//Tretmani lica – Čišćenje lica, Piling lica i ostale metode nege!
Da li znate da postoji mnogo bolje rešenje za mršavljenje nego što je dijeta?

Otkrivamo vam tajnu kako efikasno smršati za manje od 28 dana!

Nekoliko hiljada naših čitalaca je probalo da drži razne dijete o kojima smo pisali na sajtu. Neki su bili uspešni u tome a neki nisu. Svi znamo da uopšte nije lako odreći se hrane. Zato smo, posle više od 19 godina iskustva u svetu mršavljenja odlučili da svima zauvek pomognemo u borbi protiv kilograma! Ponudili smo potpuno novo rešenje i ono što je najbitnije svi se slažu sa činjenicom da su imali čak 4 puta brže i bolje rezulate koristeći ga.
Kliknite ovde da saznate više o čemu se radi!
P.S. Procenat zadovoljnih korisnika je impresivnih 99.5%!

Tretmani lica – Čišćenje lica, Piling lica i ostale metode nege!

Tretmani lica spadaju u korektivne metode nege lica, sa ciljem eliminacije ili ublažavanja bolesti i problema koji se javljaju u facijalnoj regiji. Kompletan tretman lica obuhvata tretiranje lica, vrata, dekoltea, kao i predeo oko očiju.

Ovakvi tretmani za lice su veoma zastupljeni širom sveta, što zbog fizičkog izgleda, koji proizlazi iz lepe i negovane kože lica, tako i zbog zdravstvenih razloga, koji se tiču vitalnosti kože na licu. Prilikom postizanja boljeg izgleda obično vodimo brigu o našoj figuri i tome kako najlakše smršati, ali zategnuto lice je podjednako važno kao i zategnuto telo. Upravo će tretmani za lice doprineti zategnutosti kože ove regije, kao i njenoj blistavosti.

Tretmani za lice su jedno od glavnih oružja za borbu protiv stresne svakodnevice, brzog načina života i stalne brige koja karakteriše savremeni svet. Iako je trend podmlađivanja maha prvo uzeo na zapadnoj hemisferi, tretmani koji osvežavaju kožu lica postaju sve popularniji i u našoj zemlji. 

Svaki od tretmana uklanja nedostatke na koži i čini da se osoba koja se tretmanu podvrgla oseća bolje. U nastavku teksta pročitajte kakvi tretmani lica postoje, koji su efekti i uticaj na kožu lica svakog od njih, kao i šta je ono što ih izdvaja od drugih tretmana. 

Kakvi tretmani lica postoje?

Svaki tretman lica bira se u skladu sa tipom kože osobe, kako bi se na najbolji način aplicirali preparati i sastojci koji najviše odgovaraju. Iako postoje specifični tretmani koji pogađaju masnu i suvu kožu, određeni tretmani lica pogodni su za sve tipove kože, pa je poželjno da se makar povremenomo podvrgnemo nekom od njih. Tretmani lica su:

 1. Klasičan tretman lica;
 2. Higijenski tretman lica;
 3. Polutretman lica;
 4. Hidratracijski tretman lica;
 5. Biološki tretman lica;
 6. Anti age tretman lica.

#1 Klasičan tretman lica – osnovni tretman kože lica

Klasičan tretman lica predstavlja osnovni i neizostavni tretman za svaki tip kože i za svako stanje u kom se koža nalazi. Ovaj tretman može da se radi samostalno, u cilju nege i održavanja čistog i blistavog tena, ali je idealan i kao priprema za ostale tretmane. 

Ako su pore čiste i koža adekvatno pripremljena, ona može da primi i maksimalno iskoristi aktivne supstance, dok su efekti budućih tretmana bolji. Pod klasičnim tretmanom lica, podrazumeva se piling, masaža lica, vrata i dekoltea. Nakon masaže se osobi nanosi biljno pakovanje i termo maska, a to omogućava lako, ručno čišćenje mitisera.

Nakon toga sledi darsonvalizacija lica, tretman strujom koji podrazumeva čićenje pora, dezinfikovanje kože, regulisanje krvnih sudova i zaštita kože od spoljašnjih faktora. Tretman uključuje i nanošenje maske, losiona, antirida i odgovarajuće kreme. Klasičan tretman lica traje oko dva i po sata, osim ukoliko u pitanju nije veoma osetljiva koža. 

