//Kako ukloniti celulit – anticelulit masaža, kreme i vežbe
Da li znate da postoji mnogo bolje rešenje za mršavljenje nego što je dijeta?

Otkrivamo vam tajnu kako efikasno smršati za manje od 28 dana!

Nekoliko hiljada naših čitalaca je probalo da drži razne dijete o kojima smo pisali na sajtu. Neki su bili uspešni u tome a neki nisu. Svi znamo da uopšte nije lako odreći se hrane. Zato smo, posle više od 19 godina iskustva u svetu mršavljenja odlučili da svima zauvek pomognemo u borbi protiv kilograma! Ponudili smo potpuno novo rešenje i ono što je najbitnije svi se slažu sa činjenicom da su imali čak 4 puta brže i bolje rezulate koristeći ga.
Kliknite ovde da saznate više o čemu se radi!
P.S. Procenat zadovoljnih korisnika je impresivnih 99.5%!

Kako ukloniti celulit – anticelulit masaža, kreme i vežbe

Višak kilograma nije jedini problem sa kojim se žene suočavaju, kada je u pitanju fizički izgled. Tu je i njihov najgori neprijatelj – čuveni celulit. Delotvoran preparat za mršavljenje je lako naći, ali je pronalaženje recepta za uklanjanje celulita nešto komplikovanije.

Kada je u pitanju celulit iskustva oko uklanjanja istog su drugačija. Neki tvrde da je ishrana ključna, neki se kunu u masaže, neki smatraju da su vežbe za celulit najdelotvornije, a veliki broj žena se okreće i raznim kremama i gelovima protiv celulita. Saznajte kako ovaj problem nastaje, koji su načini za njegovo uklanjanje i izaberite najbolji tretman protiv celulita.

Šta je celulit i kako nastaje?

Celulit predstavlja masne naslage i toksine koji su nagomilani ispod kože, i nepravilno raspoređeni. To je razlog zbog koga se on ispoljava u vidu kvržica, ili čuvene “pomorandžine kore”.

Čak 80% žena pati od celulita, i ovo je problem koji generalno pogađa samo nežniji pol. Razlog tome leži u različitoj građi muškog i ženskog tela. Zahvaljujući estrogenu koji je zaslužan za formiranje ženskog tela i oblina, kod njih se masne naslage više gomilaju na butinama i zadnjici, ali i na stomaku. Muškarci takođe imaju deblju kožu, pa su kod njih masne naslage manje vidljive.

Uzroci nastanka celulita

Iako postoji mnogo teorija o tome kako zapravo celulit nastaje, ne možemo sa sigurnošću izdvojiti samo jedan uzrok, pre svega zbog toga što su oni individualni. Ono što izazove celulit kod jedne osobe, kod druge neće imati rezultate. Ipak, postoji spisak nekoliko uzroka koji zasebno, ili u kombinaciji sa ostalim faktorima, utiču na nastanak pomorandžine kore. Evo šta sve utiče na nastanak celulita:

