UN dijeta će ti pomoći da smršaš 20 kg za 3 meseca – Iskustva, Tabela, Recepti! 2019-11-15T16:50:04+01:00

Otkrivamo ti tajnu kako ćeš naučiti sve o UN dijeti za manje od 2 dana

Uštedećeš više od 30 sati koje nećeš morati da potrošiš na Google pretraživaču u potrazi za jelovnicima, receptima itd…

Un dijeta je jedna od najpopularnijih na svetu. Svakog dana hiljade naših čitalaca pomoću Google pretraživača istražuje razne tekstove o UN dijeti, traži recepte i jelovnike, prati pravila… Neki istraju do kraja u tome a neki ne. Svi znamo da uopšte nije lako svakodnevno trošiti vreme i živce proučavajući UN dijetu i celokupnu ishranu koja ide uz to, pogotovo ako se ima u vidu da je dosta polutačnih informacija na Internetu. Zato smo mi, posle više od 19 godina iskustva u svetu mršavljenja rešili da svima zauvek pomognemo u borbi protiv viška kilograma pomoću UN dijete.

Klikni ovde da saznaš kako ćeš naučiti UN dijetu za manje od 2 dana

UN dijeta će ti pomoći da smršaš 20 kg za 3 meseca – Iskustva, Tabela, Recepti!

UN dijeta je jedna od retkih dijeta koja u svom meniju sadrži poslastice poput kolača, torti, sladoleda i čokolade. Naravno, unos slatkiša je strogo isplaniran ali svakako doprinosi psihološkom efektu i jačanju motivacije da se dijeta pravilno iznese do kraja. U pitanju je režim ishrane bez gladovanja, na šta ukazuje i njen naziv koji u prevodu znači ne-dijeta i potiče od engleske reči UN-diet.

UN dijeta zasniva se na kombinaciji 4 grupe namirnica u koje spadaju proteini, skrobovi, ugljeni hidrati i vitamini odnosno voće. Svaki dan jede se jedna grupa namirnica, a zatim se ciklus ponavlja. Prvi dan UN dijete rezervisan je za proteine, drugi dan za skrobove, treći dan unose se ugljeni hidrati, a četvrti vitamini.

UN dijeta traje 90 dana a nakon toga potrebno je napraviti tromesečnu pauzu posle koje se može nastaviti sa ovim režimom ishrane ukoliko je potrebno da se skine još koji kilogram viška. Važno je napomenuti da UN dijeta nije jednolična, naprotiv, obiluje raznovrsnim namirnicima koje daju osećaj sitosti, vitalnost i energiju.

Kombinovanje namirnica po danima nije striktno kako se na prvi pogled misli. Nazivi po danima nastali su otuda, što podrazumevaju konzumiranje određene grupe namirnica u pretežnoj količini, ali je zato unos povrća u svim kombinacijama ne samo dozvoljen već i poželjan. U pitanju su tzv. neutralne namirnice.

Priručnik za UN dijetu će ti uštedeti više od 30 sati pretraživanja po Internetu

Neće biti potrebe da svakog dana na Google pretraživaču tražiš jelovnike, recepte i pravila… Da bi UN dijeta imala efekta moraš je držati najmanje 30 dana, i računaj da ćeš dnevno barem sat vremena morati da istražuješ šta jesti tog dana za doručak, ručak i večeru plus užine između… To oduzima mnogo vremena i živaca. Mi smo uradili sve to za tebe na profesionalan način. Naši nutricionisti su napravili priručnik o UN dijeti gde ćeš kroz veoma zanimljiv sadržaj naučiti sve korisne infromacije za manje od 2 dana i plus će ti sve biti UVEK na dohvat ruke.

Bukvalno sve u vezi UN dijete će biti dve sekunde od tebe, i recepti i jelovnici za doručak, ručak i večeru. Nikad više nećeš morati da razmišljaš šta jesti za sledeći obrok. Tu je i detaljan prikaz namirnica koja možeš jesti. Sve smo to lepo upakovali i pripremili za tebe.

UN dijeta priručnik

UN dijeta priručnik

Ovo nije knjiga, već priručnik od 51 stranice koje smo odštampali na masnom A4 papiru u punom koloru, da ti bude lepše i lakše dok čitaš. Sve smo podredii tome da što lakše konzumiraš sadržaj i brzo i jednostavno shvatiš UN dijetu i počneš da je primenjuješ. 

