//Dijeta sa Jajima i Jogurtom i Pomorandžama, Jelovnik i Iskustva
Da li znate da postoji mnogo bolje rešenje za mršavljenje nego što je dijeta?

Otkrivamo vam tajnu kako efikasno smršati za manje od 28 dana!

Nekoliko hiljada naših čitalaca je probalo da drži razne dijete o kojima smo pisali na sajtu. Neki su bili uspešni u tome a neki nisu. Svi znamo da uopšte nije lako odreći se hrane. Zato smo, posle više od 19 godina iskustva u svetu mršavljenja odlučili da svima zauvek pomognemo u borbi protiv kilograma! Ponudili smo potpuno novo rešenje i ono što je najbitnije svi se slažu sa činjenicom da su imali čak 4 puta brže i bolje rezulate koristeći ga.
Kliknite ovde da saznate više o čemu se radi!
P.S. Procenat zadovoljnih korisnika je impresivnih 99.5%!

Dijeta sa Jajima i Jogurtom i Pomorandžama, Jelovnik i Iskustva

Dijeta sa jajima zapravo je dijeta koja se bazira na unosu proteina, bez ugljenih hidrata. Brzo, lako i efikasno mršavljenje bez gladovanja, ukratko to je opis za dijetu sa jajima. U svetu mršavljanja, skidanja viška kilograma i oslobađanja od celulita ugljeni hidrati su proglašeni za neprijatelja broj jedan. Kada ne unosite previše ugljenih hidrata, telo automatski počinje da troši energiju iz nataloženih masnih naslaga, što za rezultat ima brzo mršavljenje.

Ukoliko želite da se rešite masnih naslaga u rekordnom roku vaš najbolji prijatelj jesu proteini. Proteini dugo drže osećaj sitosti, unos kalorija se smanjuje a kilogrami tope. Jaja su savršen izvor proteina, lako dostupna i jeftina, jednostavno se spremaju, a uz to se lako mogu ukombinovati sa ostalim namirnicama.

Zbog toga je visokoproteinska dijeta sa jajima izuzetno popularna i spada u najefikasnije dijete za skidanje kilograma u kratkom roku. Neki od poznatih svetskih glumaca koriste dijetu sa jajima kada uloga zahteva da se oslobode kilograma brzo i efikasno.

Zašto je dijeta sa jajima idealna za brzo mršavljenje?

Ako želite da brzo izgubite na kilaži jer vas očekuje neki veoma važan događaj u skorijoj budućnosti i hteli biste da zablistate u haljini ili odelu – napunite frižider jajima i prionite na neku od opisanih dijeta sa jajima.

Evo i zbog čega.

Jedno tvrdo kuvano jaje ima približno 78 kalorija. U proseku zdravom organizmu je za nesmetano funkcionisanje potrebno oko 1400 kalorija dnevno. Ukoliko pojedete po 2 jajeta za tri glavna obroka unećete približno 156 kalorija, što je trećina dnevne preporučene potrebe za kalorijama.

Ono što je još bitnije je da će proteini iz jajeta učiniti da dugo osećate sitost i imate dovoljno energije, iako ste uneli mali broj kalorija. A smanjeni unos kalorija je siguran put do brzog i efikasnog mršavljenja.

Jaja spadaju u nutritivno izuzetno bogate i zdrave namirnice. Puna su hranjivih materija koje doprinose dobrom zdravlju: bogata su vitaminima B grupe (B5,B12 i B2), vitaminom A, fosforom, selenom. Sadrže i manje količine vitamina D, E, K, kao i minerale kalcijum i cink. Ljudsko telo proizvodi 11 esencijalnih aminokiselina koje su neophodne za pravilno funkcionisanje organizma, a jaje ih sadrži čak 9. Zbog toga ga neki nutricionisti nazivaju superhranom.

Jaja povećavaju vrednosti dobrog holesterola u krvi i preventivno smanjuju mogućnost pojave kardiovaskularnih bolesti. Žumance iz jajeta sadrži lecitin, emulgator koji razbija masti u sitne kapljice.