  • Genetika – Nasledni faktor ima veliku ulogu kada je u pitanju ovaj problem. Ukoliko je celulit mučio vašu majku ili baku, možda bi trebalo da se okrenete nekim preventivnim merama, jer čak i ako ga do sada niste dobile velika je verovatnoća da će se to desiti. Genetika utiče na to kako se mast raspoređuje ispod kože, a takođe ima uticaj i na njenu elastičnost i debljinu. Ukoliko imate manje elastičnu i tanju kožu, celulit će kod vas biti vidljiviji.
  • Hormoni – Estrogen, insulin, prolaktin i hormoni štitne žlezde se često navode kao krivci za pojavu celulita. Kao što smo naveli, upravo hormoni prave razliku između muškaraca i žena kada je u pitanju ovaj problem. Masne ćelije kod žena reaguju na nivo polnih hormona u krvi. Kada se nivo estrogena poveća, telo počinje i da gomila masti. Sintetički estrogen koji se nalazi u pilulama za kontracepciju takođe utiče na nagomilavanje masti koje u ovom slučaju može biti intenzivnije. Ovi hormoni opuštaju zidove vena i time povećavaju koagulaciju krvi, što doprinosi formiranju ugruška. Ne čudi što se celulit javlja prvenstveno za vreme hormonskih promena, kao što su pubertet, trudnoća, porođaj, premenopauza, ili za vreme korišćenja proizvoda koji sadrže hormone.
  • Stil života – Neaktivan stil života i nedovoljno kretanja svakako mogu uticati na pojavu celulita. Uklanjanje celulita zato možete započeti time što ćete se fizički aktivirati. Verovali ili ne, uticaj može imati i pogrešan izbor odeće. Tesna garderoba ometa normalnu cirkulaciju krvi na delovima tela koji su kritična zona za celulit.
  • Ishrana – Masna i začinjena hrana svakako nije preporučljiva za vašu liniju, a takođe može uticati na to da vam se pojavi celulit. Zbog velike količine ugljenih hidrata, a manjka vlakana, loša ishrana ima ulogu u stvaranju celulita.
  • Loše navike – Pušenje, kao i konzumiranje alkohola svakako utiču na formiranje celulita. Usled loših životnih navika dolazi do nagomilavanja toksina u potkožnom tkivu, što zapravo i jeste način nastanka ovog problema. Uticaj na pojavu pomorandžine kore može imati i stres. Kada smo izloženi stresnim situacijama, naše telo proizvodi hormon adrenalin kojem sužava periferne krvne sudove, i kao posledicu toga pogoršava mikrocirkulaciju. To povećava napetost mišića, ometa cirkulaciju krvi i limfe.
 • Oscilacije u težini – Iako ni mršave žene nisu zaštićene od celulita, težina svakako može imati uticaj na pojavu istog, ali nije reč o broju kilograma već o naglim promenama i oscilaciji te brojke. Kao posledica naglog gojenja ili mršavljenja, celulit može nastati na širokim površinama tela.

Stadijumi celulita

Odgovor na pitanje – “Kako se rešiti celulita?”, često zavisi od stadijuma u kome se on nalazi. Nekada će za borbu protiv celulita biti potrebno manje, a nekada više truda. On se javlja u 4 stadijuma na osnovu vidljivosti i izraženosti, a evo i kako ih razlikovati:

 1. Stadijum – Celulit još uvek nije vidljiv golim okom, a ne vidi se ni kada se koža uštine između prstiju.
 2. Stadijum – Kada uštinete kožu vidljive su kvržice, ali celulit i dalje nije vidljiv golim okom.
 3. Stadijum – Celulit se ne vidi kada stojite, ali kada stvorite pritisak na deo tela na kome se on nalazi (odnosno kada sednete, legnete ili slično) on postaje vidljiv.
 4. Stadijum – Celulit se vidi i golim okom.

Vrste celulita

Možemo izdvojiti 3 osnovne vrste celulita:

 1. Edematozni celulit – Za ovaj tip celulita karakteristična je promena na donjim delovima tela. Delovi tela koji dobijaju na veličini su – butine, stomak, kao i oblast kukova. Povećana tećnost i limfna akumulacija u tkivima obeležje je ovog tipa celulita. Koža u problematičnim oblastima je gruba, međutim, češće izgleda klonulo nego naduveno.
 2. Fibrozni / teški celulit – Ovaj tip je češći kod mladih žena, koje imaju dobre mišiće. Fibrozni celulit karakteriše ruptuirana struktura kolagena i elastičnih vlakana koji su postali čvrsti, rigidni i debeli. Celulitarne jamice su guste, čvrste i osetljive. Uz ovaj tip celulita često idu i strije.
 3. Mekani / masni celulit – Ovaj tip se najčešće javlja kod žena koje nemaju fizičku aktivnost. Mekani ili masni celulit se teško tretira, i karakteriše ga slabost vezivnog tkiva i hipotonija mišića. Ovaj tip celulita je česta pojava nakon porođaja ili većih gubitaka težine.

Kao poseban, četvrti tip celulita, može se izdvojiti i kombinovani celulit. Ovo podrazumeva pojavu celulita sa različitim karakteristikama na različitim delovima tela.

Kako se rešiti celulita?

Iako celulit nije zvanično zdravstveni problem, svakako je nešto o čemu bi trebalo da povedete računa. Osim što može narušiti vaše samopouzdanje, u četvrtom stadijumu masne naslage mogu vršiti pritisak na okolne nervne završetke, i to može biti bolno.

Uklanjanje celulita je nešto čime se bave kozmetičari, treneri, doktori, proizvođači kozmetike i ostali stručnjaci iz ove oblasti. Najčešća mesta na kojima se on javlja su butine, sedalni region, listovi, stomak, donji deo leđa, a u poznijim godinama i na nadlakticama i vratu.