Uštedećeš mnogo vremena i sve ti je na dohvat ruke non stop.

.


.

UN dijeta neutralne namirnice

Pod neutralnim namirnicama podrazumeva se povrće koje se može jesti koliko god želimo i bez obzira koji dan dijete je u pitanju, osim za doručak. Mogu se kombinovati sa svim ostalim namirnicima. Tu spadaju kupus, pečurke, paprike, šargarepa, karfiol, krastavci, paradajz, blitva, spanać, patlidžan, luk, zelena salata, tikvice.

Bitne prednosti UN dijete su poboljšanje metabolizma, fantastični rezultati u gubitku kilograma i odsustvo jo-jo efekta. Obzirom da se UN dijeta drži 90 dana, organizam se navikava na ovakav režim ishrane, odnosno ukorenjuju se navike u jelu i piću u skladu sa ovom dijetom i usled toga željena kilaža se bez problema održava. Izvesna odstupanja nakon njenog držanja neće imati većih posledica ukoliko se u pretežnoj meri zadržite na ovom načinu ishrane.  

UN dijeta osnovna pravila

Kad se drži UN dijeta bitno je pridržavati se redosleda po danima, ne preskakati obroke i ne jesti ništa između obroka. Doručak je svaki dan isti i uključuje dve do tri iste voćke po izboru ili suvo voće. Ono što se jede za ručak određenog dana jede se i za večeru ali u manjoj količini. Na primer, ručak bez salate količinski iznosi jednu prosečnu porciju, od prilike onoliko koliko stane u dubok tanjir, dok se za večeru jede ista hrana ali u prepolovljenoj količini.

Takođe, ono što treba obavezno ispoštovati kod UN dijete je vreme konzumiranja obroka. Doručak bi trebalo obaviti do 9 h ujutru, a zatim ručati oko 13 – 14 h. Dakle, između obroka potrebno je da protekne oko pet sati. Večeru je najbolje konzumirati oko 19 – 20 h. Ovo vreme može biti klizno ali bez velikih odstupanja. U svakom slučaju večera ne bi trebala da bude posle 22 časa.

Vodu treba piti u što većim količinama a dozvoljeni su i nezaslađeni čajevi i kafa. Može se piti i gazirana voda, a ukoliko ne možete piti nezaslađene napitke dozvoljena je upotreba veštačkog slada. Alkoholna pića su zabranjena osim pola čaše crnog vina između obroka.

UN dijeta podrazumeva i jedan vodeni dan. To znači da se tog dana pije samo voda. Možda vam na prvi pogled to izgleda strašno, ali zapravo je sasvim jednostavno ispoštovati vodeni dan a njegove prednosti su višestruke. Vodeni dan je dan za čišćenje organizma od svih toksina. Zapravo predstavlja ispiranje organizama od svih nataloženih otrova i pripremu za sledeći krug dijete. Pored vode mogu se piti i nezaslađeni napici odnosno biljni čajevi i kafa.

Vodeni dan potrebno je držati jednom mesečno i pada od prilike oko 29, 57 i 86 dana držanja UN dijete. UN dijeta se u principu može držati i bez vodenog dana a ukoliko se ipak odlučite da ispoštujete i ovo pravilo preporuka je da vodeni dan bude smešten između voćnog i proteinskog dana.

Recepti za Mesni ili Proteinski dan kod UN dijete

Mesni ili proteinski dan UN dijete je prava blagodet za ljubitelje mesa. Oni koji meso jedu u manjim količinama, ne treba da brinu jer je pravilo kod UN dijete neograničeni unos povrća i salata a dozvoljeno je i parče hleba za ručak, najbolje integralnog. Umesto mesa mogu se konzumirati kuvana ili pržena jaja na teflonu, mladi sir i mleko, s tim što je zabranjeno konzumirati jaja i sir za isti obrok, ali se sir može zameniti jogurtom.

