//Piling za lice – zašto je nega lica nepotpuna bez njega?
Da li znate da postoji mnogo bolje rešenje za mršavljenje nego što je dijeta?

Otkrivamo vam tajnu kako efikasno smršati za manje od 28 dana!

Nekoliko hiljada naših čitalaca je probalo da drži razne dijete o kojima smo pisali na sajtu. Neki su bili uspešni u tome a neki nisu. Svi znamo da uopšte nije lako odreći se hrane. Zato smo, posle više od 19 godina iskustva u svetu mršavljenja odlučili da svima zauvek pomognemo u borbi protiv kilograma! Ponudili smo potpuno novo rešenje i ono što je najbitnije svi se slažu sa činjenicom da su imali čak 4 puta brže i bolje rezulate koristeći ga.
Kliknite ovde da saznate više o čemu se radi!
P.S. Procenat zadovoljnih korisnika je impresivnih 99.5%!

Piling za lice – zašto je nega lica nepotpuna bez njega?

Piling za lice je neizostavan deo nege lica u svim dobima života, zbog čega se ovoj temi posvećuje mnogo pažnje. Bilo da se primenjuje u kućnim uslovima ili u kozmetičkim salonima, efekti kvalitetnog pilinga su vrlo blagotvorni za lice, pa su retke dame kojima ovakav tip tretmana nije pomogao u borbi za čišću i lepšu kožu lica. 

Piling lica je vrlo zastupljena pojava, ali ipak postoji i veliki broj onih koji preskaču ovakav vid nege ili nisu još uvek upoznati za njegovim pozitivnim efektima. U nastavku se bavimo svim prednostima pilinga lica, navodimo način njegove upotrebe, kao i potencijalne mane – kako biste znali u čemu je tačno njegov značaj i na koji način deluje na vašu kožu. 

Šta je piling za lice?

Piling za lice je tretman koji uklanja mrtve ćelije sa površine kože, na taj način čisteći lice i omogućavajući koži da diše. Potreba za pilingom je uslovljena normalnim fiziološkim procesom svakodnevne zamene ćelija, usled koga dolazi do nagomilavanja odumrlih, pa se nameće potreba za tretmanom koji će ih otkloniti i dozvoliti koži da diše. 

Čiščenje lica na ovaj način omogućava ne samo disanje kože, već i lakšu apsorpciju korisnih sastojaka iz raznih preparata koji se nanose na lice – krema za lice, losiona, maski i slično. Ukoliko se redovno i pravilno nanosi, piling za lice može odložiti znakove starenja i podmladiti kožu i za nekoliko godina. 

Piling za lice prednosti – zašto je važan deo nege?

Koža je naš najveći organ koji značajno štiti telo od raznih spoljnih uticaja, ali je istovremeno najviše izložena suncu i svim štetnim efektima koji dolaze iz okoline. S obzirom na to da predstavlja prvu liniju odbrane od bakterija, virusa i štetnih UV zračenja, koži je bitno priuštiti adekvatne tretmane kao što je piling lica, koji će je očuvati i oporaviti od fizioloških i spoljnih procesa koji ostavljaju traga na licu, vratu i dekolteu. 

Ovo su ujedno i najosetljivije zone kada je koža u pitanju, pa su prvi znakovi starenja upravo tu i najvidljiviji. Koža spoljne nadražaje prima zahvaljujući brojnim receptorima (za toplotu, bol, hladnoću, pritisak), a učestvuje i u procesima izlučivanja koji se vrše putem kožnih žlezda.

Piling za lice je najvažniji zbog eliminacije toksina, podsticanja protoka krvi i relaksacije kože koja je neophodna za njeno normalno funkcionisanje. Organizam se toksina oslobađa pretežno preko kože, pa je piling idealan način da se oni eliminišu sa površine i da se podstakne stvaranje novih ćelija. 

Zahvaljujući tehnici nanošenja pilinga – nežnim pokretima uz mali pritisak – koža dobija masažu koja ima umirijući efekat. Ovo naročito prija osobama koje vode brz način života, i kojima je ovakva relaksacija neophodna, barem nekoliko puta na mesečnom nivou. 