Ne postoji pravilo koje nam govori kod koga će se celulit javiti. Mogu ga (i ne moraju) imati i mlađe devojke i starije žene, i gojazni i mršavi, i kod svakog se može ispoljiti na različitom mestu i u drugom stadijumu. Isto tako ne postoji provereni recept protiv celulita, odnosno tretman koji kod svih daje identične rezultate, jer nisu isti ni uzroci nastanka.

Kao rešenja za uklanjanje celulita navode se:

 1. Anticelulit kreme i gelovi
 2. Anticelulit masaža
 3. Liposukcija
 4. Vežbe za celulit
 5. Pravilna ishrana

Skidanje celulita uz anticelulit gel

Krema za celulit je često prva opcija u borbi sa ovim upornim problemom, što svakako ne iznenađuje. Lakše je namazati kremu ili anticelulit gel, nego redukovati ishranu ili početi sa treninzima, a isplativije je od anticelulit masaža.

Anticelulit krema može pre svega biti odlična preventiva, ukoliko ste genetski skloni pojavi celulita ili prepoznajete najranije stadijume istog. Ove kreme rade protiv celulita tako što tope masnoću pre nego što se ona uvuče pod kožu, a potom se pretvori u salo ili celulit.

Jedan od osnovnih razloga nastanka celulita jeste usporena cirkulacija, kojoj smo posebno izloženi tokom zimskih meseci, kada se manje i krećemo. Voda i toksini se sakupljaju u tkivu, i to za rezultat ima dobro poznati celulit. Najbolja krema za celulit radi na ubrzavanju cirkulacije i one najčešće sadrže:

 • Kofein – koji je zaslužan za ubrzavanje cirkulacije
 • Glinu – koja greje i remineralizuje
 • Alge – koje u svom sastavu imaju jod, i koje su zadužene za nadoknadu minerala u koži i ubrzavanje metabolizma masti
 • Biljne ekstrakte, bršljan, menta, divlji kesten, kora hrasta, arnika i eterična ulja.

Efikasan preparat protiv celulita je onaj koji stimuliše mikrocirkulaciju u koži, ubrzava ćelijski metabolizam i smanjuje masne naslage na butinama i zadnjici. Upotreba je manje više ista kod svake anticelulit kreme ili gela.

Gel za celulit se nanosi na područje sa celulitom, i umasirava se kružnim pokretima. Nakon što koža upije ovaj preparat dolazi do ubrzavanja cirkulacije i stvara se intenzivni osećaj toplote. Najbolje je namazati ih kada znate da ćete narednih sat – dva provesti kod kuće, jer može da se desi da ih koža ne upije u potpunosti i da vam ostavi fleke na garderobi.

Nanošenju željenog preparata prethodi tuširanje toplom vodom, i po mogućstvu blagi piling tela. Postoje i preparati koji su u formi gela za tuširanje, i u tom slučaju ćete ih umasirati tokom kupanja, a potom isprati vodom. Ostale kreme nanosite na suvu kožu, i čekajte da ih koža upije.

Idealno je da se anticelulit gel ili anticelulit krema namažu pred spavanje, zato što tokom noći dolazi do obnavljanja tkiva, pa sastojci najbolje prodiru pod kožu baš tada. Toplota i lagano peckanje su znaci da preparat deluje. Ipak, kreme koje zagrevaju se ne preporučuju ženama koje imaju problema sa proširenim venama i kapilarima.

Da li su anticelulit kreme zaista efikasne?

Kreme sa odgovarajućim sastojcima mogu biti efikasne ukoliko ste disciplinovani i koristite ih redovno. Bitno je da ovi preparati u svom sastavu nemaju štetne supstance, jer će ih koža upiti zajedno sa onim korisnim. Samo će kombinacija prirodnih sastojaka imati željeni efekat na zatezanje kože i skidanje celulita.

Redovna upotreba anticelulit krema i gelova jeste znatno jeftinija od tretmana u kozmetičkim salonima, međutim morate i uzeti u obzir stadijum celulita pre nego što se odlučite za najbolji tretman za vas. Kreme verovatno neće imati isti efekat na kožu u prvom i u četvrtom stadijumu celulita.

