//Kreme za lice – njihov značaj i kako izabrati najbolje?
Da li znate da postoji mnogo bolje rešenje za mršavljenje nego što je dijeta?

Otkrivamo vam tajnu kako efikasno smršati za manje od 28 dana!

Nekoliko hiljada naših čitalaca je probalo da drži razne dijete o kojima smo pisali na sajtu. Neki su bili uspešni u tome a neki nisu. Svi znamo da uopšte nije lako odreći se hrane. Zato smo, posle više od 19 godina iskustva u svetu mršavljenja odlučili da svima zauvek pomognemo u borbi protiv kilograma! Ponudili smo potpuno novo rešenje i ono što je najbitnije svi se slažu sa činjenicom da su imali čak 4 puta brže i bolje rezulate koristeći ga.
Kliknite ovde da saznate više o čemu se radi!
P.S. Procenat zadovoljnih korisnika je impresivnih 99.5%!

Kreme za lice – njihov značaj i kako izabrati najbolje?

Kreme za lice su sastavni deo nege lica, a njihovo nanošenje je nezaobilazna rutina svih onih koji brinu o svojoj koži. Zna se da kreme na određen način pomažu koži, ali ono što zbunjuje potrošače je upravo ogromna ponuda krema za lice, među kojima je teško razdvojiti kvalitetne proizvode od onih manje efektnih.

Sastav, proizvođač i cena krema za lice su samo neki od faktora kojima potrošači poklanjaju pažnju prilikom kupovine, mada mnogi od njih ne bi umeli da kažu šta je tačno najvažnije u sastavu jedne kreme za lice. Ujedno se postavlja pitanje i koliko su relevantne specifikacije proizvoda, i koliko navedeni sastojci krema za lice uopšte odgovaraju koži osobe. 

Prema tome, izbor ovih kozmetičkih preparata nije nimalo lak, pogotovo kada se uzmu u obzir razne vrste kremi za lice. Krema za lice je jednako važan deo estetike, baš kao i režimi ishrane i preparati za mršavljenje, koji su u službi lepog izgleda tela i dobrog zdravlja. 

U nastavku vam pružamo vodič za izbor krema za lice, njihovu upotrebu i tumačenje svega što možete pročitati u okviru specifikacija ovih proizvoda. 

Kako kreme za lice deluje na kožu?

Najbolje kreme za lice pružaju koži adekvatnu zaštitu, usporavaju starenje, povećavaju otpornost i elastičnost kože, a uz to, pružaju licu celodnevnu hidrataciju koja je koži preko potrebna. Kvalitetne kreme za lice će obezbediti koži sve navedeno, ne sprečavajući pore da normalno dišu.

Zbog toga je izuzetno bitna hidratantna krema za lice, čiji sastojci treba da podstiču disanje kože i čišćenje pora, a ne njihovo začepljivanje. Nije tajna da su upravo iz svih navedenih razloga prirodne kreme za lice najbolji izbor, mada tržište nudi kreme određenih proizvođača koji su uspeli da dođu do “dobitne” formule i kreiraju kremu za lice prema svim potrebama kože. 

Takva formula podrazumeva i sposobnost kreme da se brzo i lako apsorbuje, tako da ne ostavlja tragove na licu koje je teško razmazati. Krema za lice pruža odgovarajući efekat samo ukoliko se nanosi redovno i na pravilan način. Zbog toga je bitno da se u vašoj svakodnevnoj nezi nađe najbolja dnevna krema za lice, ali i hidratantna krema za lice namenjena noćnim satima kada se koža najviše odmara. 

Najbolja dnevna krema za lice

Najvažniji razlog zbog koga se kozmetički proizvodi dele na dnevne i noćne je taj što koža obavlja različite funkcije danju i noću. Danju je koža izložena raznim štetnim uticajima, pa u skladu sa tim joj treba priuštiti adekvatnu negu. Dnevna krema za lice pre svega štiti kožu od UV zračenja, svakodnevnih štetnih materija, vetra, ali i od šminke!