Iako su izuzetno zdrava hrana, jednolična ishrana zasnovana samo na jajima se nikako ne preporučuje. Dugoročan nedostatak nekih hranjivih materija koje se ne nalaze u jajima može da dovede do zdravstvenih problema. Zato je u dijeti sa jajima potrebno ostatak kalorija uneti kroz namirnice koje sadrže vlakna, vitamine i proteine, kao što su voće, povrće ili nemasno meso.

Dijeta sa jajima će vam pomoći da smršate 10kg za 7 dana

Dijeta sa jajima spada u red megaefikasnih režima ishrane sa kojima u kratkom roku možete skinuti dosta kilograma. Ukoliko se pridržavate pravila za 7 dana možete se osloboditi čak 10kg.

Da biste ubrzali i intenzivirali proces mršavljenja potrebno je da dodatno podstaknete trošenje kalorija, najbolje vežbama ili nekom drugom fizičkom aktivnošću. A kako bi kilažu zadržali i posle dijete i izbegli vraćanje izgubljenih kilograma kroz poznati jo-jo efekat, nastavite da primenjujete zdrave navike u ishrani i nakon dijete sa jajima.

Proteinsku dijetu zasnovanu na jajima karakteriše kako brzina skidanja viška kilograma, tako i kratko vreme trajanja. Ne preporučuje se da se na ovaj način hranite duže od nedelju dana. Kako ne biste ugrozili svoje zdravlje, najbolje je da napravite pauzu, pa zatim ponovite ovu dijetu.

Koliko se može smršati dijetom sa jajima zavisi najviše od vas, da li se pridržavate svih pravila režima ishrane, pijete li dovoljno vode i da li ste uključili neku fizičku aktivnost.

Da li dijeta sa jajima može biti štetna po zdravlje?

Klasična dijeta sa jajima omogućava vam da izgubite veliki broj kilograma u kratkom roku i zato se ova dijeta drži samo 7 dana. Jednolična ishrana takođe ne doprinosi dobrom zdravlju, tako da svako preterivanje i odstupanje od pravila nije preporučljivo.

Dugo je važilo i mišljenje da previše jaja u ishrani može ugroziti zdravlje, jer su jaja izuzetno bogata holesterolom. Jaje sadrži 186 mg holesterola.

Sprovedeno je niz istraživanja na ovu temu i zaključeno je da jaja obiluju dobrim holesterolom i da povećan unos ovog holesterola ne može ugroziti normalno funkcionisanje organizma, niti povećati nivo lošeg holesterola u krvi. Naprotiv, kada unosimo dobar holesterol, jetra proizvodi manje sopstvenog holesterola.

Dakle, rezultati studija su dokazali da kozumiranje jaja smanjuje nivo lošeg holesterola i pretvara ga u dobar.

Stvaranje lošeg holesterola najviše podstiču zasićene masti i ugljeni hidrati.

Zato je dijeta sa jajima potpuno neškodljiv izbor, ako se držite propisanog režima i dužine trajanja. Ona ima pozitivan uticaj na organizam – osim što topi masne naslage, doprinosi snižavanju nivoa lošeg holesterola.

Ipak, savet nutricionista je da se uz svaku dijetu uvedu i određeni i suplementi. Kod dijete sa jajima posebno se preporučuje dodatni unos vitamina C, magnezijuma i cinka, a to možete učiniti uzimanjem nekih od multivitaminskih napitaka bez šećera.

Istina koju vam niko neće reći o mršavljenju!
Kompanije troše milione evra da bi vam prodali svoje proizvode prepune hemije. Baš iz tog razloga nikada vam ovo neće spomenuti! Kliknite ovde da saznate više

Iskustva sa dijetom sa jajima

Iskustva sa dijetom baziranom na jajima su uglavnom pozitivna. Dijeta sa jajima je brza, efikasna i daje dugoročne rezultate.
Ukoliko nikada niste držali dijetu sa jajima prvih dana može doći do male krize uzrokovane smanjenim unosom ugljenih hidrata, prema kojima je većina nas stvorila određenu vrstu zavisnosti. Manifestuje se obično kao želja za slatkišima, a retko se mogu javiti osećaji slabosti, mučnine i glavobolje. Tada je dovoljno da unesete manju količinu ugljenih hidrata i simptomi prestaju, pa možete nesmetano nastaviti sa dijetom.