Najbolje kreme protiv celulita

Iako su jeftinije od kozmetičkih i medicinskih tretmana, anticelulit gel i krema obično koštaju više od prosečne kreme za telo. Ove proizvode obično možete naći po ceni od 250 pa do 2000 dinara, u zavisnosti od brenda, učinkovitosti proizvoda, kao i njihovih prirodnih sastojaka. One najskuplje su se pokazale kao efikasne, ali ne znači ni da su jeftinije, apotekarske kreme protiv celulita neefikasne. Isprobajte više opcija, i naći ćete onu koja vam najviše odgovara.

Krauterhof anticelulit gel

Krauterhof anticelulit gel se izdvojio po broju preporuka i iskustvima korisnika. Prosečna cena mu je oko 750 dinara, a često ga možete naći i na sniženju. U ponudi su takođe i  Krauterhof anticelulit serum i Krauterhof piling protiv celulita. Zbog čega je ovaj proizod tako dobar?

Ovaj gel proizvodi nemačka firma “Asam”, sa čijim konjskim balzamima ste se sigurno susretali do sada. Kao i pomenuti popularni proizvodi, Krauterhof anticelulit gel je prirodan, a njegovi sastojci koji posebno pomažu procesu razbijanja celulita su kofein, menta, ruzmarin, ulje limunove trave i pantenol.

Ovaj gel pripada grupi onih koji greju, u šta ćete se uveriti i kada ga namažete. Ako druge kreme zagrevaju, ovaj proizvod “prži”. Može izazvati kratkotrajno crvenilo na koži, što se nekim ženam ne dopada, dok je drugima pokazatelj da preparat zaista funkcioniše. Upravo ovaj osećaj zagrevanja podstiče cirkulaciju i topi masne naslage.

I dok osećaj koji stvara možda nije namenjen onima sa nižim pragom tolerancije bola, miris će se dopati svima. Aroma ovog gela potiče od limunove trave, prirodna je, osvežavajuća, i jako prijatna.

Nakon upotrebe ovog preparata osetićete da vam je koža zategnutija i glatkija. Ovaj osećaj će u početku biti kratkog daha, do narednog tuširanja, ali ukoliko budete uporni i disciplinovani, već nakon 4 nedelje korišćenja možete očekivati prve rezultate i smanjenu vidljivost celulita.

Za one koji žele temeljniji tretman, preporučuje se kombinovano korišćenje pomenuta tri proizvoda ovog proizvođača, i to po sledećem rasporedu:

 • Prvih 10 dana koristite Krauterhof serum protiv celulita (cena oko 750 dinara).
 • Jednom nedeljno upotrebljavajte Krauterhof piling za celulit (cena je oko 450 dinara).
 • Nakon desetodnevne upotrebe seruma, pređite na Krauterhof anticelulit gel uz primenu pilinga jednom nedeljno.

Domaća krema krema protiv celulita

Ukoliko ne verujete sastavu drogerijskih kozmetičkih preparata, i želite 100% prirodan proizvod, možete ga napraviti i same. Napravite domaću “pastu protiv celulita” uz sledeće sastojke:

 • 1 šolja kafe
 • ¼ šolje braon šećera
 • maslinovo ulje

Domaća krema protiv celulita se priprema na sledeći način:

U staklenu teglu sipajte kafu i šećer, potom dodajte maslinovo ulje i promešajte. Cilj je da dobijete pastu srednje gustine, pa ulje dodajte u skladu sa time, koliko je potrebno da se dobije takva smesa.

Kritično područje se može tretirati ovom mešavinom pre ili nakon tuširanja. Nakon tretmana isperite mlakom vodom.

Anticelulit masaža

Kao rešenje koje je najbolje protiv celulita izdvaja se anticelulit masaža. Reč je o tipu masaže koji je posebno dizajniran i koncipiran tako da se izvrši pritisak na područjima zahvaćenim celulitom. Maser prstima i rukama nastoji da zgnječi i usitni grudvice koje se nalaze pod kožom, odnosno masne naslage.

Ukoliko se odlučite za ovakav tretman protiv celulita znajte da nije dovoljan jedan odlazak u kozmetički salon da bi se problem rešio. Ukoliko očekujete glatku i zategnutu kožu nakon prve masaže, razočaraćete se, jer rezultati dolaze tek nakon određenog broja tretmana.

