//Spirulina tablete za mršavljenje – sastav i iskustva korisnika
Da li znate da postoji mnogo bolje rešenje za mršavljenje nego što je dijeta?

Otkrivamo vam tajnu kako efikasno smršati za manje od 28 dana!

Nekoliko hiljada naših čitalaca je probalo da drži razne dijete o kojima smo pisali na sajtu. Neki su bili uspešni u tome a neki nisu. Svi znamo da uopšte nije lako odreći se hrane. Zato smo, posle više od 19 godina iskustva u svetu mršavljenja odlučili da svima zauvek pomognemo u borbi protiv kilograma! Ponudili smo potpuno novo rešenje i ono što je najbitnije svi se slažu sa činjenicom da su imali čak 4 puta brže i bolje rezulate koristeći ga.
Kliknite ovde da saznate više o čemu se radi!
P.S. Procenat zadovoljnih korisnika je impresivnih 99.5%!

Spirulina tablete za mršavljenje – sastav i iskustva korisnika

Saznajte sve o Spirulina tabletama za mršavljenje. U ovom tekstu ćete pronaći detaljne informacije, sastav, iskustva korisnika…

Zdravo mršaviti nije lako, ali uvek je bolje držati se osnovnih namirnica i proverenih sastojaka koji će nas  brže odvesti ka cilju. Hraniti se kao “kralj” ujutru, kao princ po podne ali kao siromah uveče – znate tu staru? Mislite li da u njoj ima istine?

Jeste li nekad razmišljali o tome šta je bila prva hrana po nastanku planete? Odgovor je jednostavan – kako su sva živa bića isprva izašla iz vode (okeana i mora), njihova hrana bile su alge!

Neke od najstarijih algi na svetu spadaju u red spirulina – spirulina maxima i spirulina platensis;  malene, spiralne alge stare čak 3,6 milijardi godina. Njena dugovečnost čini je jednim od najstarijih stanovnika naše planete.

Ova alga svoje ime duguje obliku koji liči na spiralu, a njena upotreba beleži se u narodima već hiljadama godina. Narodi Afrike, Severne Amerike i Azije spirulinu koriste kao melem, Asteci su je stavljali u kolačiće koje su jeli tokom dugih pohoda i lova, a njena blagodet proučava se koliko i njena upotreba!

Spirulina obiluje proteinima, mineralima i drugim hranljivim materijama, a savremena nauka podstakla je priču o spirulini koja bi u budućnosti mogla uspešno da spreči problem gladi i siromašne ishrane.

U pitanju je modrozelena alga i pravi eliksir dobrog zdravlja.  Njeno blagotvorno dejstvo je višestruko korisno za gotovo sve funkcije organizma. Spirulina jača imunitet, ali je nezamenjiva i za osobe koje su na dijeti!

Šta je spirulina?

Arthospira spirulina, odnosno alga spirulina je jedan od najstarijih oblika života na zemlji. Reč je o jednoćelijskoj algi iz porodice plavo-zelenih algi vidljivih pod mikroskopom. Sačinjena je od dugih i tankih ali spiralnih niti, a njen miris i ukus slični su običnoj travi. 

Miris i ukus spiruline je sličan mirisu i ukusu trave ali za razliku od nje ova alga predstavlja pravu riznicu hranljivih materija. Može se naći u sredinama gde preovladavaju slatke vode poput bara, reka i jezera, a za uspevanje potrebni su uslovi bez pesticida, sa dosta prirodne svetlosti i umerenom temperaturom što još jednom čini ovu biljku veoma zdravom i učinkovitom za razna stanja kao što su:

 • Slab i nestalan imunitet
 • Loš rad digestivnog trakta
 • Izražen apetit
 • Umoran (“star”) organizam
 • Organizam prepun toksina
 • Spor metabolizam
 • Visok krvni pritisak
 • Loša krvna slika
 • Loša koncentracija i pamćenje
 • Loša izdržljivost i bezvoljnost

Sa dalekih meridijana do naših ormarića

Najpoznatije alge koje se koriste kao sastojak lekova, krema, maski za kosu i kožu, ali i za izradu dijetetskih suplemenata, dolaze nam iz dalekih voda Afrike, iz  Čada, Etiopije i Tunisa, ali je veoma rasprostranjena i na podneblju Južne Amerijke (u vodama Meksika i Perua), i južne Azije (Indija, Šri Lanka, Tajland).

Spirulina kao dijetetski suplement je 100% prirodna, ne poseduje potrebu za konzervansima, lako se vari što je čini pogodnom za ishranu svih generacija.

Ovu algu čini preko 100 hranljivih supstanci neophodnih za funkcionisanje našeg organizma i predstavlja izvanredan dodatak ishrani!