Kako redovno čišćenje lica tačno pomaže koži?

Iako smo već istakli važnost otklanjanja odumrlih ćelija sa kože, skrećemo pažnju i na posledice neredovne nege lica. Loša nega lica uključuje redovno nanošenje šminke, krema i drugih preparata, bez adekvatnog čišćenja nakon skidanja ovih slojeva sa kože. 

Na taj način se nečistoće i odumrle ćelije ne samo zadržavaju na licu duže nego što bi trebalo, već se lepe i nalaze svoje mesto u porama lica, zbog čega koža ne može da diše. Budući da su pore začepljene, lice izgleda znatno umornije i nešto starije, a ujedno se stvara i vrlo plodna podloga za mitisere i bubuljice. 

Kvalitetno čišćenje kože lica doprinosi njegovoj mladolikosti, a dame tvrde da piling lica doprinosi i mršavijem izgledu lica u meri u kojoj je to lepo i poželjno. Obraćanjem pažnje na ono što jedemo u cilju mršavljenja, direktno se može uticati i na kvalitet kože lice, pa je tako fenomenalni DietX preparat za mršavljenje dobio svog saveznika. Ipak, moramo napomenuti da piling ne utiče na mršavljenje, već samo vizuelno pruža takav efekat licu.

Kako se koristi piling za lice – u spa centrima ili kod kuće?

Piling lica se najčešće primenjuje u spa centrima, koji osim pilinga lica obično nude i piling celog tela. U ovom slučaju, piling se koristi u prostorijama koje imaju tuš kabinu, kako bi ispiranje pilinga i odumrlih ćelija bilo lakše. Pored pilinga lica, savetuje se i povremena nega celog tela na isti način, jer iako je upravo lice najviše izloženo nečistoćama, ni drugi delovi tela nisu pošteđeni. 

Pravila su uglavnom istovetna, bilo da se radi o pilingu celog tela ili samo lica. Stručno lice vam nanosi piling na kožu, nakon čega ga držite određeno vreme – u zavisnosti od tipa kože i sklonosti mašćenju. Osobe sa masnijom kožom obično nešto duže drže smesu na licu. 

Nakon toga sledi ispiranje, koje se obično vrši čistom vodom, bez dodataka sapuna i drugih preparata. Piling je sam dovoljno snažan da očisti lice i izazove pozitivan efekat, pa su drugi preparati nepotrebni prilikom ispiranja. Sapuni bi loše uticali na hranjive materije koje je piling ostavio na koži, jer bi ih isprao i uklonio. 

Određeni sastojci koje imate u svojoj kuhinji mogu odlično poslužiti za spremanje kvalitetnog pilinga, pa ukoliko želite potpuno prirodan tretman, budite slobodni da se samostalno pozabavite ovim kod kuće.

Koliko često se nanosi piling za lice?

Piling lica je izuzetno koristan i poželjan vid nege, ali samo ako se koristi u skladu sa određenim pravilima i vremenskim razmacima između tretmana. Piling je obično dovoljno snažan da očisti lice u potpunosti, ali ujedno i previše snažan da bi se nanosio svaki dan. 

Svakodnevno nanošenje pilinga nije dobro rešenje. Tempo nanošenja zavisi od tipa vaše kože, pa ako imate suvu kožu dovoljno je da lice negujete na ovaj način jednom nedeljno. Nešto masnija koža će odlično podneti piling lica i dva do tri puta nedeljno. Ipak, sve više od toga nije preporučljivo za kožu. 

Iako je spa centar uvek raspoloživa opcija, piling za lice možete pripremiti i naneti samostalno, uz pomoć nekoliko sastojaka i korisnih saveta o kojima pišemo nešto kasnije u ovom tekstu. Ukoliko se odlučite za spa centar, možete izabrati jednu od tri vrste pilinga lica. 

Izaberite svoj piling za lice – tri vrste pilinga lica

Osnovna podela pilinga za lice je na mehaničke, hemijske i enzimske (biološke) pilinge. U nastavku vas upoznajemo sa karakteristikama svakog tipa pilinga.