Profesionalni maseri tokom anticelulit masaže koriste posebne kreme, losione i eterična ulja koja dodatno pojačavaju njihov efekat i utiču na razdvajanje masti od vezivnog tkiva. Kada je u pitanju anticelulit masaža iskustva su mahom pozitivna, posebno jer se mogu tretirati i delovi tela na koje vežbe za celulit nemaju uticaj.

Tehnike anticelulit masaže

Anticelulit masaže za cilj imaju razbijanje nagomilanih masti, njihovo ravnomerno raspoređivanje ispod kože i neutralisanje hrapavog efekta. Masaža za celulit takođe stimuliše tkivo oko formacije celulita, i dovodi do poboljšanja limfne funkcije i cirkulacije krvi. Postoji pet osnovnih tehnika anticelulit masaže:

  1. Masaža lupkanjem – Tehnika lupkanja prilikom masaže može imati velike rezultate kada je u pitanju skidanje celulita. Ova masaža se izvodi tako što su dlanovi masera blago povijeni tokom lupkanja, koje se izdvaja i upečatljivim zvukom. Ovaj postupak pomaže da se razbiju uporne masne naslage ispod kože, čime se omogućava da se one brže i rastvaraju. Kada se dezintegrišu, metabolički sistem radi svoj posao i malo po malo ih sve očisti, što za rezultat ima – glatku kožu!
  2. Masaža gnječenjem Gnječenje kao tehnika masaže podrazumeva naizmenično smenjivanje stiska i podizanja. Terapeut prvo koristi prste na regijama nadlaktica, ili unutrašnje strane kolena. Za gnječenje većih regija, kao što su butine, bokovi, zadnjica i stomak, koriste se cele šake. Gnječenje podstiče protok krvi i dovodi je do površine tkiva, što rezultira propuštanjem nagomilanih masti i njihovim izbacivanjem iz našeg organizma.
 • Masaža uvrtanjem – Ovaj tip masaže je još jedan efikasan tretman protiv celulita koji podrazumeva pokrete ruku nalik uvrtanju. Prvi deo ove tehnike podrazumeva da mišići budu opušteni, a onda se sprovodi snažan pokret uvrtanja sa obe ruke na kritičnim zonama pogođenim celulitom. Ova tehnika anticelulit masaže je veoma efikasna za regije zadnjice, kukova i butina, tj. u oblastima koje su sklone opuštenosti i mlitavosti.
 • Masaža tehnikom “S” – U izvođenju ove tehnike koriste se obe ruke i primenjuje se veći pritisak na naborima. Postupak podrazumeva postavljanje butina i palca pod pravim uglom, nakon čega se zahvata što veća površina pod celulitom, i uvrće u suprotnim pravcima, te dolazi do formiranja slova “S”. Ova anticelulitna masaža uključuje i pokrete koji će osloboditi depozite masti i izbaciti ih iz sistema.
 1. Masaža četkanjem – Za izvođenje ove anticelulitne masaže se koriste specijalne četke za stimulisanje cirkulacije krvi u područjima koja su zahvaćena celulitom. Četka koja dovodi do većeg efekta masaže se sastoji od čvrstih vlakana. Prvo se u području koje tretiramo koriste eterična ulja, a zatim suva četka. Ovim se postiže pravilna cirkulacija krvi, koja će pomoći da se oslobodimo od celulita.

Anticelulitna masaža limfnom drenažom

Celulit, kao što smo utvrdili, predstavlja nataložene masne naslage ali i toksine. Naš limfni sistem zadužen je za filtriranje toksina, pa je njegov zastoj nedopustiv. Anticelulit masaža sa limfnom drenažom upravo služi pokretanju limfnog sistema, i uz nju će toksini brže napustiti vaš organizam.

Veoma je važno da se ovaj tretman izvodi pravilno, pravim intezitetom i u pravom smeru, odnosno smeru protoka limfe kroz limfni sistem. Ova anticelulitna masaža podrazumeva pokrete odozdo na više, i sastoji se iz nekoliko faza:

 • Prvo se koža polako zagreva laganim pokretima. Ovaj proces traje nekoliko minuta i neophodan je kako tretman ne bi bio bolan.
 • Druga faza limfne drenaže podrazumeva štipanje i pritiskanje. Ovaj proces razlaže celulit koji se nalazi u slojevima ispod površine kože, i olakšava njegovo izbacivanje iz tela.
 • Finalna faza limfne drenaže su lagani, dugački pokreti od kolena naviše, koja nam omogućava izbacivanje toksina.