Sloj dnevne kreme za lice predstavlja odličnu podlogu za puder i sve što dodatno nanesete na lice, jer bi se bez kreme pore popunjavale ostacima šminke u mnogo većoj meri nego što je to slučaj sa adekvatnom podlogom. 

Dnevna krema za lice ujedno povećava elastičnost kože jer je hrani neophodnim sastojcima poput ulja, vitamina i biljnih ekstrakata kamilice, aloje, nevena i drugih korisnih sastojaka.

Najbolja dnevna krema za lice obavezno sadrži UV filter, vitamine i antioksidanse, dok bi one sa alfa hidroksilnom kiselinom i retionidima trebalo izbegavati, zbog nešto agresivnijeg dejstva na lice. 

Noćna krema za lice – dubinska nega kože

Ništa manje važna, noćna krema za lice, predstavlja vrlo važnu stavku u svakodnevnoj nezi kože lica i vrata. Lice je najpogodnije za tretiranje kremama upravo noću, kada se koža odmara od šminke i svih štetnih efekata na koje je osuđena tokom dana, ma gde se nalazili. 

Noćna krema za lice je fokusirana na dubinsku hidrataciju i obnovu kože, istovremeno pružajući licu svežinu koju nazivamo anti age efektom. 

Anti age efekat se postiže zahvaljujući visokoj koncentraciji retinola, glikolne i hijaluronske kiseline, čija se upotreba ne preporučuje preko dana kada je koža izložena suncu. Ovakve kreme su nešto teže i masnije teksture, zbog čega je njihova primena idealna tokom noćnih sati, jer lice ima dovoljno vremena da upije sve korisne supstance. 

Kod noćnih krema je važno izbegavati one na bazi parfema, jer mogu začepiti pore i uzrokovati crvenilo, iritaciju i druge neželjene efekte na koži. Zbog svega navedenog, vrlo je bitno napraviti odgovarajući tempo nanošenja dnevnih i noćnih krema, tako da vaša koža dobije najbolje iz svakog nanošenja. 

Ukoliko dnevnu kremu nanesete uveče, vaša koža verovatno neće biti dovoljno hidrirana, dok bi nanošenje noćne kreme u jutarnjim satima moglo da zamasti kožu u većoj meri nego što je to poželjno. Zbog toga ne mešajte ove proizvode, i pravilno rasporedite nanošenje noćne i dnevne kreme za lice. 

Kako prema tipu kože izabrati kreme za lice?

Vrste kremi za lice su određene različitim tipovima kože, od kojih svaki ima svoje potrebe u pogledu nege i tretmana lica. Najbolja krema za lice prema tipu kože je ona koja lice tretira na pravi način, u skladu sa njegovim karakteristikama, pa je važno izabrati proizvod odgovarajuće teksutre i sastojaka. 

Pre toga je neophodno poznavati svoje lice, i odrediti kom tipu kože pripada vaša. Sledi detaljno uputstvo za određivanje svih tipova kože, kao i za izbor kreme sa pravim sastojcima za vaše lice. 

Krema za suvu kožu lica

Krema za suvu kožu lica je neophodna kada koži nedostaje vlažnost u površinskim i dubinskim slojevima. Dehidrataciju ćete prepoznati po neprijatnom perutanju koje predstavlja i estetsku manu, a da nije reč samo o vizuelnom problemu, potvrđuje i neprirodna zategnutost kože koja neretko vodi do bolnog pucanja. 

Sve ovo je, između ostalog, posledica nedovoljnog lučenja sebuma, usled čega je koža osetljivija na vetar, sunce, hladnoću i sve druge uticaje koji dolaze spolja. Sve ovo rezultuje bržim stvaranjem bora, naročito u predelu oko usana i očiju. 