Ova zelena alga je sačinjena od 65% proteina i amino-kiselina od kojih su mnoge “dragocene” odnosno esencijalne jer njih ljudski organizam ne može sam proizvesti pa su spirulina tablete jedini način da se nadomeste.

Ne počinjite sa Spirulinom dok ne pročitate ovaj tekst >>

Kliknite ovde i saznajte zbog čega više od 75% dijeta i tableta za mršavljenje nije uspešno!

Spirulina za mršavljenje sa dugoročnim efektom

Kada je u pitanju mršavljenje spirulina je vema delotvorna, što su potvrdile brojna naučna istraživanja. Naime, pre svega ona smanjuje apetit, a zatim poboljšava rad digestivnog trakta, što samim tim utiče i na ubrzavanje metabolizma. 

Ispravan rad ova tri činioca je sve što vam je potrebno da se viška kilograma oslobodite brzo, ali što je najvažnije – dugoročno!

Spirulina tablete detoksikuju organizam što takođe ubrzava proces mršavljenja, a zahvaljujući svom nutritivnom sastavu, ove tablete će dugo održavati osećaj sitosti, a pritom zadovoljiti dnevne potrebe organizma za hranljivim materijama.

Alga spirulina upotreba – kako se pije spirulina za mršavljenje?

Redovna suplementacija spirulinom veoma je važna za ljude poput sportista, pa čak i aktivnih rekreativaca koji imaju povećanu potrebu za energijom. Srazmerno toj potrebi, ove tablete se i doziraju, ali se u jednom konzumiranju može uzeti jedna tableta ili kapsula – pre obroka.

Sa druge strane,ova alga u prahu  se može konzumirati jednom do dva puta dnevno, maksimalno, i to dva do četiri grama, što su dve ravne kafene kašičice. Dve do tri izmrvljene tablete spiruline dovoljne su da napune jednu kašičicu.

Osim što u našem asortimanu možete pronaći spirulina tablete za mršavljenje i održavanje zdravlja, ova blagotvorna biljka dostupna je i u kapsulama. Za posebne, kozmetičke ali i prehrambene svrhe, tu je spirulina u prahu – odličan saveznik svih obroka, napitaka, šejkova i smutija.

Kapsule i tablete alge spiruline jačaju imunitet i deluju kao prirodni probiotik pospešujući aktivnost crevne flore. Moćan su antioksidans i bore se protiv slobodnih radikala koji predstavljaju veoma nestabilne i reaktivne čestice koje u organizmu izazivaju propadanje ćelija.

Oblik ove alge u prahu se može koristiti i kao prirodna maska za lice, a odlična je za podmlađivanje i regenerisanje kože. Idealna je za uklanjanje bora na licu, jer deluje tako što zadržava vlažnost u koži i čini gipkijom i elastičnijom.

Preporučena dnevna doza spiruline za mršavljenje

Kao i sa drugim suplementima, i sa spirulinom treba postupati pažljivo, odgovorno i uvek uz konsultaciju sa lekarom! Kapsule i spirulina tablete su samo za oralnu upotrebu a preporučena dnevna doza (od strane Ministarstva zdravlja i sektora za dijetetske suplemente) jeste do 500mg, uz dosta tečnosti.

Iako svi potvrđuju da je suplementacija spirulinom potpuno bezbedna za korišćenje, kada su u pitanju veće doze od preporučenih savetuje se konsultacija sa lekarima. Ni spirulinu kao ni ostale suplemente ne treba nikada uzimati “na svoju ruku” već isključivo ako imate problem sa nekim od navedenih situacija u zdravlju.

Spirulina nuspojave – mršavite li pametno? 

Kad je reč o spirulini, gotovo da nema neželjenih dejstava. Posebno ova vrsta algi je bezbedna za korišćenje, pre svega jer se lako vari, tj. organizam nema poteškoća da se sa njom izbori. 

Međutim, kao i kod svih suplemenata alga spirulina sadrži neke od potencijalno “težih” sastojaka, poput joda na koji su neki ljudi alergični. Upravo se zbog takvih sutuacija treba posavetovati sa lekarom pre početka suplementacije, ili se do tančina upoznati sa sastavom spiruline!

Takođe, ukoliko imate nepovoljnu kliničku sliku bubrega, savetuje se izbegavanje spiruline zbog visokog procenta belančevina i proteina generalno.

Kako biste brzo odlučili da li su spirulina tablete i mršavljenje uz spirulinu za vas, predstavljamo vam i mali pregled jedinjenja od kojih je ova lekovita travka sastavljena. Proučite ih dobro i odluku donesite u skladu sa njima!