Nakon tretmana limfne drenaže preporučuje se unošenje veće količine vode, što doprinosi procesu izbacivanja toksina, kao i razgradnje masnog tkiva.

Maderoterapija – anticelulitna masaža oklagijama

U poslednje vreme je posebno popularna maderoterapija, specifičan vid anticelulitne masaže tokom kojeg terapeuti koriste – oklagije! Naravno, nije reč o običnim, kuhinjskim oklagijama koje se koriste za razvijanje testa, već o posebno dizajniranim rolerima neravne površine, koji su napravljeni od prirodnih materijala, odnosno od drveta.

Ova tehnika masaže koja potiče iz Kolumbije postala je pravi hit i kod nas, delom zbog specifičnog vida opreme, a svakako najviše zbog efekata koji se njome postižu.

Oprema koja se koristi tokom masaže

Da nije reč o običnim oklagijama koje svi imamo u svojoj kuhinji govori i činjenica da se u svrhu maderoterapije koristi čak 20 specifičnih oklagija! U ponudi su roleri veće i manje veličine, a evo koji pribor se najčešće koristi za izvođenje anticelulitne masaže:

 • Rebrasta oklagija
 • Oklagija sa kockicama
 • Švedske posude za sukciju
 • Tabla za konturisanje

Prvi korak maderoterapije predstavlja nanošenje ulja protiv celulita, i lagano ručno pripremanje tela za masažu. S obzirom na to da oklagije imaju neravnine i izbočine, masaža suve kože bi bila izuzetno bolna i mogla bi izazvati povrede.

Masaža rebrastom oklagijom je obično drugi korak maderoterapije. Pokreti su uvek u jednom pravcu, i usmereni su ka limfnim čvrovima, u pravcu protoka limfe. Dakle, ako je reč o masaži butina i nogu, radi se pokretima naviše, a ako se tretira gornji deo tela pokreti idu naniže. Rerbrasta oklagija služi da pripremi masne naslage, kojima potom sledi jači tretman.

Oklagija sa kockicama je namenjena razbijanju krupnog celulita i tvrdokornih masnih naslaga. Nakon ove faze, sledi faza dubinske masaže švedskim šoljama. Šolje služe za stvaranje vakuuma na tretiranom području. Vakumiranjem se masne naslage koje se razbijaju rolerima izvlače na površinu.

Završna faza maderoterapije obično se izvodi uz pomoć table za konturisanje. Reč je o drvenoj dasci, koja je namenjena oblikovanju kontura. Cilj je da se razbijene masne naslage poteraju prema digestivnom traktu, što će ubrzati njihovo izbacivanje iz organizma.

Kako bi ste izvukli maksimum od maderoterapije, preporuka je da odete na 2 serije od 10 tretmana, od kojih svaki traje između pola sata i 45 minuta. Ova masaža neće učiniti da izgubite kilograme, ali su njeni efekti brojni:

 • Manje vidljiv celulit
 • Zatezanje kože
 • Obikovanje kontura – zadnje lože, bokova, stomaka, struka, ruku, lica (ukoliko izaberete ovaj tip masaže)
 • Izbacivanje viška vode iz organizma
 • Izbacivanje toksina
 • Relaksacija
 • Uklanjanje bolova
 • Ubrzavanje metabolizma

Tehnika samomasaže protiv celulita

Iako učinkovit, anticelulit program koji podrazumeva masaže u kozmetičkim salonima nije nešto što svi mogu da priušte, pogotovo ako vam je potrebno više tretmana. Anticelulit masažu zato možete izvesti i samostalno, u svom domu.

Blagi anticelulit tretman možete izvesti i tokom tuširanja masiranjem kritičnih delova uz neki anticelulit gel. Obično je na uputstvu za gel naznačeno koliko masaža treba da traje, i kakvi pokreti se pritom koriste.