#1 Mehanički piling lica

Mehanički piling lica uklanja mrtve ćelije pod dejstvom mehaničkog trenja. Trenje se postiže sitnim česticama semenki, kvarcnog peska, biljnog brašna, šećera i sličnih sastojaka, dok postoje i pilinzi sa topljivim zrnima kao što su kuglice jojobe koje se tope u toku tretmana. 

Udeo ovih čestica zavisi od tipa kože. Piling se priprema sa gušćom koncentracijom zrnaca ukoliko je namenjen masnoj koži, odnosno sa ređom, kada je reč o suvoj koži. Podlogu za zrnca obično čine mleko, gelovi ili kreme za lice. Mleko je uvek pogodnije za suvu kožu zbog pojačane hidratacije, a gelovi više odgovaraju masnoj i mešovitoj koži jer je neće dodatno zamastiti. 

Tokom pomoćnog pilinga možete koristiti i četku, rukavicu ili sunđer kojim ćete masirati lice. Na taj način se postiže bolji efekat pilinga, a ovaj tip tretmana je najbolje raditi kod kozmetičara. Napominjemo i to da mehanički piling lica ne bi trebalo da primenjuju osobe koje imaju herpes, rane ili su sklone alergijskim reakcijama. 

 #2 Hemijski piling lica

Hemijski piling lica podrazumeva nanošenje kiselina koje uklanjaju oštećeni sloj kože. Odlični su za ublažavanje i smirivanje hiperpigmentacija, akni, bora i ožiljaka. Osobama koje imaju teži oblik akni se ne preporučuje mehanički piling, ali je zato hemijski vrlo koristan i pogodan i za ove probleme. 

Ipak, ističemo važnost konsultovanja sa dermatologom pre svakog ovakvog tretmana. Hemijski pilinzi nisu namenjeni osobama koje su na terapiji Roakutanom. 

#3 Enzimski piling

Enzimski piling lica je najnežnija vrsta pilinga, jer na potpuno prirodan način ubrzava regeneraciju ćelija. Za razliku od prethodna dva tretmana, enzimski piling mogu koristiti osobe sa svim tipovima kože, jer ovakav tretman neće škoditi ni licu sa jakim aknama, ožiljcima i drugim neželjenim pojavama.

Enzimski piling u velikoj meri hrani kožu i pojačava sintezu kolagena i elastina koju doprinose čvrstoći i elastinu. Kao što i samo ime kaže, enzimski piling sadrži enzime, odnosno fermente. U pitanju su proteini koji izazivaju biohemijsku reakciju u organizmu, odnosno ubrzavaju regeneraciju kože. 

Iako su ovo tri osnovne vrste pilinga, u poslednje vreme su u ponudi i kombinovani tretmani. Najbolje je da se odlučite za tip tretmana u skladu sa savetom vašeg dermatologa i tipom kože koji imate. 

Kako napraviti prirodni piling za lice?

Da biste sami napravili najbolji piling za lice, potrebno je da poznajete svoje lice i sklonosti kože. Na taj način možete izabrati odgovarajuće sastojke koji će optimalno delovati na vašu kožu lica. U pripremi prirodnog pilinga, obično se koriste šećer, kafa, med, soda bikarbona, so, kukuzno brašno i drugi sastojci. 

Najbolja strana samostalne pripreme pilinga je dostupnost namirnica, koje verovatno već imate u svom frižideru ili na kuhinjskim policama. So nije preporučljiva onima sa osetljivom kožom, dok ostale namirnice uglavnom prijaju svim tipovima kože. Na primer, šećer je idealan sastojak za piling lica jer sadrži glikolnu kiselinu koja je odlična za negu kože.  

Kada izaberete neki od nevedenih sastojaka, treba da izaberete i bazu pilinga. To može biti neko prirodno ulje koje je dobro za lice, na primer, maslinovo, bademovo ili kokosovo ulje. Ova ulja nisu teška i suviše masna, pa će na najbolji način pomoći da vaše lice bude mekano, hidrirano i elastično nakon pilinga. Na kraju, izaberite i neki hranjivi sastojak koji će pružiti vašoj koži vitamine i minerale. 

