//Hijaluron – šta su Hijaluronska Kiselina i Hijaluronski Fileri?
Da li znate da postoji mnogo bolje rešenje za mršavljenje nego što je dijeta?

Otkrivamo vam tajnu kako efikasno smršati za manje od 28 dana!

Nekoliko hiljada naših čitalaca je probalo da drži razne dijete o kojima smo pisali na sajtu. Neki su bili uspešni u tome a neki nisu. Svi znamo da uopšte nije lako odreći se hrane. Zato smo, posle više od 19 godina iskustva u svetu mršavljenja odlučili da svima zauvek pomognemo u borbi protiv kilograma! Ponudili smo potpuno novo rešenje i ono što je najbitnije svi se slažu sa činjenicom da su imali čak 4 puta brže i bolje rezulate koristeći ga.
Kliknite ovde da saznate više o čemu se radi!
P.S. Procenat zadovoljnih korisnika je impresivnih 99.5%!

Hijaluron – šta su Hijaluronska Kiselina i Hijaluronski Fileri?

Hijaluronska kiselina, ili jednostavnije – hijaluron, nalazi se među najkorišćenijim sastojcima u kozmetičkoj industriji poslednjih godina. Kreme sa hijaluronom, ampule sa hijaluronskom kiselinom, maske, kao i čuveni hijaluronski fileri, samo su deo kozmetičkog asortimana sa hijaluronom kao svojim glavnim sastojkom.  

Za ovo naravno postoji dobar razlog – hijaluron se pokazao kao odlično rešenje za hidrataciju i revitalizaciju kože, a svoju svrhu, sem u kozmetičkim proizvodima, pronašao je i u brojnim kozmetičkim tretmanima. 

Hijaluron je nesumnjivo izuzetno popularan, ali retki su oni koji znaju šta zapravo predstavljaju hijaluronska kiselina i hijaluronski fileri. Sve o hijaluronu, njegovoj nameni, benefitima i neželjenim efektima, saznajte u nastavku teksta. 

Šta je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je čista, na dodir gnjecava supstanca koju naše telo prirodno proizvodi. Najveće količine hijalurona nalaze se u koži, vezivnom tkivu i u očima. Hijaluron tako predstavlja aktivni sastojak građe kože ili preciznije – vezivnog tkiva dermisa, sloja kože koji se nalazi odmah ispod epidermisa. Glavna funkcija hijalurona u telu je da, zadržavajući vodu, tkivo održava hidriranim i vlažnim. 

Prevremeno starenje i nepovoljni ekološki uticaji koji su sve češća pojava, izuzetno loše utiču na kožu i njen kvalitet, pa tako i na prirodnu proizvodnju hijalurona – ključnog elementa kada je reč o hidrataciji kože. Takođe, starenjem koža postaje suvlja i sve više gubi mogućnost revitalizacije, a smanjuje i proizvodnju hijalurona, pa je hijalurnoska kiselina čest sastojak i anti-age kozmetike

Hijaluron ovo radi zadržavajući vodu iz organizma u ćelijama i tkivima same kože. Samo gram hijaluronske kiseline ima impresivnu moć da zadrži i do 6 litara vode! Kada se ovome doda i njegova mogućnost da hidrira i revitalizuje ćelije – dobija se magičan kozmetički sastojak. 

Hijaluron – prednosti i neželjena dejstva

Hijaluronska kiselina i njeno korišćenje – bilo da su u pitanju hijaluronske kreme, serumi, maske ili čak hijaluronske tablete, zaista ima mnoge benefite. 

Hijaluron kožu čini zdravijom i lepšom

Više od polovine sveukupnog hijalurona koji je prirodno prisutan u ljudskom organizmu nalazi se upravo u koži, te ne čudi što je njegova glavna prednost vezana upravo za najveći ljudski organ. Korišćenje hijaluronske kiseline tako može povećati vlažnost kože i sprečiti njeno isušivanje.

Ovim putem sprečavate i stvaranje bora, jer je hidrirana koža mnogo manje sklona starenju od one koja to nije. Tako se poboljšava sveukupni kvalitet kože, a istovremeno sa njim i njena mekoća. 

Kada se aplicira na kožu, hijaluronska kiselina može redukovati bore, crvenilo i dermatitis. Takođe, ubrizgavanje hijaluronskih filera može pomoći koži da izgleda popunjeno, mladoliko i lepo. 