Piling za lice – neizostavan deo klasičnog tretmana

Piling za lice je neizostavan deo klasičnog tretmana lica. Eksfolijacija lica je tehnika nege kože kojom se mrtve ćelije odstanjuju sa površine lica. Ona je ključni deo pravilne nege lica i naročito je dobar kad koža počinje da stari, jer joj vraća jedrinu i svežinu. Piling lica ima dva osnovna tipa:

  • mehanički piling – mrtve ćelije površinskog dela koža se fizički odstranjuju raznim maskama sa granulicama, četkama ili rukavicama za piling;
 • hemijski piling – proizvodi koji sadrže sastojke poput alfa- ili beta-hidroksi kiselina, kao i preparati za umivanje sa salicilnom kiselinom ili maske koje sadrže glikolnu kiselinu, sa ciljem uklanjanja mrtvih ćelija.

Bilo da je mehanički ili hemijski piling lica, ovaj tretman lica čini kožu mekšom, poboljšava njenu teksturu i čini je baršunastom. Piling kože uklanja mrtve ćelije, stvarajući prostor za nove ćelije, koje kožu podmlađuju i čine je lepšom. Piling za lice, takođe, ujednačava ten, a tajna tog leži u kombinaciji tri vrste gline, koja kožu čini glatkom i hidriranom.

Masaža lica, vrata i dekoltea

Masaža lica, vrata i dekoltea podstiče cirkulaciju u ovim delovima i pozitivno utiče na svežinu i tonus lica. Ovaj tretman lica je veoma pogodan za relaksaciju facijalne regije, jer mišiće oslobađa napetosti, umanjuje stvaranje bora i poboljšava funkciju mišića. Masaža lica, vrata i dekoltea ima brojne koristi, a neke od njih su:

 • Poboljšanje tonusa kože i mišića;
 • Usporavanje procesa starenja kože;
 • Fizičko i mentalno opuštanje;
 • Otklanjaje napetosti;
 • Opuštanje očnih mišića;
 • Smanjenje tenzijskih glavobolja i bola u sinusima.

Kao osnovna namena masaže lica, vrata i dekoltea ističe se čićenje kože od epidermalnih ljuspica i omogućavanje koži da diše kroz čiste pore, kao i da izbalansira rad lojnih žlezda. Na taj način, ovaj tretman ima i preventivnu funkciju koja se tiče pojave mitisera, gnojnih čepića, akni i ostalih problema koji se javljaju na koži lica.

#2 Higijenski tretman lica – osnovna nega lica i deo lične higijene

Higijenski tretman lica je deo lične higijene lica i podrazumeva čišćenje kože i pročišćavanje pora, kao i hidriranje i pojačavanje mikrocirkulacije kože. Pojačana mikrocirkulacija pospešuje proizvodnju kolagena i elastina, dajući koži čvrstinu i elastičnost

Nečistoće koje se sakupljaju u porama ne predstavljaju samo estetski problem, već i onemogućavaju hranljivim svojstvima za negu da nahrane kožu. Stoga, potrebno je da adekvatna nega lica što ranije postane deo vaše rutine, jer se time usporava proces starenja ćelija i pomaže da se bore kasnije pojave. 

Ono zbog čega je higijenski tretman veoma bitan je činjenica da je ujedno i deo pripreme za svaku drugu intervenciju, pa tako predstavlja osnovni tretman lica. Tokom higijenskog tretmana radi se obavezan mehanički piling, kao i masaža i limfna drenaža lica, vrata i dekoltea.

Time se uspostavlja balanS PH faktora, veoma važan na normalno funckionisanje kože, a nakon toga sledi dubinska ozonizacija i dezinfekcija. Na kraju tretmana se stavlja maska, koja svakom tipu kože odgovara pojedinačno.

Higijenski tretman lica podrazumeva čišćenje kože i odstranjivanje sebuma, odnosno loja, iz kanala lojnih žlezdi. Time se otklanja nečistoća nagomilana u porama, a jedan od glavnih ciljeva higijenskog tretmana jeste da se stanje vaše kože poboljša. Nakon ovog tretmana, koža lica je veoma uredna i lepa.

Čišćenje lica od mitisera

Čišćenje lica od mitisera je još jedan postupak koji podrazumeva otklanjanje izumrlih ćelija, odnosno piling, parenje, tačnije grejanje kože kako bi se pore što bolje otvorile i koža počela da diše. Nakon ovog procesa, kozmetičar u salonu istiskuje mitisere ručno ili aparatom, u zavisnosti od stanja u kojem se koža lica nalazi.

Nakon postupka istiskivanja mitisera, na lice se nanose maske za umirenje i zatvaranje pora. U zavisnosti od tipa kože, lice je poželjno čistiti u razmaku od jednog do dva meseca. Masna koža koja ima pojačano lučenje sebuma zahteva čišćenje jednom mesečno. Sa druge strane, ukoliko je koža suva i zrelija, čisti se na dva meseca.