Nešto intenzivniju masažu protiv celulita možete postići uz sledeće smernice:

 • Telo pripremite nanošenjem ulja za masažu (još bolji efekat ćete postići ako koristite ulje za celuit) i laganim masiranjem celim dlanovima.
 • Ono što bi trebalo da usledi je masaža rukama i prstima, na isti način na koji se mesi testo. Manje površine hvatajte i gnječite prstima.
 • Masažom pesnicama u raznim pravcima razbićete grudvice celulita.
 • Koristite kružne pokrete uz pritisak.
 • Na kraju se pobrinite da telo opustite uz laganije pokrete.
 • Samomasažu možete izvoditi desetak minuta. Potrudite se da ovaj ritual ispoštujete svakog dana tokom mesec dana.

Ručni masažer za celulit

U borbi sa celulitom vam može pomoći i ručni masažer za celulit. Kada je u pitanju anticelulit masažer, naići ćete na veliki izbor, a kućne varijante ovog proizvoda uglavnom podrazumevaju male alatke sa okruglim bodljama, ili rolerima raznih vrsta.

U prodaji su takođe i vakuum čašice, kao i kreme koje kao nastavak sadrže aplikator u vidu masažera. Izaberite ručni masažer za celulit koji vam najviše odgovara, i tretmani kod kuće će vam biti znatno lakši.

Anticelulit masaža iskustva

Iskustva sa masažama koje za cilj imaju skidanje celulita su različita. Veliki broj žena je oduševljen ovim tretmanima i njihovim efektima, dok su neke osetljivije i jednostavno ne smatraju da su potencijalni rezultati vredni bola.

Ukoliko želite da se podvrgnete ovim tretmanima, savetujemo vam da se dobro raspitate o samim procedurama ali i terapeutima, jer masaža kod nestručnog osoblja može biti jako bolna, i za posledicu imati i određene povrede.

Kada je u pitanju cena anticelulit masaže, obično jedan tretman košta između 1000 i 1500 dinara, s tim da je za vidljive rezutate najčešće potrebno oko 10 tretmana. Ukoliko ste se odlučili za anticelulit masažu savet je da pratite razne popuste uz koje paket od 10 masaža možete dobiti po nižoj ceni.

Liposukcija kao najbolje sredstvo protiv celulita – istina ili mit?

Veliki broj ljudi se tražeći odgovor na pitanje – “kako skinuti celulit” okreće invazivnim tretmanima poput liposukcije. Ova metoda može biti dobra za skidanje sala sa kritičnih regija, ali se suprotno mnogim verovanjima ne preporučuje za uklanjanje celulita.

Kao što smo naveli postoji veliki broj prirodnih rešenja za oslobađanje od celulita, pa podvrgavanje totalnoj anesteziji zaista nije neophodno. Takođe, ukoliko celulit otklonite “veštačkim putem” to nikako neće uticati na to da se on ne stvori opet.

Liposukcija neće podstaći bolju cirkulaciju i izbacivanje toksina, za koje smo utvrdili da su ključni koraci u borbi protiv pomorandžine kore.

Vežbe za celulit

Fizičke vežbe stimulišu rast mišića i veći protok krvi, pa bi definitivno trebali da ih uključite u svoj anticelulit program. Od fizičkih aktivnosti se preporučuju plivanje i preskakanje vijače, a evo koje su najbolje vežbe za celulit, i koje bi trebalo da uključite u svoje treninge:

 • Iskoraci
 • Lateralni iskoraci
 • Čučnjevi
 • Mostovi
 • “Sednje uz zid” kao vid izdržaja

Ove vežbe će osim oslobađanja od celulita za rezultat imati i zatezanje nogu i zadnjice, i oblikovanje ovih delova tela. Najbolje rezultate postići ćete ukoliko ih kombinujete sa kremama, masažama i pravilnom ishranom.

Pravilna ishrana za uklanjanje celulita

Celulit na nogama i butinama je najvidljiviji i ono što žene najčešće muči. Masaže tretiraju određenu regiju tela pa sami možete birati sa kog dela tela želite da uklonite celulit. Pravilna ishrana međutim ne bira regije, i uz nju ćete smanjiti verovatnoću za pojavu celulita na svim delovima tela.