Meso je potrebno spremati na vodi, peći na teflonu ili umotano u foliju. U obzir dolaze praktično sve vrste mesa odnosno mršavo svinjsko mesto, teleće, juneće, piletina, ćuretina a od ribe može se konzumirati pastrmka, skuša, oslić ali i druge vrste manje masne morske i rečne ribe. Takođe, korisno je u meni uvrstiti i supu od povrća za ručak, a salata se može jesti neograničeno ali bez dresinga koji uključuje ulje. Dakle, salatu je potrebno posoliti, pobiberiti po ukusu a može se dodatno začiniti i limunovim sokom.

Evo nekoliko ukusnih recepata za proteinski dan UN dijete. Videćete da je količina namirnica sasvim dovoljna za osećaj sitosti, optimalnu količinu energije i dobro raspoloženje tokom celog dana. Uz svaki recept za ručak dozvoljena je bistra supa od povrća, kriška integralnog hleba ili dvopeka, zelena ili sezonska salata.

Pileće belo mesto sa pečurkama

Za ovaj recept potreban vam je jedan komad pilećeg belog mesa srednje veličine, (oko 300 g) pakovanje svežih pečuraka, jedan veći crni luk, dva do tri čena belog luka, jedan paradajz, so i biber po ukusu. Pileće belo mesto očistiti od kosti i iseći na tanke šnite. Ukoliko su komadi deblji mogu se izlupati čekićem za meso. Filete posoliti i pobiberiti po ukusu i ispeći na teflonu sa obe strane, može se i dinstati.

Za prilog od pečuraka, izdinstati crni luk sa malo maslinovog ulja ili na teflonu. Kada postane mekan i providan dodati iseckane pečurke i začiniti. Na kraju dodati 2 čena belog luka i pasirani paradajz. Paradajz možete ispasirati u multipraktiku ili iseci na kocke i izgnječiti viljuškom. Kada je smesa gogovo dodati piletinu i još malo krčkati.

Musaka sa sirom i povrćem

Ovaj recept uključuje i pavlaku za koju postoji dilema da li spada u proteine ili masnoće. Pa da odmah razrešimo ovo pitanje. Naime, prema najnovijim informacija koje nam dolaze od stručnjaka UN dijete; mileram, kiselo mleko, pavlaka uključujući i pavlaku za kuvanje ali bez dodatog šećera predstavljaju masnoće a ne protine i mogu se koristiti u režimu ishrane zasnovanom na UN dijeti. Važno je usvojiti pravilo da ove namirnice predstavljaju dodatak jelima i treba ih konzumirati u kontrolisanim količinama.

Namernice potrebne sa ovu musaku uključuju jedan praziluk i crni luk, dve do tri tikvice i šargarepe, dva do tri češnja belog luka, so i biber po ukusu, 200 ml pavlake, 200 g posnog sira, jednu kašiku integralnog brašna i malo maslinovog ulja.

Za pripremu ovog recepta potrebno je šargarepu iseci na tanke kolutove ili trake i složiti u vatrostalnu činiju. Praziluk iseci na kolutove i malo prodinstati a zatim jedan deo položiti preko šargarepe. Tikvice je potrebno iseći na tanke šnite i malo propržiti a zatim pola količine poređati preko smese. Zatim preko toga dodati ostatak praziluka i tikvica. Začiniti po ukusu i zaliti sa malom količinom maslinovog ulja. Činiju prekriti folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, oko 15-20 minuta dok ne nabubri.

Za preliv umutiti pavlaku sa pola čaše tople vode. Dodati u to narendan tvrdi sir i kašiku integralnog brašna. Sve dobro sjediniti i preliti preko povrća. Činiju vratiti bez pokrivanja da se dodatno zapeče u rerni.

Oslić sa povrćem

Evo jednog recepta sa povrćem i ribom koji predstavlja savršeno zdrav obrok. U obzir dolaze i druge vrste ribe očišćene od kosti i isečene na tanke filete, kao i različito povrće po izboru. Za originalni recept potrebno vam je 2 veća fileta svežeg ili smrznutom oslića, 1 paprika, 3 paradajza, 1 glavica crnog luka, malo maslinovog ulja, so, biber i drugi začini po ukusu.

Luk sitno iseći, izdinstati na maslinovom ulju i dodati začine i povrće isečeno za kocke i malo vode da ogrezne. Kada masa proključa dodati oslić i sve zajedno kuvati na laganoj vatri još 15-ak minuta. Po potrebi može se dodati još malo vode ili soka od paradajza.