#3 Polutretman lica – nega kože između tretmana lica

Polutretman lica podrazumeva optimalnu negu kože i poboljšavanje cirkulacije, a samim tim i tonusa mišića lica koji sa godinama slabi. Ukoliko se redovno spovodi, polutretman lica može da spreči pojavu novih bora, kao i da umanji vidljivost postojećih.

Polutretman lica je namenjen svima koji su imali tretman lica. Kao osveženje kože, koje pilingom lica uklanja sloj odumrlih ćelija kože i pore oslobađa nečistoća. Predstavlja osveženje kože između tretmana, a najčešće sadrži umivanje, piling, masažu lica i nanošenje maske i kreme, posebno prilagođene tipu lica.

Najčešći rezultati polutretmana lica su skidanje odumrlog sloja kože, čime se regeneriše koža lica, sprečavanje preranog punjenja pora sebumom i odlaganje higijenskog tretmana kože. 

Dubinsko čišćenje lica – uradi sama

Kako je koža lica, a naročito predeo oko očiju, osetljivija od ostatka tela, neophodna je posebna briga o higijeni u ovom predelu. U zavisnosti od tipa kože, potrebno je da se dubinsko čišćenje lica svakoj osobi posebno prilagodi. 

Glavni cilj je uklanjanje izumrlih ćelija i prljavštine, pa je bitno da se prilikom čišćenja koriste prirodni sastojci. Čišćenje lica može kvalitetno da se sprovede uz pomoć micelarne vode, koja efikasno uklanja prljavštinu, masnoće i šminku, a kožu hidrira i čini svežom. 

Dubinsko čišćenje lica treba da postane svakodnevica u samostalnom održavanju kože lica i nege u facijalnoj regiji. Iako se polutretmani lica obavljaju u salonima, čišćenje lica nešto što svaka dama može da uradi kod kuće, a sve u cilju kvalitetnog održavanja lica i pripreme za ostale tretmane lica.

#4 Hidratacija kože lica – protiv suve i dehidrirane kože 

Tretman hidratacije kože je postupak namenjen koži lica koja je suva i dehidrirana. Kao neki od uzroka dehidratacije kože navode se starenje, zagađenje i pušenje. Ti faktori svakodnevno remete hidrataciju kože i dovode do gubitka sjaja i elastičnosti kože lica, kao i pojavu bora.

Hidratacija kože lica poseban naglasak stavlja na lice, vrat i dekolte. Cilj tretmana je da deluje na prirodne mehanizme hidratacije kože, kako bi se koža “nahranila” aktivnim supstancama i dostigla željeni sjaj. 

Ovim tretmanom se pospešuje stvaranje prirodne hidrolipidne strukture kože, olakšava se epidermalna obnova oštećene kože i, naravno, obezbeđuje se dugoročna hidratacija kože. Sam tretman hidratacije kože obuhvata čišćenje lica i piling kože, masažu i aplikaciju seruma, zatim nanošenje maske i, na kraju, završnu negu u okviru postupka.

Kada je u pitanju hidratacijski tretman lica, poželjno je da se ovi tretmani rade jednom nedeljno, a prvi efekti vidljivi su uglavnom nakon prvog tretmana. Jedan tretman uglavnom traje 60 minuta, a koža je osvetljena i sjajna.

#5 Biološki tretman lica

Biološki tretman lica bazira se na primeni preparata koji imaju visoku koncentraciju voćnih kiselina i hijalurona. Primenom ovih visokokoncetrovanih preparata, koji imaju za cilj regeneraciju, lifting, oksigenaciju ili hidrataciju, popunjavaju se rezerve vlage, koža se hrani I dubinski regeneriše.

Regenerativni tretman lica predstavlja intenzivan tretman kože pomoću preparata na bazi aktivnih sastojaka koji se preporučuje u slučajevima kada je koži potrebna dodatna nega. Biološkim tretmanom lica usporava se proces starenja, smanjuje se stvaranje bora, koža se dubinski hrani I produžava se efekat hijaluronskih filera.

Biološki tretman lica podrazumeva, pre svega, piling lica, prilikom čega se uklanjaju mrtve ćelije kože. Potom se na lice nanosi preparat koji revitalizuje i pospešuje strukturu kože. Ovaj tretman podrazumeva čišćenje, hranjenje i hidriranje kože. 