Hijaluron ubrzava zarastanje rana

Hijaluronska kiselina igra ključnu ulogu i kod zarastanja rana. Hijaluron prirodno povećava svoju koncentraciju u organizmu kada dođe do povrede kože i potrebe za njenim zaceljivanjem. 

Hijaluronska kiselina pomaže bržem zaceljivanju rana tako što reguliše upalu i daje signale telu da izgrađuje krvne sudove na oštećenom delu. Istraživanja su pokazala da je nanošenje hijalurona na ranu redukovalo veličinu rane i smanjilo bol više od placebo efekta i netretiranja rane. 

Hijaluronska kiselina ima i antibakterijske efekte, pa može redukovati rizik od infekcije kada se nanosi direktno na otvorenu ranu. Ona pomaže čak i kod zapaljenja desni. 

Istraživanja koja pokazuju ove benefite rađena su za kreme sa hijaluronom, gelove i serume, ali ne i za hijaluronske tablete. Ipak, smatra se da oralni suplementi takođe povećavaju nivo hijaluronske kiseline u telu, pa da mogu proizvesti iste benefite kao i proizvodi od hijalurona koji se nanose direktno na kožu.

Anti-age efetki hijalurona

Na koži se već obično tokom dvadesetih stvaraju sitne bore, a vremenom one postaju sve uočljivije. Koža se tokom procesa starenja i suši, a sunčanje dodatno pospešuje stvaranje nepravilnosti, upala i pigmentacija. 

Hijaluronska kiselina, sa svim svojim benefitima, definitivno pozitivno utiče na sva ova stanja, pa je odličan dodatak anti-age kozmetici i definitivno treba da je uvrstite u svoj anti-age ritual. Ona će regenerisati kožu, a može joj vratiti i mladalački sjaj i ublažiti fine bore. 

Ostale prednosti hijaluronske kiseline 

Sem ovih benefita, koji direktno utiču na izgled kože, hijaluronska kiselina, koja se nalazi i u zglobovima, održava mesta između kostiju vlažnim, odnosno “podmazanim”. Ovo je izuzetno važno za zdravlje kostiju i potencijalne probleme koji sa njima mogu nastati. 

Takođe, hijaluron odlično deluje u borbi protiv gorušice i kiseline u želucu, rešava problem suvoće očiju i sličnih neprijatnosti, a sudeći po istraživanjima, čak i ojačava kosti. 

Da li je hijaluron bezbedan? 

Mazanje hijalurona na kožu potpuno je bezbedno, a uvek se treba obavljati na naznačen način. Naravno, s obzirom na to da kreme sa hijaluronom uglavnom sadrže i druge sastojke, uvek pažljivo treba čitati koji su to sastojci i kupovati kozmetiku za koju znate da će prijati vašoj koži.

Potencijalna neželjena dejstva primene hijalurona

S obzirom na to da organizam prirodno proizvodi hijaluron, alergijske reakcije na njega su izuzetno retke. Kreme koje se nanose na lice, a na bazi su hijalurona, ne bi trebalo da smetaju nikome ko na njih nije alergičan. Ipak, još nisu urađena testiranja u vezi sa neželjenim dejstvima uzimanja hijaluronskih tableta kod trudnica i dojilja.

Pojavili su se dokazi o tome da hijaluron čini da ćelije raka brže rastu, pa se suplementi na bazi ove kiseline ne preporučuju onima koji su oboleli od kancera ili imaju istoriju sa ovim oboljenjem.

Hijaluronski fileri – tretmani podmlađivanja hijaluronom

Hijaluronski fileri se ubrizgavaju u kožu radi obezbeđivanja mladalačkog izgleda. Ovo je alternativa botoksu i tradicionalnom face-liftingu. Hijaluronski fileri popunjavaju rupe, fine linije i bore na tretmanima koji traju kratko, a delotvornost tretmana vidi se od 4 meseca, pa sve do više od godinu dana. 

Za razliku od botoksa, koji opušta mišiće ispod bora, hijaluronske injekcije popunjavaju liniju i okolni region, a kao rezultat – nepravilnosti skoro pa potpuno nestaju. Hijaluronski fileri mogu se koristiti i kao voluminizatori za povećavanje i podizanje jagodica, brade, povećanje usana, kao i mnoge druge svrhe. 

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri, logično, bazirani su na hijaluronskoj kiselini. Oni se ubrizgavaju u kožu injekcijama. Uloga filera je podmlađivanje kože, i to: popunjavanjem bora, činjenjem kože elastičnijom i punijom. Tako hijaluronski fileri uspevaju da uspore starenje, a sve češće predstavljaju i glavni odabir među širokom ponudom tretmana za podmlađivanje. 