Piling za lice od meda i cimeta

Med i cimet su odlična kombinacija za uklanjanje nečistoća sa lica, a naročito za otklanjanje bubuljica. Piling za lice od meda i cimeta se pravi mešanjem kašike meda i kašike cimeta u manjoj činiji, tako da dobijena smesa liči na pastu. 

Smesu nanosite na lice, masirajući ga kružnim pokretima. Ovaj recept je odličan u borbi protiv tamnih fleka i ožiljaka sa lica, jer ih značajno posvetljuje smanjujući njihovu vidljivost. Preporučljivo vreme držanja na licu je do 30 minuta. 

Piling za lice od kafe

Piling za lice od kafe pravi se od sastojka koji sigurno imate pri ruci. Dovoljna je jedna kašika kafe, pomešana sa velikom kašikom vode, da bi se dobila smesa nalik pasti koja je potom spremna za nanošenje na lice. Kružnim pokretima utrljavajte masku, i ostavite je da deluje bar pola sata pre nego što je isperete vodom. 

Morska so i maslinovo ulje

Morska so sjajno regeneriše kožu, najviše zbog toga što je bogata mineralima. Prilikom pripreme vodite računa samo o tome da so ne bude prekrupna. Pomešajte je sa maslinovim uljem, dok ne napravite smesu koju možete nanesi na lice. Maslinovo ulje je odlično za elastičnost kože, a uz to će je odlično očistiti i nahraniti. Najbolja tekstura smese se postiže kombinovanjem podjednakog broja kašika soli sa brojem kašika ulja. 

Piling za lice mane – moguće neželjene pojave

Kada je u pitanju piling za lice mane ovog tretmana su vidljive uglavnom kod osoba sa određenim specifičnostima na koži. Ukoliko imate jako osetljivu kožu, muče vas bradavice, ranice, ekcemi, herpes i slični problemi, radije se konsultujte sa dermatologom o nekoj alternativi za navedene pilinge.

Takođe, crvenilo očiju i blago peckanje ume da se pojavi ukoliko smesu nanosite suviše blizu očiju, pa vodite računa prilikom nanošenja i razmazivanja pilinga. Napominjemo i to da piling efekte pokazuje samo ukoliko ga redovno i pravilno nanosite, u skladu sa prethodno datim uputstvima, pa budite istrajni kada je u pitanju nega lica i koža će vam biti zahvalna!

Hemijski piling pre i posle – šta da očekujete?

Redovno nanošenje pilinga lica, sasvim sigurno rezultuje mekšom, zategnutijom i sjajnijom kožom, za koju možete biti sigurni da je čista i zdrava. Na licu ćete primetiti i to da su ožiljci svetliji, bore malo manje uočljive, a crte lica veselije i odmornije. Produkt svega navedenog su i dobar osećaj i zdravlje kože, koji su od neprocenjive važnosti kada je lice u pitanju. 

Piling lica se može uvrstiti među najkvalitetnije tretmane namenjene postizanju lepog izgleda, baš poput DietX preparata za mršavljenje koji daju jednako brz i dobar efekat na telo

Redovna primena tretmana i preparata za lice i telo je prvi uslov negovane kože, a negovana koža znatno doprinosi mlađem i svežijem izgledu kakvom svi težimo. Prednost pilinga za lice je i laka priprema pilinga u kućnim uslovima, ukoliko niste ljubitelj spa salona, pa nema razloga da sa primenom pilinga ne počnete već danas.

Ljudi koji su koristili DietX preparat za mršavljenje

Napravljen je od posebnih biljaka koje podstiču mršavljenje: Hoodia, Garcinia, Guarana, Čia seme, Laneno seme, Kim, Zeolit i Eterično ulje.

Pomoći će vam da smanjite apetit, istopite masne naslage i uklonite celulit.

2022-01-23T01:30:53+01:00 08/07/2019|1 Komentar

1 komentar

  1. […] lica od mitisera kako biste uklonili mrtve ćelije sa kože. Navlažite lice vodom, nanesite piling za lice i trljajte peškirom ili rukom kružnim pokretima nekoliko minuta. Umijte se, a zatim naparite lice […]

Dodavanje komentara na tekst