Postupak prilikom izvođenja biološkog tretmana lica

Biološki tretman namenjen je svim tipovima kože, a posebno se preporučuje za osobe sa zrelom, umornom i suvom kožom, kao i za one sa kožom oštećenom suncem. Biloški tretman predstavlja odličan tretman lica za sve osobe koje svojoj koži žele da pruže sjajnu negu, kao i da povrate jedrinu i svežinu lica.

Postupak pri izvođenju tretmana obuhvata čišćenje lica blagim mlekom i tonikom, piling lica, kojim se uklanjaju odumrle ćelije, zatima masaža lica, koja kao cilj ima relaksaciju facijalnih mišića. Takođe, prilikom biološkog tretmana lica, odgovarajući serum se unosi ultrazvučno, kako bi dospeo u dublje slojeve kože.

Biološki tretman lica je veoma jednostavan, bezbedan, efikasan i izuzetno prijatan. Može se primenjivati i pojedinačno, ali se maksimalni efekti postižu serijom od tri do pet tretmana koji se rade jednom nedeljno. Biološki tretman lica može da se radi preko cele godine, a preporuka je da se radi posle dvadeset pet godina starosti.

#6 Anti age tretman lica – tretman lica koji prkosi starosti

Anti age tretman lica obuhvata sve prethodne korake uobičajene nege lica, sa naglaskom na upotrebu proizvoda namenjenih za zrelu kožu i negu zrele kože protiv starenja. Sa ovom vrstom nege uglavnom treba krenuti nakon tridesete godine života, jer neki tipovi kože u tim godinama pokazuju znake zrelosti.

Vremenom, koža lica se istanjuje, a samim tim i lice postaje podložnije štetnom dejstvu slobodnih radikala. Proizvodnja kolagena slabi, elastičnost i tonus mišića lica se gubi, a mladim ćelijama je potrebno daleko više vremena da migriraju u gornji sloj kože, čineći da ona izgleda tamno i beživotno.

Anti age tretman snažno hidrira kožu, momentalno daje novi sjaj i svež izgled, omekšava kožu, pa se stoga preporučuje i kao tretman za specijalne prilike, zbog svog instant efekta na izgled kože lica. Facijalna regija nakon tretmana izgleda svetlije, koža je hidrirana i regenerisana. Vidljiva je uglađenost finih linija lica i prvih bora koje se javljaju.

Sami protokoli anti age tretmana mogu da uključuju hemijske pilinge, kolagenske maske i specijalne serume koji sadrže anti-oksidanse. Anti age tretmani formiraju zaštitni mikrofilm na površini kože, čija su funkcije sprečavanje gubitka vode i obezbeđivanje intenzivne hidratacije. Pored toga, zaštitni mikrofilm omogućava regenerisanje tkiva, sintezu demalnih vlakana i prirodno hidrirajućih faktora.

Tretmani lica i zdrav život

Pored estetske funkcije, tretmani lica imaju značajnu funkciju u održavanju kože zdravom i jedrom. Zbog hidratacije i uklanjanja nečistoća, tretmani lica utiču na svežinu izgleda kože lica. Upravo je to jedan od razloga što se, prilikom kvalitetnih i oprobanih tretmana lica, koriste prirodni preparati i kozmetika koja savršeno prija koži lica.

Naravno, veliki značaj tretmana lica leži i u neutralisanju bora, viška masnog tkiva i uklanjanja sebuma, čime koža dobija mlad i zategnut izgled. Zategnut izgled je važan i zbog činjenice da osobu čini mršavijom, naročito u predelu lica i vrata.

Ipak, iako je tretman lica važan saveznik u postizanju zategnutog izgleda, tu je i proizvod koji dugi niz godina uliva poverenje potrošača – DietX preparat za mršavljanje. Proizvod koji spaja niz biljaka naučno dokazano pomaže prilikom gubitka kilograma. Uz zategnuto i podmlađeno lice, tu je i oproban recept za efikasno i zdravo mršavljenje bez osećaja gladi i nervoze.

Ljudi koji su koristili DietX preparat za mršavljenje

Napravljen je od posebnih biljaka koje podstiču mršavljenje: Hoodia, Garcinia, Guarana, Čia seme, Laneno seme, Kim, Zeolit i Eterično ulje.

Pomoći će vam da smanjite apetit, istopite masne naslage i uklonite celulit.

2022-01-23T01:18:11+01:00 08/07/2019|1 Komentar

1 komentar

 1. […] javljaju samo kod adolescenata, da se ceđenjem akni one brže uklanjaju ili da će često pranje i čišćenje lica sprečiti pojavu akni utemeljene su na netačnim ili delimično tačnim informacijama o nastanku […]

Dodavanje komentara na tekst