Preporuka je i da za vreme dijete sa jajima povećate unos tečnosti, najviše vode i nezaslađenih čajeva koji će doprineti detoksikaciji i ubrzati proces mršavljenja.

Kako se drži dijeta sa jajima

Postoji nekoliko varijanti dijete sa jajima, a najpoznatije su dijeta sa jajima i jogurtom, dijeta sa jajima i pomorandžom, dijeta sa jajima i viršlama i dijeta sa jajima i mesom.

Najrestriktivnija dijeta sa jajima ide u krajnost i podrazumeva ishranu isključivo kuvanim jajima, koja doprinosi brzom i efektnom mršavljenju u kratkom roku. Plan ishrane je ovde vrlo jednostavan – za obrok se jedu samo barena jaja, a uz njih se pije mineralna voda. Trebalo bi biti veoma oprezan sa ovom varijantom dijete sa jajima jer jednolična ishrana može ugroziti zdravlje, pa se ne preporučuje ovakav režim ishrane na duže od nekoliko dana.

U klasičnoj dijeti sa jajima, ona se kombinuju sa ostalim namirnicama u ograničenim količinama i jaja ne moraju da se jedu samo kuvana.

Ukoliko želite da se oslobodite kilograma brzo i lako, ovo su osnovna pravila dijete sa jajima:

Jaja su glavna hrana, osnovni izvor proteina, masti i energije.

Doručak je izuzetno važan i treba da bude u prva 3 sata nakon ustajanja.

Obroci su česti, na oko 3 sata, a razmak između dva obroka trebalo bi da bude najviše 5 sati, čak i ako ne osećate glad.

Poslednji obrok trebalo bi da bude 3 sata pre spavanja.

Primer jelovnika za klasičnu dijetu sa jajima

Jaja se izuzetno lako kombinuju sa drugim namirnicama. Evo kako bi mogao izgledati plan ishrane u toku dijete sa jajima kako biste organizmu obezbedili sve potrebne nutritijente, a usput skinuli višak kilograma:

DORUČAK: 2 kuvana jaja, 1 parče tosta, 1 paradajz

UŽINA: 1 jabuka

RUČAK: jaja pržena sa lukom, belo pileće meso i zelena salata

UŽINA: 1 pomorandža ili kuvano jaje

VEČERA: 2 kuvana jaja, tunjevina, salata od povrća

Dijeta sa jajima i jogurtom za zdravo i brzo mršavljenje

Dijeta sa jajima i jogurtom je veoma popularan program za brzo skidanje kilograma. Pozitivno utiče na varenje i celokupno zdravlje. Za nekoliko dana možete izgubiti i do 5kg.

Dijeta sa jajima i jogurtom je veoma jednostavna za držanje i daje rezultate u kratkom vremenskom roku. Postoji nekoliko varijanti dijete sa jogurtom i jajima, manje i više restriktivne, sa dužim i kraćim rokom trajanja, pa možete odabrati opciju koja vam najviše odgovara. Najpoznatija je sedmodnevna dijeta sa jogurtom i jajima. U svakom slučaju bićete zadovoljni efikasnošću i brzinom kojom ova dijeta topi kilograme i skida masne naslage.

Jogurt je izuzetno zdrava, dostupna i jeftina namirnica, a probiotici, kalcijum i proteini u prirodnom jogurtu mogu doprineti zdravoj detoksikaciji organizma i značajnom gubitku težine. To je omiljeni mlečni napitak većini ljudi, pa im je i dijeta sa jogurtom i jajima lako prihvatljiva.

Jedna čaša niskomasnog jogurta sadrži 154 kalorije, 12,9 grama proteina i 448,4 mg kalcijuma. Oko 50 g proteina dnevno i 800 – 1.500 mg kalcijuma dovoljni su za normalno funkcionisanje tela i održavanje odgovarajućeg zdravlja kostiju. Važno je napomenuti da se za dijetu sa jajima i jogurtom ne sme koristiti voćni jogurt, jer sadrži šećer i skrob. Najbolji izbor su jogurti dodatno obogaćeni proteinima (npr Balans protein, koji se može naći na našem tržištu) ili neki jogurt sa povećanom koncentracijom probiotika. Isto tako, možete uzeti i grčki jogurt za mršavljenje.