Recepti za Skrobni dan kod UN dijete

Drugi dan držanja UN dijete podrazumeva unos namirnica bogatih skrobom kao što su mahunarke (pasulj, grašak, sočivo), krompir, kukuruz, testenine, pirinač i peciva. Povrće se može jesti neograničeno a preporuka je i povećan unos tečnosti i nezaslađenih napitaka. Bistra supica od povrća može se konzumirati za račak. Bitno je da ispoštujete pravilo da ono što ste jeli za ručak jedete i za večeru ali u količini od pola obroka. Predlažemo da isprobate nekoliko ukusnih recepata za skrobni dan i videćete kako se može uživati u jelu i bez mesa.

Musaka za krompirom i mladim pasuljem

Ovaj recept je izuzetno ukusan i svi koji su ga probali bili su iznenađeni njegovim raskošnim ukusom i dugotrajnim osećajem sitosti. Za pripremu vam je potrebno 200 g mladog pasulja, može i stari ali da prethodnog dana bude potopljen u vodi. Takođe ovaj recept se može pripremati i sa sočivom. Ostale namirnice uključuju 3 veća krompira, po jedan paradajz i šargarepu, jedna kocka za supu od povrća, so, biber i drugi začini po ukusu.

Pasulj je potrebno prokuvati dvadesetak minuta u posoljenoj vodi s tim što se prva voda u kojoj je kuvan baca. Skuvani krompir ohladiti i iseći na kolutove. Vodite računa da se krompir ne raskuva. Šargarepu iseći na tanke trake ili izrendati a paradajz na tanje kolutove. Namirnice se ređaju tako što se u dno posude slaže red krompira, zatim šargarepa, paradajz i na kraju pasulj. Kocku za supu od povrća rastvoriti u vodi i preliti preko smese dok ne ogrezne, posoliti i pobiberiti po ukusu. Ukoliko smesa upije svu tečnost može se još malo dodavati tečnosti prilikom pečenja.

Paprike punjene šargarepom i pečurkama

Namirnice potrebne za pripremu ovog jela su 10 manjih paprika babura, tri veće glavice crnog luka, 250 g pečuraka, 250 g šargarepe, jedna i po šolja pirinča, 1 paradajz, 500 ml pasiranog paradajza i začini.

Crni luk iseći na sitne kocke i propržiti na maslinovom ulju, dodati pečurke isečene na tanke kolutiće, izrendanu šargarepu i zajedno dinstati. Pirinač skuvati do pola i dodati u postojeću smesu, pobiberiti, posoliti i ostaviti da se ohladi.

Paprike izdubiti po sredini i odstraniti sve semenke. Puniti ih pripremljenim nadevom i zatvoriti kolutićem paradajza. Poređati u vatrostalnu posudu i preliti pasiranim paradajzom. Peći na u rerni na 200°C dok ne prokuva a zatim smanjiti vatru. Ovaj obrok može se pripremati i na ringli i podjednako je ukusan.

Krompir na različite načine

Krompir je mnogima omiljena namirnica. Tokom skrobnog dana možete ga jesti spremljenog na nekoliko načina. Pripremite ga kao pekarski krompir začinjen bosiljkom, kao krompir salatu ili pomfrit iz rerne.

Za pekarski krompir potrebno vam je oko 300 g krompira, par češnjeva belog luka, bosiljak, so i biber. Krompir iseći na kriške, poređati na pleh i peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 250°C sa dodatkom jedne šoljice vode. Dok se krompir peče pripremite preliv koji se sadrži sitno iseckan beli luk i začine sa jednom šoljicom vode. Preliv je potrebno kuvati nekoliko minuta a zatim preliti preko do pola gotovog krompira. Krompir se peče sve dok sva tečnost ne ispari odnosno dok krompir ne porumeni i bude gotov. Dodatno začinite sa sitno iseckanim bosiljkom.

Recept za krompir salatu je dobro poznat svima pa ga nećemo dodatno objašnjavati. Pazite samo da ne preterujete sa uljem prilikom začinjavanja, dozvoljeno je par kapi maslinovog ulja a najbolje je da ga začinite samo sa sokom od limuna. Možete koristiti crni, crveni luk ili praziluk isečen na kolutove a možete dodati i različite aromatične začine po želji.