Hijaluronski fileri su prilično bezbedni u odnosu na druge tretmane za podmlađivanje i ovo je, sem velike delotvornosti, glavni razlog njihove velike popularnosti. Takođe, hijaluronski fileri ne koriste se samo za bore, već i za popunjavanje drugih nepravilnosti, kao što su ožiljci, neravnine na koži, ožiljci od akni ili slična udubljenja.

Fileri se ponašaju kao simulatori tkiva i na taj način popunjavaju prazan prostor, potpuno imitirajući kožu. Ovako koža postaje puna i zategnuta, a nepravilnosti na licu svode se na minimalan nivo. 

Kako izgleda tretman hijaluronskim filerima?

Pre svega, valja napomenuti da ubrizgavanje filera nije jedini metod podmlađivanja hijaluronom za koji se možete opredeliti. Sem ubrizgavanja filera, postoji i mezoterapija hijaluronom, gde se hijaluron ubrizgava sitnim iglicama – mikroinjekcijama. 

Tretman hijaluronskim filerima se obavlja pomoću specijalne igle, koja aplikuje gel duboko ispod površine kože – tačno ispod bore ili druge nepravilnosti koja se popunjava. Kako bi se izbegao bol, neposredno pre ubrizgavanja nanosi se anestetik krem. 

Tretman je izuzetno brz i lak. Iako je tretman hijaluronskim filerima među najbezbednijim tretmanima podmlađivanja lica  – ništa što radite na telu ili koži nije naivno i ne prepušta se slučaju. Zato savetujemo da se najpre jako dobro raspitate kod koga ćete otići na tretman hijaluronskim filerima. 

Rezultati će najviše zavisiti od: vrste filera, tehnike kojom će stručnjak obaviti ubrizgavanje i njegovog iskustva. Vrstu filera koji će najbolje odgovarati vama i vašem tipu kože takođe bi trebalo da vam preporuči stručnjak koji će raditi tretman. 

Nije svaki filer za svaki tip kože i za svaku nepravilnost koju želite da rešite. Pravi izbor hijaluronskog filera znaće samo stručnjak. Tretman filerima obavite na čistom i proverenom mestu – u klinici. Tako ćete biti sigurni da će postupak biti obavljen kako treba. 

Tretman ne bi trebalo da boli, ali neki će koristiti anestetike, dok su neki pobornici i lokalne anestezije. Ona će omogućiti da se opuste mišići lica i smanje rizici od sporednih efekata. 

Hijaluronski fileri – trajanje tretmana

Tretman hijaluronskim filerima prosečno traje oko pola sata. Zavisno od toga koliko područje se tretira, može potrajati i do oko sat vremena. Što više i veće nepravilnosti želite da ispravite – to će tretman duže trajati. 

Oporavak od tretmana hijaluronom

Oporavak od ovog tretmana skoro i da ne postoji. Tretman je prilično lak, pa je takav i period nakon njega. Vidljivih posledica skoro da nema , a odmah nakon tretmana možete nastaviti sa svojim aktivnostima i obavezama. 

Posle tretmana nećete imati nikakve zavoje, ulazne rane i rezove, a anestezija nije obavezna, pa su velike šanse da ćete se posle tretmana osećati samo osveženo i lepo. 

Hijaluronski filer ne zna za godine

Tretman hijaluronskim filerom, smatra se prirodnim, jer je hijaluronska kiselina prirodni deo našeg organizma. Zbog toga, za njega ne postoji ni starosna granica – hijaluronski filer ne zna za godine!

Ipak, jasno je da za njim nema potrebe dok ne postoje i jače nepravilnosti na licu, koje se obično stvaraju tek tokom 30-ih godina. Zato ne čudi podatak da većinu uživalaca tretmana hijaluronskim filerima čine upravo ljudi starosne dobi između 30-65 godina. Uglavnom su pacijenti žene, ali sve češće i muškarci odlučuju da se izlože ovom tretmanu.

Koliko često mora da se radi korekcija tretmana hijaluronskim filerima?

Zavisi od mnogo faktora, ali najviše od kvaliteta samih hijaluronskih filera. Zato još jednom naglašavamo koliko je važno voditi računa o tome da hijaluronski fileri budu kvalitetni. Kvalitetni hijaluronski fileri trajaće i od godinu do dve dana, dok će oni manje kvalitetni trajati tek nekoliko meseci, pa će potreba za korekcijom biti češća.