Jelovnik za dijetu sa jajima i jogurtom

PRVI DAN

Doručak: 1 kuvano jaje, 100 ml jogurta

Ručak: 1 činija belog pirinča, bareno povrće, supa od tofua

Popodnevna užina: voće ili kolač bez šećera, 100 ml jogurta

Večera: rezanci od paradajza i jajeta, 1 jabuka

DRUGI DAN

Doručak: 2 parčeta tosta, 100 ml jogurta

Ručak: smeđi pirinač, 1 činija supe od povrća, 1 jaje

Popodnevna užina: voće ili kolač, 1 šolja zelenog čaja

Večera: pasta sa plodovima mora, 100 ml jogurta, povrće

TREĆI DAN

Doručak: 1 kuvano jaje, 100 ml jogurta

Ručak: vegetarijanski rezanci 1 čaša, supa od povrća

Popodnevna užina: jogurt 200ml, 3 mala paradajza

Večera: 1 čaša belog pirinča i pohovano povrće, morske alge

ČETVRTI DAN

Doručak: 1 kuvano jaje, jogurt 200ml

Ručak: 1 činija belog pirinač, svinjsko meso sa krastavcem

PoPodnevna užina: 1 šolja čaja sa medom i limunom, suve šljive

Večera: testenina, salata od povrća

PETI DAN

Doručak: 1 čaša kaše od žitarica i 1 kuvano jaje

Ručak: 1 činija mešovitog pirinča, dinstane pečurke, supa od povrća

Popodnevna užina: 2 kriške hleba, jogurt 100ml

Večera: beli pirinač, činija kuvanog spanaća, gljive, supa

ŠESTI DAN

Doručak: 2 kriške belog tosta, jogurt 100ml

Ručak: 1 činija belog pirinča, kajgana, dinja

Popodnevna užina: šolja crnog čaja

Večera: sos od paradajza, meso i testenina, salata od krastavca

SEDMI DAN

Doručak: kaša, kuvana šargarepa, bundeva

Ručak: 1 činija braon pirinča i pohovanog povrća, miso supa

Popodnevna užina: kivi, jogurt 100ml

Večera: 1 činija rezanaca, jabuka

Dijeta sa jajima i pomorandžom – za 15 dana 15kg manje

Dijeta sa jajima i pomorandžama spada u red restriktivnih dijeta koje su namenjene gojaznim osobama koje žele da skinu veći broj suvišnih kilograma. Ukoliko se pridržavate režima ishrane koju preporučuje ova dijeta možete gubiti po 1kg dnevno, a benefite će imati i vaša koža i probava.

Dijeta zasnovana na jajima i pomorandži prirodno smanjuje resorpciju masti pa koža postaje čistija i blistavija.

Kako biste ubrzali proces mršavljenja, preporučuje se i uvođenje fizičke aktivnosti prema željama ili mogućnostima.

Pravila dijete sa jajima i pomorandžama

Dijeta sa jajima i pomorandžama drži se samo 5 dana, a vikendom (2 dana) je dozvoljeno jesti normalno, naravno i dalje umereno i bez suviše ugljenih hidrata i prostih šećera. Doručak je svakog dana isti, a ostali obroci se kombinuju. Dijeta se ponavlja 5 dana u tri ciklusa, ukupno 15 dana.

Kako bi proces mršavljenja bio brži, potrebno je namirnice iz jelovnika uzimati isključivo propisanim redosledom i u određenim količinama.

Kada dostignete željenu težinu, postoji restriktivni jelovnik za održavanje telesne mase koji se sprovodi svakog ponedeljka i sprečava vraćanje izgubljenih kilograma.

Meso i kuvano povrće umesto samo solju, možete začiniti vegetom. Preporučuje se pojačan unos vode i tečnosti, a preporuka je da se izbegava alkohol.