Za pripremu pomfrita potreban vam je zamrznut krompir iz kesice koji je već napola skuvan i stoga pogodan za ovaj vid pripreme. Sve što vam je potrebno za ovaj recept je još i papir za pečenje i malo soli. Rernu prethodno zagrejte na 250°C, pleh obložite papirom za pečenje i po tome rasporedite pomfrit iz kesice. Nakon desetak minuta pomfrit je gotov a možete ga u međuvremenu i malo promešati kako bi sa svih strana dobio karakterističnu zlatno žutu boju. Sve što treba potom da učiniti je da ga posolite po ukusu. Pomfrit iz rerne odlično se slaže sa zelenom salatom koju možete poslužiti kao prilog.

Recepti za dan Ugljenih hidrata kod UN dijete

Kada dođe vreme za dan ugljenih hidrata kod UN dijete, mnogima je to omiljeni dan jer je za večeru dozvoljeno konzumiranje slatkiša a jedna tabla čokolade za kuvanje je čak i obavezna. Crna čokolada ili čokolada za kuvanje je moćan antioksidant, sprečava zamor, deluje umirujuće na nervni sistem i bogata je vitaminima i mineralima.

Pored crne čokolade, za večeru su dozvoljena dva manja parčeta torte, tri do četiri manja kolača ili isto toliko kugli sladoleda. Kada je u pitanju ručak, evo nekoliko ukusnih i jednostavnih recepata.

Pečurke sa kuskus testeninom

Kuskus važi za najmanju testeninu koja postoji. Iako ga neki smatraju žitaricom, zbog načina pripreme svrstava se u testenine. Za ovaj recept potrebno vam je 100 g kuskus testenine, dve šoljice sitno iseckanih pečuraka, dva češnja belog luka, malo maslinovog ulja i peršun.

Na ulju ili teflonu prepržiti iseckane pečurke, dodati malo vode i iseckan beli luk i još malo krčkati. Kuskus skuvati, ocediti i dodati pečurkama. Posoliti i pobiberiti po ukusu i na kraju posuti iseckanim peršunom.

Kukuruzna pizza

Spremite se da probate savršeno ukusnu i zdravu picu koja se pravi od pšeničnog i kukuruznog brašna sa dodatkom nadeva od različitog povrća. Recept koji vam preporučujemo uključuje paradajz, šampinjone, tikvice, paradajz pire, bosiljak i začine.

Za pripremu testa potrebno vam je 400 g pšeničnog brašna, 150 g kukuruznog brašna, pola kocke kvasca, so i čaša i po vode. Sastojke mesiti dok se ne dobije glatka masa. Testo staviti na neko toplo mesto i prekriti krpom da nadođe. Od testa napraviti loptu i razvući je u podlogu za pizzu na podmazanom plehu. Podlogu premazati paradajz pireom i ostaviti još pola sata da odstoji. Nakon toga poređati ostale sastojke i peći u rerni na 250°C dok korica ne porumeni.

Makaroni sa spanaćem

Namirnice potrebne za ovaj recept su 250 g makarona (najbolje u obliku spirale), 250 g svežeg ili smrznutog spanaća, jedan crni luk, 2 čena belog luka, malo maslinovog ulja i začini po ukusu.

Spanać skuvati i sitno iseckati. U teflonskom tiganju sa malo maslinovog ulja propržiti sitno iseckan crni luk, dodati malo vode i začine. U tako pripremljenu smesu dodati spanać i sitno iseckan beli luk. Kuvati par minuta, sjediniti sa makaronima i posuti bosiljkom.

Recepti za Voćni dan kod UN dijete

Četvrti dan UN dijete rezervisan je za voće. Međutim, treba imati u vidu da se tokom ovog dana može slobodno konzumirati različito povrće koje može zameniti ručak ili večeru.

Musaka od voća

Ovo jelo pravi se od dostupnog sezonskog voća, jabuka, mlevenih lešnika ili oraha. Jabuke je potrebno iseckati na kriške i slagati u vatrostalnu posudu. Preko jabuka ređa se voće po izboru, zatim red jabuka, voće i na kraju opet jabuke koje se pospu mlevenim orasima ili lešnicima. Zapeći u rerni oko pola sata.