Sem iskustva i reputacije drugih, koje treba saslušati pre nego što se opredelite za mesto gde ćete raditi tretman hijaluronskim filerima, proverite i da li je preparat (hijaluronski filer) registrovan u agenciji za lekove i medicinska sredstva. Ako jeste, ovo će vam dati potpunu sigurnost da će se u vašoj koži naći potpuno bezopasna i korisna supstanca, a da će potreba za čestom korekcijom biti manja. 

Tretmani korekcije hijaluronom

Sem toga što se hijaluronski fileri mogu koristiti za popunjavanje bora, pomoću procedura kojima se podmlađuje lice, oni su svoje mesto u estetici pronašli i kao odlično sredstvo za vršenje raznih drugih korekcija. 

Najpopularnije korekcije hijaluronom, odnosno hijaluronskim filerima su: popunjavanje usana hijaluronom, popunjavanje jagodica i korekcija podočnjaka

Hijaluron u usnama 

Iako hijaluronski fileri svoju najčešću upotrebu pronalaze u tretmanu podmlađivanja, oni se često koriste i kao fileri za usne. U odnosu na silikon, koji je najpopularnija alternativa hijaluronu za povećanje usana, hijaluron ima mnoge prednosti.

Hijaluronski fileri su prirodnog porekla, procedura traje kratko, usne imaju prirodan izgled, a kratak period oporavka takođe je benefit u odnosu na silikon. Hijaluron usne čini osveženim, punijim i hidriranijim, a fine borice oko ivica usana nakon tretmana nestaju. 

Hijaluron u usnama nakon tretmana trajaće od 6 do 9 meseci, a nakon korekcija, može trajati i više od godinu dana. Procedura popunjavanja usana hijaluronom traje samo oko 10-ak minuta.

Popunjavanje jagodica hijaluronom

Hijaluron jagodice popunjavanjem takođe može osvežiti i korigovati! Iako su ređi oni koji se odlučuju za popunjavanje jagodica hijaluronom, od procedure za popunjavanje usana i ovaj tretman je izuzetno popularan. 

Hijaluronski fileri se ubrizgavaju u jagodice na način koji je potpuno prilagođen tipu i proporcijama lica i željama pacijenta. Popunjavanje jagodica hijaluronom nema samo estetsku funkciju, već ostavlja i efekat podmlađenog lica i kože. 

Korekcija podočnjaka hijaluronom

Tamni i udubljeni podočnjaci čine da lice izgleda starije i umornije. Hijaluronski fileri su svoju popularnu primenu pronašli i za korekciju ovog estetskog problema. Oni vraćaju volumen i popunjavaju bore ispod i oko očiju, a mogu dovesti i do potpunog uklanjanja udubljenih podočnjaka. 

S obzirom da područje kože oko očiju karakteriše tanka i osetljiva koža, za ubrizgavanje hijaluronskih filera koristi se tupa kanila, koja smanjuje mogućnost povrede krvnih sudova i pojave komplikacija. 

Potencijalni neželjeni efekti nakon tretmana hijaluronskim filerima

Najučestalije neželjeno dejstvo hijaluronskih filera, kako do sada podaci govore – jeste to da pacijenti ne dobiju željeni efekat. Zato je važno pažljivo birati ko će vam raditi ovaj tretman i kakvim filerima (kog kvaliteta) i jasno se dogovoriti oko efekta koji želite da postignete. 

Sem toge, neželjeni efekti mogu biti i blagi otoci ili alergijske reakcije koje su vrlo retke, a prolazne su prirode i mogu se uspešno tretirati. 

Ako i sami želite da poboljšate svoj izgled – vaše telo ćete na zdrav način dovesti do željenog izgleda pomoću najboljeg preparata za mršavljenje, a lice možete podmladiti i osvežiti kozmetičkim preparatima na bazi hijalurona ili tretmanima hijaluronskim filerima. Ako i dalje imate nedoumice oko najoptimalnijeg načina mršavljenja ili ulepšavanja – DietX je tu za sva Vaša pitanja, rado ćemo vas posavetovati!

Ljudi koji su koristili DietX preparat za mršavljenje

Napravljen je od posebnih biljaka koje podstiču mršavljenje: Hoodia, Garcinia, Guarana, Čia seme, Laneno seme, Kim, Zeolit i Eterično ulje.

Pomoći će vam da smanjite apetit, istopite masne naslage i uklonite celulit.

2022-01-23T01:31:58+01:00 08/07/2019|0 Komentara

Dodavanje komentara na tekst