Dijeta sa jajima i pomorandžama – jelovnik

PONEDELJAK

Doručak: 1 pomorandža (ili 1 kruška, breskva, kriška lubenice ili dinja…. nikako banana), 2 dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera

Ručak: 1 pomorandža, 1 kuvano jaje, 1 kiselo mleko (ili jogurt)

Večera: 2 paradajza ili 2 dcl pirea od paradajza, 2 kuvana jaja, 1/2 kg zelene salate (mala glavica) ili krastavaca, 2 dvopeka

UTORAK

Doručak: 1 pomorandža, (ili kruška, breskva, lubenica, dinja… ne banana), 2 dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera

Ručak: 1 pomorandža, 1 jaje, 1 kiselo mleko, 2 dvopeka

Večera: 125 g mlevene govedine, 1 paradajz (ili 1dcl pirea od paradajza), 1 dvopek, 1 šoljica čaja ili kafe

SREDA

Doručak: 1 pomorandža (ili kruška, breskva, lubenica, dinja… ne banana), 2 dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera

Ručak: 1 pomorandža, 1 kuvano jaje, 1 kiselo mleko, 1 manja glavica salate

Večera: 125 g mlevenog mesa, 1 pomorandža, 1 dvopek, 1 šoljica kafe ili čaja

ČETVRTAK

Doručak: 1 pomorandža (ili kruška, breskva, lubenica, dinja… ne banana), 2 dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera

Ručak: 125 g svežeg kravljeg sira s malo mlečne mastii (a možete upotrebiti i sir mocarela), 1 paradajz, 1 dvopek

Večera: 125 g mlevenog mesa, 2 paradajza ili 2 dcl pirea od paradajza, 1 jabuka, 1 dvopek

PETAK

Doručak: 1 pomorandža (ili kruška, breskva, lubenica, dinja… ne banana), 2 dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera

Ručak: 200 g kuvanog mesa ili ribe, 1 paradajz, 1 dvopek

Večera: 500 g kuvanog povrća (šargarepa, grašak, krompir,…), 1 jaje, 1 paradajz.

Kad dođete do težine koju ste želeli, svakog ponedeljka jedite po sledećem jelovniku:

Doručak: 1 limunada bez šećera (možete upotrebiti veštačke zaslađivače)

Ručak: 1 jaje, 1 dvopek, 1 paradajz (možete još jednu jabuku)

Večera: 1 dvopek, 1 paradajz (možete još jedno jaje)

Ekstremno brza dijeta sa jajima i viršlama – skinite 3kg za 3 dana

SOS! Do prijateljicine svadbe ostalo je manje od nedelju dana, a vi još uvek ne izgledate savršeno u uskoj haljini, telo jednostavno odbija da sarađuje.

Ne pamtite kada ste poslednji put obukli omiljene farmerke, jer nikako da zakopčate ono zadnje dugme? Odložili ste ih za dan kada skinete masne naslage sa stomaka. Ono što vam definitivno treba i što može rešiti ove probleme jeste ekstra brza dijeta sa jajima, koja daje odmah vidljive rezultate.
Idealna dijeta za brzo skidanje viška kilograma je dijeta sa jajima, viršlama i bananama. Veoma je restriktivna, propisani jelovnik je jednoličan, pa se dijeta sa jajima i viršlama drži samo 3 dana.

Iako verovatno nećete osećati glad, nije dobro da ovu dijetu držite duže od 3 dana u mesecu. Ukoliko osetite „krizu“, kockica crne čokolade ili 1 keks neće značajno uticati na rezultat.

Dijetom sa jajima i viršlama dokazano se skida 3kg za 3 dana.

Sva 3 dana dijete jelovnik je isti: doručak 3 jajeta, ručak 3 viršle, večera 3 banane. Ukoliko vam je lakše, možete je modifikovati, pa prvi dan jesti po 3 jajeta za svaki obrok, drugi dan po 3 viršle, a treći dan dijete po 3 banane.

Potrebno je piti dosta vode i nezaslađene limunade. Kako se po završetku dijete izgubljeni kilogrami ne bi vratili, najbolje je da uvedete tzv restriktivni ponedeljak (ili neki drugi dan u nedelji) i jedete samo voće, povrće i pijete dosta tečnosti.

Najjednostavnija i najefikasnija dijeta sa jajima i mesom

Dijeta sa jajima i mesom je ekstremna proteinska dijeta sa kojom ćete mršaviti izuzetno brzo. Sastoji se samo od jaja i mesa, najbolje bifteka, koji se peku na puteru. Ne spada u zdrave dijete, ali ako nemate zdravstvenih prepreka ovo je siguran način da u kratkom roku izgubite kilograme i masne naslage.