Spirulina sastav – upoznajte svog saveznika na putu do vitkosti i zdravlja

Spirulina tablete su jedan od najboljih, a svakako i najlakših opcija kada je u pitanju kompletno snabdevanje tela preko potrebnim nutrijentima, posebno kada smo na posebnim režimima ishrane, kada pokušavamo da oslabimo “koje kilo” ili se mučimo sa metaboličkim krizama iz sezone u sezonu.

Kada je u pitanju alga spirulina sastav je prilično jedinstven, potpun i bezbedan za sve, u suštini zdrave ljude kojima je potreban mali “vetar u leđa” da se izbore sa svakodnevnim stresom, manjkom snage, neredovnom i nekvalitetnom ishranom!

Ova alga je idealna za ishranu vegana, vegetarijanaca, sportista i osoba na dijeti i postu, jer obiluje različitim grupama nutrijenata poput:

 • Vitamini
 • Beta karoten (vitamin A, alfa i gama karotenoidi ) u spirulini je snažan antioksidans koga ima 39 puta više nego u šargarepi!
 • Veliko prisustvo vitamina C
 • Vitamine B grupe i to:
  • B-12
  • B-1 (važan za stabilnost nerava i kontrolu stresa)
  • B-2 (sintetiše polne hormone)
  • B-3 (obnavlja ćelije kože, kose i rožne tvorevine)
  • B-5 (pantotenska kiselina učestvuje u razlaganju proteina, ugljenih hidrata i masti)
  • B-6 (piridoksin, neophodan za zdravlje kože, očiju, srca…)
  • B-7 (biotin, zadužen za stvaranje energije)
  • B-9 (folna kiselina neophodna u trudnoći)
 • Proteini i aminokiseline

Sadrži čak 63% biljnih proteina koji sadrže sve esencijalne (Omega 3 i 6 i GLA – gama linolensku kiselinu) i neesencijalne aminokiseline! 

 • Minerali
 • Gvožđe (čak više od spanaća!)
 • Kalcijum
 • Jod
 • Cink
 • Fosfor
 • Selen
 • Magnezijum
 • Pigmenti
 • Fikocijanin (stimuliše i jača imuni sistem)
 • Hlorofil

Alga spirulina iskustva – i mršavljenje i dobra energija

Kada je u pitanju spirulina iskustva sa korišćenjem ove alge u svakodnevnim napicima i obrocima su krajnje pozitivna! Naročito je popularna kod sportista koji kubure sa manjkom energije i kod osoba koje žele da koriguju svoju telesnu težinu. 

Sportisti kao glavni razlog koriščenja navode posebne potrebe za gvožđem i proteinima, uz činjenicu da im daje potrebnu energiju da izdrže naporne treninge i nadoknađuje minerale izgubljene znojenjem. Mnogi su primetili značajan pomak u poboljšanju izdržljvosti konzumirajući spirulinu dva puta dnevno.

Što se tiče suplemenata kao što je alga spirulina za mršavljenje iskustva koja su pozitivna takođe ne izostaju!  Naime, ovaj prirodni suplement je pomogao mnogima da izgube višak kilograma.

Naravno, uz adekvatnu korekciju ishrane i umerenu fizičku aktivnost, rezultati kojima ova alga može doprineti su ponekad neočekivani, ali krajnje uspešni! Ona pomaže da se metabolizam ubrza, a onda smo mi na potezu da ga kvalitetnim načinima i ovim suplementom držimo na optimalnom nivou!

Za šta je još dobra alga spirulina?

Svi suplementi koji u sebi sadrže algu spirulinu poznati su kao preparati koji se koriste za skidanje viška kilograma. Međutim, ona nije delotvorna samo za višak masti na telu i mršavljenje, već ima i drugih dobrobiti!

Alga spirulina je veoma efikasna za  jačanje imunog sistema; povećava izdržljivost i otpornost organizma na mnoge viruse, pa i bolesti. Ona ima ovakav učinak na imunitet upravo zahvaljujući hranljivim supstancama koje imaju antioksidantno dejstvo koje šititi organizam i čisti ga od “slobodnih radikala” i toksina.

Bogata hranljivim sastojcima neophodnim za dobru liniju

Alga spirulina je jedan od najhranljivijih dodataka ishrani zbog širokog spektra hranljivih sastojaka kao što su proteini, složeni ugljeni hidrati, gvožđe, vitamini A, B i K itd. 

Pored njih, sadrži obilje beta karotena i žuti ksantofil, sastojke koji se ubrajaju u prirodne antioksidanse, zatim, hlorofil, masne kiseline, nukleinske kiseline i lipide – zahvaljujući kojim oživljava i održava zdravlje celog organizma!

Deluje na stres i popravlja krvnu sliku

Ova plavo-zelena alga odličan je izbor i za čišćenje organizma od toksina jer sadrži velike količine gvožđa, magnezijuma, hlorofila i raznih vitamina, koji popravljaju krvnu sliku, a i odličan je izvor snage za sportiste i ljude pod stresom.

