sastojaka je glina, koja omogućava dubinsko čišćenje lica, a odličan saveznik u dodatnom zatezanju pora je i ekstrakt hamamelisa. 

Sve što vam je potrebno za pripremu ove maske su kašika hamamelisa, kašičica bentonit gline i par kapi eteričnog ulja limuna. Sastojke pomešajte dok se ne sjedine, ali izbegavajte upotrebu metalnih kašika i posuda u ovom procesu. Ovu masku možete naneti čistim prstima, a vreme držanja varira između 15 i 30 minuta, u zavisnosti od stepena masnoće kože. 

Prirodna maska za lice sa suvom kožom

Suvoj koži lica je neophodna hidratantna maska, pa u prvom redu treba obratiti pažnju na sastojke – voćke koje značajno hidriraju kožu. 

#1 Maska za lice od banane

Prirodna maska za lice ovog tipa treba da sadrži jednu bananu ili eventualno kajsiju i avokado. Banana je svakako najpristupačnija jer je možete nabaviti u svako doba godine. 

Bananu izgnječite i pomešajte sa malo maslinovog ulja, tako da dobijete kašastu masu. 

Obratite pažnju na količinu ulja – maska ne bi trebalo da vam se sliva sa lica. Dodajte ga tek toliko da maska ostane dovoljno gusta i čvrsta na licu. Samo ova dva sastojka su potrebna za kvalitetnu masku, pa nakon pripreme i sjedinjavanja sastojaka, nanesite smesu na lice i uživajte u delovanju dvadesetak minuta. 

#2 Maska za lice na bazi kakaoa

Kakao je jedna od najefikasnijih namirnica koje možete primeniti u pripremi maske za suvu kožu lica. Za ovu masku su vam potrebne 2 kašike meda, isto toliko mleka, 2 kašike kakao praha i nekoliko kapi maslinovog ulja (po želji suncokretovog ili sojinog). 

Sve sastojke izmešajte u manjem sudu i nanesite na lice. Maska treba da deluje najmanje 20 minuta, a zatim je isperite na prethodno opisan način. Naglašavamo značaj meda, budući da maska od meda za lice dubinski hrani kožu, pa ovaj sastojak možete ubaciti u svaku masku koju sami pravite. Mleko je odlično jer usporava stvaranje nečistoća, dok kakao obezbeđuje koži izuzetnu mekoću koja traje. 

Maska za lice je odličan saveznik u odlaganju znakova starenja, a verovatno ćete i sami primetiti njene pozitivne efekte na koži lica, vrata i dekoltea. Prirodna maska za lice se ubraja u neophodne, ali i najkvalitetnije preparate za sveobuhvatnu negu, a istoj kategoriji proizvoda pripada i DietX preparat za mršavljenje, kao i niz drugih preparata koji rade u službi lepog i zdravog izgleda.

Ljudi koji su koristili DietX preparat za mršavljenje

Napravljen je od posebnih biljaka koje podstiču mršavljenje: Hoodia, Garcinia, Guarana, Čia seme, Laneno seme, Kim, Zeolit i Eterično ulje.

Pomoći će vam da smanjite apetit, istopite masne naslage i uklonite celulit.

2022-01-23T01:15:46+01:00 08/07/2019|0 Komentara

Dodavanje komentara na tekst