Na stvaranje celulita najčešće utiču:

 • Alkohol i gazirani sokovi
 • Slatkiši i šećeri
 • Transmasti
 • Masno meso
 • Testenine i proizvodi od belog brašna
 • Velike količine soli

Regulisanje ishrane bi svakako trebalo da počnete minimalnim unosom navedenih namirnica, a za glatku kožu bi trebalo da kao deo svoje ishrane uvedete:

 • Ribu i ostale proizvode sa nezasićenim masnim kiselinama, odnosno dobre masti
 • Jaja
 • Laneno seme
 • Seme suncokreta
 • Ovas
 • Peršun
 • Borovnice
 • Pomorandže
 • Lubenicu
 • Kruške
 • Jabukovo sirće
 • Orahe
 • Ruzmarin
 • Beli luk
 • Cveklu

Konzumacija ovih namirnica će osim uklanjanja celulita imati i druge benefite po vas, u segmentu zdravlja, ali i lepote. Izbacivanje gore pomenutih štetnih namirnica uticaće i na to da izgubite kilograme. Ukoliko vam je potreban bilo kakav savet u vezi ishrane i načina za mršavljenje, slobodno nas kontaktirajte.

Najbolja ulja za celulit

Već smo pomenuli da se tokom masaže koriste ulja za celulit, koja dodatno podstiču njihov efekat. Bilo da planirate da se podvrgnete tretmanima u salonu ili ste se odlučili za masažu kod kuće, trebalo bi da znate koji to preparati najbolje utiču na ubrzavanje cirkulacije i uklanjanje celulita.

Ulje ruzmarina

Ulje ruzmarina tonira kožu i utiče na njeno oslobađanje od limfnih blokada. Esencijalno ulje ruzmarina će uspeti da prodre u dublje slojeve kože i ukloni štetne materije koje se tu skladište. Ovo ulje je posebno korisno i za vodeni celulit, jer uklanja nadutost i otok.

Ulje geranijuma

Ovo ulje se često izdvaja kao najbolje sredstvo protiv celulita. Osim što utiče na poboljšanje teksture kože ima ulogu i u regulisanju hormonskog disbalansa, što znači da uklanja i unutrašnje uzroke celulita.

Ulje limunove trave

Čest odgovor na pitanje – “kao skinuti celulit za 7 dana” jeste ulje limunove trave. Ovo ulje je veoma efikasno jer osim što potpomaže izbacivanje toksina i bolju cirkulaciju, ujedno ima i diuretičko svojstvo kojim se koža oslobađa nadutosti i nakupljene tečnosti.

Ova ulja su značajna ne samo u masaži koja služi uklanjanju već stvorenih naslaga, već i za prevenciju. Prevencija je takođe od velike važnosti ukoliko imate predispoziciju da se kod vas razvije celulit. Pravilna ishrana, nega tela, i određeni kozmetički tretmani će vam pomoći da ovaj problem uklonite, ili barem u velikoj meri ublažite, prirodnim putem.

Ljudi koji su koristili DietX preparat za mršavljenje

Napravljen je od posebnih biljaka koje podstiču mršavljenje: Hoodia, Garcinia, Guarana, Čia seme, Laneno seme, Kim, Zeolit i Eterično ulje.

Pomoći će vam da smanjite apetit, istopite masne naslage i uklonite celulit.

2022-01-23T02:23:11+01:00 28/11/2018|6 Komentara

6 komentara

 1. […] postoji velika ponuda tretmana za uklanjanje celulita sa kojim mnoge žene širom sveta kubure. Svi tretmani obećavaju, pa nije tako lako snaći se u […]

 2. […] jedan od najčešćih problema nežnijeg pola, celulit se javlja kod žena svih dobi, bez obzira na figuru i telesnu građu. Predstavlja veliki estetski […]

 3. […] Obilje vlakana utiče na osećaj sitosti i uspostavlja kontrolu nad prejedanjem – jednim od glavnih “krivaca” za gojaznost. Vitalis Slim za mršavljenje štiti i krvne sudove, povećavajući njihovu elastičnost i protok limfe koja dalje podstiče bolju cirkulaciju – neophodnu ukoliko želimo da se oslobodimo celulita. […]

 4. […] odličan je za zatezanje kože, dobar je za probavu i imuni sistem, a praksa je pokazala da znatno smanjuje pojavu celulita zbog čega je i ovo sastojak jedne Citrax Forte […]

 5. […] da postoji pregršt različitih preparata protiv celulita, ne čudi što žene nemaju jasnu sliku kako ukloniti celulit potpuno na najjednostavniji i najbezbolniji način. Radi efikasnijeg tretmana celulita, […]

 6. […] ste primetili da se kofein koristi i kao sastojak mnogih kozmetičkih preparata kao što su gelovi za celulit i […]

Dodavanje komentara na tekst