Spirulina tablete se preporučuju osobama koje su svakodnevno izložene stresu, psihofizičkom naporu i predstavlja odličan izvor energije potrebne za aktivan život. 

Spirulina je bogata i hlorofilom, koji je sličan hemoglobinu u krvi po svom sastavu. On utiče na stvaranje crvenih krvnih zrnaca vezujući kisonik. Zahvaljujući spirulini, organizam se čisti i bori protiv infekcija.

Smanjuje apetit i oporavlja kožu umornog izgleda 

Alga spirulina će opskrbiti naše telo neophodnim, esencijalnim masnim kiseliama koje ne možemo proizvesti sami, pa nam je suplementacija i ishrana od ključnog značaja!

Posebno treba izdvojiti aminokiselinu fenilalanin koja može blokirati aktivnost centra za apetit i tako uticati na prejedanje, prekomerne misli o hrani i na taj način nas dovesti do idealne težine! 

Pored toga, fenilalanin u sadejstvu sa spirulininim “masnoćama” i lipidima nezamenjiv je, kako u dijetetici, tako i u kozmetici, pa je zato čest i veoma cenjen sastojak mnogih krema za opravak kože, losiona za telo, pa čak i maski za kosu i lice. 

Bolja cirkulacija i otpornost na mikroorganizme koji nam štete

Uz pomoć spiruline, rane brže zarastaju i značajno se poboljšava cirkulacija! Hlorofil joj daje antiseptičko delovanje, jača tkivo i čini ga otpornijim na bakterije i mikroorganizme. 

Spirulina je delotvorna i kod regulisanja crevne flore, pa samim tim i za pravilno funkcionisanje probavnog sistema. Spirulina može biti korisna u procesu zarastanja rana, a njena delotvornost pokazala se i pri lečenju bolesti žučnih puteva, jetre, ali i artritisa. 

Istina koju vam niko neće reći o mršavljenju!
Kompanije troše milione evra da bi vam prodali svoje proizvode prepune hemije. Baš iz tog razloga nikada vam ovo neće spomenuti! Kliknite ovde da saznate više

“Zeleno blago” kao eliksir mladosti

Ova alga odlično smanjuje nivo krvnog pritiska i lošeg holesterola u krvi, pa je delotvorna na celokupni kardiovaskularni sistem. Može podmladiti organizam i donekle usporiti proces starenja, naročito ukoliko se spirulina tablete konzumiraju revnosno.

Pogodna i za osobe sa ograničenjima u ishrani

Spirulina je idealan suplement jer ne sadrži nikakve šećere pa je pogodna i za osobe koje zbog ograničenja u ishrani ovu grupu namirnica ne smeju konzumirati, ali uz redovnu upotrebu spirulina tablete mogu regulisati nivo šećera u krvi i popraviti opštu sliku zdravstvenog stanja.

Spirulina je odvajkada poznata kao čudotvorna travka koja daje živost, elan i značajno utiče na fizički uzgled. Nadamo se da smo u ovom predstavljanju uspeli da prikažemo najbitnije kvalitete “zelenog eliksira mladosti”.

Ukoliko smo vas podstakli da za svoje suplemente uvek birate potpuno prirodne preparate, širokog spektra delovanja – poput našeg preparata koji takođe vodi poreklo iz udaljenih zemalja Južne Amerike i za kratko vreme preporađa organizam – ne oklevajte da nas kontaktirate za podršku ili razrešavanje dilema!

Oslonite se na DietX u svojoj avanturi ka smanjenju nepotrebnih kilograma i izgradite imunitet koji pobeđuje sve prepreke!

Ljudi koji su koristili DietX preparat za mršavljenje

Napravljen je od posebnih biljaka koje podstiču mršavljenje: Hoodia, Garcinia, Guarana, Čia seme, Laneno seme, Kim, Zeolit i Eterično ulje.

Pomoći će vam da smanjite apetit, istopite masne naslage i uklonite celulit.

2022-01-22T23:38:38+01:00 25/11/2020|2 Komentara

2 komentara

 1. RADA DIMITRIJEVIĆ 07/07/2021 at 10:38 - Reply

  JA SAM ODUŠEVLJENA PRE SVEGA OBJAŠNJENJEM A I NA PROGRAMU SAM DIJETX-A- TAKO DA JE KOMENTAR PRELEP. SVAKA ČAST NA PREPORUCI

  • admin 23/01/2022 at 00:55 - Reply

   Hvala vam Rado na lepom komentaru! Drago nam je da ste zadovoljni DietX preparatom.

Dodavanje komentara na tekst