Banane zapečene u rerni

Priprema ovog jela je vrlo jednostavna i za njega su vam potrebne samo 2 banane, kašika začina za pitu sa jabukama, jedna kašika suvog grožđa, malo pakovanje putera i sok od limuna ili pomorandže.

Dve banane iseći po dužini i poređati u vatrostalnu posudu ili pleh prekriven pek papirom. Posuti začinom za pitu sa jabukama i kašikom suvog grožđa. Na svaku polovinu banane staviti komadić putera i zapeći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C desetak minuta. Servirati toplo sa prelivom od soka.

Pihtije od jagoda i šumskog voća

Evo prave osvežavajuće poslastice za sve sladokusce. Za pripremu vam je potrebno 200 g zamrznutih jagoda i isto toliko smrznutog šumskog voća, malo cimeta, umetni zaslađivač i želatin za tortu.

Voće prokuvati zajedno sa cimetom i zaslađivačem. Želatin rastvoriti u malo hladne vode i umešati ga u smesu sa voćem. Masu sipati u male posude, poklopiti i ostaviti na hladno mesto da se stegne, može i u frižideru.

UN dijeta – tabela i raspored

U nastavku pogledajte tabelu za UN dijetu koja će vam pomoći da se lakše orijentišete. Primer je dat za sva tri meseca, počevši od septembra 2018.

PonedeljakUtorakSredaČetvrtakPetakSubotaNedelja
     01 Septembar02 Septembar
     Proteinski danSkrobni dan
     1 dan UN dijete2 dan UN dijete
03 Septembar04 Septembar05 Septembar06 Septembar07 Septembar08 Septembar09 Septembar
Ugljeni hidratiVoćni danProteinski danSkrobni danUgljeni hidratiVoćni danProteinski dan
3 dan UN dijete4 dan UN dijete5 dan UN dijete6 dan UN dijete7 dan UN dijete8 dan UN dijete9 dan UN dijete
10 Septembar11 Septembar12 Septembar13 Septembar14 Septembar15 Septembar16 Septembar
Skrobni danUgljeni hidratiVoćni danProteinski danSkrobni danUgljeni hidratiVoćni dan
10 dan UN dijete11 dan UN dijete12 dan UN dijete13 dan UN dijete14 dan UN dijete15 dan UN dijete16 dan UN dijete
17 Septembar18 Septembar19 Septembar20 Septembar21 Septembar22 Septembar23 Septembar
Proteinski danSkrobni danUgljeni hidratiVoćni danProteinski danSkrobni danUgljeni hidrati
17 dan UN dijete18 dan UN dijete19 dan UN dijete20 dan UN dijete21 dan UN dijete22 dan UN dijete23 dan UN dijete
24 Septembar25 Septembar26 Septembar27 Septembar28 Septembar29 Septembar30 Septembar
Voćni danProteinski danSkrobni danUgljeni hidratiVoćni danVodeni danProteinski dan
24 dan UN dijete25 dan UN dijete26 dan UN dijete27 dan UN dijete28 dan UN dijete29 dan UN dijete30 dan UN dijete
01 Oktobar2 Oktobar3 Oktobar4 Oktobar5 Oktobar6 Oktobar7 Oktobar
Skrobni danUgljeni hidratiVoćni danProteinski danSkrobni danUgljeni hidratiVoćni dan
31 dan UN dijete32 dan UN dijete33 dan UN dijete34 dan UN dijete35 dan UN dijete36 dan UN dijete37 dan UN dijete
8 Oktobar9 Oktobar10 Oktobar11 Oktobar12 Oktobar13 Oktobar14 Oktobar
Proteinski danSkrobni danUgljeni hidratiVoćni danProteinski danSkrobni danUgljeni hidrati
38 dan UN dijete39 dan UN dijete40 dan UN dijete41 dan UN dijete42 dan UN dijete43 dan UN dijete44 dan UN dijete
15 Oktobar16 Oktobar17 Oktobar18 Oktobar19 Oktobar20 Oktobar21 Oktobar
Voćni danProteinski danSkrobni danUgljeni hidratiVoćni danProteinski danSkrobni dan
45 dan UN dijete46 dan UN dijete47 dan UN dijete48 dan UN dijete49 dan UN dijete50 dan UN dijete51 dan UN dijete
22 Oktobar23 Oktobar24 Oktobar25 Oktobar26 Oktobar27 Oktobar28 Oktobar
Ugljeni hidratiVoćni danProteinski danSkrobni danUgljeni hidratiVoćni danVodeni dan
 52 dan UN dijete53 dan UN dijete54 dan UN dijete55 dan UN dijete56 dan UN dijete57 dan UN dijete
29 Oktobar30 Oktobar31 Oktobar01 Novembar2 Novembar3 Novembar4 Novembar
Proteinski danSkrobni danUgljeni hidratiVoćni danProteinski danSkrobni danUgljeni hidrati
58 dan UN dijete59 dan UN dijete60 dan UN dijete61 dan UN dijete62 dan UN dijete63 dan UN dijete64 dan UN dijete
5 Novembar6 Novembar7 Novembar8 Novembar9 Novembar10 Novembar11 Novembar
Voćni danProteinski danSkrobni danUgljeni hidratiVoćni danProteinski danSkrobni dan
65 dan UN dijete66 dan UN dijete67 dan UN dijete68 dan UN dijete69 dan UN dijete70 dan UN dijete71 dan UN dijete
12 Novembar13 Novembar14 Novembar15 Novembar16 Novembar17 Novembar18 Novembar
Ugljeni hidratiVoćni danProteinski danSkrobni danUgljeni hidratiVoćni danProteinski dan
72 dan UN dijete73 dan UN dijete74 dan UN dijete75 dan UN dijete76 dan UN dijete77 dan UN dijete78 dan UN dijete
19 Novembar20 Novembar21 Novembar22 Novembar23 Novembar24 Novembar25 Novembar
Skrobni danUgljeni hidratiVoćni danProteinski danSkrobni danUgljeni hidratiVoćni dan
79 dan UN dijete80 dan UN dijete81 dan UN dijete82 dan UN dijete83 dan UN dijete84 dan UN dijete85 dan UN dijete
26 Novembar27 Novembar28 Novembar29 Novembar30 Novembar  
Vodeni danProteinski danSkrobni danUgljeni hidratiVoćni dan 
86 dan UN dijete87 dan UN dijete88 dan UN dijete89 dan UN dijete90 dan UN dijete  