Ako imate dosta suvišnih kilograma, pazite da ih ne gubite previše previše brzo. Ekstremno brzo mršavljenje može da dovede do estetskih problema, poput strija i kože koja visi. U tom slučaju, dijetu sa jajima i mesom primenjujte u fazama: nakon dve do tri nedelje dijete napravite pauzu, pa ponovite ciklus. Za vreme pauza količina ugljenih hidrata trebalo bi da bude ograničena, kako ne biste usporili topljenje masnih naslaga.

Ova dijeta je savršen alat ako želite da eliminišete salo oko stomaka. Odlične rezultate možete očekivati već posle 2-3 nedelje ishrane mesom i jajima.

Dijeta sa mesom i jajima je vrsta ketogene dijete. Ketogene dijete su bogate mastima i proteinima, a ugljeni hidrati se unose u ograničenim količinama. Cilj ovakvih režima ishrane je da dovedu telo u stanje ketoze, kada telo obezbeđuje energiju isključivo sagorevanjem masnoća.

Prednosti dijete sa mesom i jajima pored izuzetno brzog skidanja masnih naslaga, jesu odsustvo brojanja kalorija i odsustvo gladi, zbog velike količine proteina u obrocima. Takođe ova dijeta doprinosi smanjenju pritiska i povećava stanja produktivnosti i budnosti.

Ovakva vrsta dijete ne zahteva izgladnjivanje. Jedite dovoljno, tako da ne budete gladni odmah nakon obroka.

Popularizaciji dijete sa jajima i mesom doprineo je bodi bilder Vins Gironda. Postoje različite varijacije ovog režima ishrane, ali je ekstremna opcija najefikasnija za brzo mršavljenje.

Kako se drži dijeta sa mesom i jajima?

Dijeta sa jajima i mesom je veoma jednostavna. Čine je dva obroko dnevno, jedan ujutru, drugi uveče. Oba su sastavljena od istih namirnica: jaja i meso, na primer biftek. Svakog petog dana, unose se određene količine zdravih ugljenih hidrata. Kako bi vam bilo lakše da ispratite ceo režim sa dijetom počnite u ponedeljak, a naravno možete startovati i bilo koji drugi dan u nedelji.

PONEDELJAK, UTORAK, SREDA, ČETVRTAK: Dva ista obroka dnevno, doručak i večera. Doručak možete pojesti i rano ujutro ili sve do 10-11h.

Večeru je najbolje da pojedete pre 19h uveče, a preporučuje se da bude oko 17h.

Svaki obrok čini 200 – 350 g odreska (a najbolje je da to bude masno meso, na primer od grudi ili rebara) i 1-3 jaja. Slobodno obroku možete dodati i nekoliko komada slanine, ukoliko ste ljubitelj ove namirnice.

PETAK: Doručak i večera su isti, meso i jaja, uz dodatak jedne šolje orašastog voća za večeru.

VIKEND: Odaberite jedan dan, subotu ili nedelju, kada ćete jesti 3 obroka dnevno, s tim što jedan od obroka mora biti sastavljen od jaja i mesa. Ostala dva obroka mogu biti po želji. Drugi dan vikenda je potpuno slobodan, možete se opustiti i jesti šta god želite kada god želite.

Za piće se preporučuje voda, može i nezaslađena kafa u ograničenim količinama. Sve vrste voćnih, ceđenih i gaziranih sokova su strogo zabranjene, uključujući i njihove dijetalne varijante bez šećera i kalorija.

Najveći nedostaci dijete sa jajima i mesom su jednolična ishrana koja može da dosadi, opstipacija i osiromašenje telesnih elektrolita. Ovi probemi se prevazilaze velikim količinama vode i soli, a najbolje je obroke soliti kvalitetnom himalajskom solju.

Ljudi koji su koristili DietX preparat za mršavljenje

Napravljen je od posebnih biljaka koje podstiču mršavljenje: Hoodia, Garcinia, Guarana, Čia seme, Laneno seme, Kim, Zeolit i Eterično ulje.

Pomoći će vam da smanjite apetit, istopite masne naslage i uklonite celulit.

2019-04-17T23:33:46+01:00 06/07/2018|0 Komentara

Dodavanje komentara na tekst