UN dijeta – Iskustva korisnika

Nema bolje dijete od UN dijete, bez gladi, bez slabosti i bez povratka kilograma. Poslednjih deset godina držala sam je 2 puta. Što znači da mi se kilogrami posle prve dijete nisu vraćali skoro 7 godina. Pre tri godine opet sam je držala i ponovo došla do savršene linije koju i sad održavam. Prvi put sam je držala oko 60 dana, završila sam sa vodenim danom. Drugi put bez vodenog dana uspela sam da smršam koliko sam htela za oko 70 dana. Preporučujem od srca. Kad uđete u rutinu po danima sve se ubrzava.  (Mirjana Pavlović, 57 godina, prodavac.)

Verovali ili ne, ja sam sa UN dijetom smršala neverovatnih 17 kila za tri meseca. Problem mi je jedino bio voćni dan, jer nisam mogla da jedem samo voće. Kasno sam saznala da taj obrok mogu zameniti povrćem za ručak ili večeru. Posle mi je bilo lakše. Vodeni dan sam izdržala bez problema ali vidim da neki imaju poteškoća. Pijte pored vode i čajeve i biće sve u redu.  (Tatjana Korin, 43 godine, knjigovođa.)

Pozdrav svima i meni je UN dijeta favorit. Ja sam je držala prošle godine i skinula 12 kg, mada sam je negde na pola prekinula jer sam išla na odmor. Nastavila sam gde sam stala kada sam se vratila i izdržala do samog kraja. Meni je voće za doručak malo smetalo. Podizala mi se kiselina ali je prošlo posle prvih mesec dana. Ja sam uglavnom jela jabuke jer to jedino od voća volim. Slobodno je držite i uspećete sigurno. (Milica Joksimović, 29 godina, menadžer.)