Ovaj tip kože zahteva kreme gušće strukture, koje u sebi sadrže veću dozu hranjivih sastojaka poput uree, pantenola, hijalurona, ulja jojobe, makadimije ili badema. Ovako udruženi sastojci će stvoriti zaštitini sloj na koži koji će produžiti hidrataciju i vratiti koži svežinu i elastičnost. 

Ulja su tu da pruže svu neophodnu negu, dok lipidi u ovim kremama nadoknađuju nedostatak masnih segmenata, koji su, iako nepoželjni u velikoj meri na licu, ipak neophodni u umerenoj količini kako bi koža izgledala prirodno i sveže. 

Koža će još bolje reagovati na primenu ovakvih krema ukoliko je ona praćena povećanim unosom vode u organizam, koja ima neverovatno pozitivno dejstvo na kožu i njen izgled. 

Krema za masnu kožu lica

Masna koža lica je ujedno i problematična koža lica, pa je upotreba adekvatne kreme od ključne važnosti za zdravu kožu i lep izgled. Masnu kožu karakterišu akne, mitiseri, proširene pore, kao i nepoželjan sjaj na licu koji mora da se neutrališe na svakih sat ili dva, naročito ukoliko na licu imate šminku. 

Osim što masno lice ne izgleda lepo, ovaj tip kože ume da bude vrlo iscrpljujući za osobu koja ima problem, jer su čišćenja lica mnogo učestalija, a borba sa aknama je gotovo neprekidna. 

Kvalitetna krema za masnu kožu lica dolazi u formi gela koji sadrži cink, salicilne kiseline, glinu i ekstrakte limuna. Ovi sastojci matiraju lice i smanjuju prekomerno lučenje sebuma, koji je odgovoran za masnoće sa kojima se budite svako jutro, ukoliko imate problema sa masnom kožom. Takođe, ovi sastojci deluju antibakterijski i umirujuće, usled čega lice dobija novu svežinu i podmlađen izgled. 

Ono što bi trebalo izbegavati u borbi sa masnom kožom, jesu masne kreme i ulja. Takođe, agresivna sredstva nisu dobro rešenje jer naglo isušuju kožu, što dodatno pogoršava stvari i dovodi do upale akni. 

Krema za mešovitu kožu lica

Jedan od najčeših tipova kože je mešovita koža, koja podrazumeva kombinaciju masne i suve kože. Kod osoba sa ovakvom kožom, T zona se obično pojačano masti, dok obrazi ostaju normalni ili čak suvi. 

Ovo je ujedno i najzahtevniji tip kože, jer krema masnu kožu lica ne prija suvim obrazima, dok krema za suvu kožu lica loše utiče na čelo, nos i bradu koji se pojačano maste

U ponudi je mnogo krema za mešovitu kožu lica, koje su prilagođene potrebama ovakvog lica, mada se uvek možete osloniti i na kombinaciju proizvoda. Ukoliko ste skeptični po pitanju krema za lice koje odgovaraju i masnim i suvim predelima kože, nabavite različite kreme kojima ćete tretirati različite delove lica. Na taj način ćete biti sigurni da ste zadovolji sve potrebe vaše kože

Anti age krema za lice – vrste kremi za lice prema starosti

Bez obzira na to kom tipu kože pripada vaša, starenje je neminovan proces kojem podležu masna, suva i mešovita koža, a na vama je da bore i druge tragove starenja usporite i ublažite u najvećoj meri. 

Ovaj proces ne zahteva naročito veliki trud – dovoljno je samo da u svoju rutinu nege uvrstite i najbolje anti age kreme za lice, popularno nazvane kreme protiv bora. 

Efekti anti age kreme se ogledaju u pojačanom hidriranju, zatezanju i podmlađivanju lica, a efekat pružaju samo ukoliko se sa njihovom primenom počne na vreme. Dvadeset peta godina je idealna za početak ovakve nege, mada nećete zakasniti ni u slučaju da anti age kreme uvrstite u svoju rutinu u kasnim dvadesetim. Ipak, ne čekajte tridesete i prve vidljive bore, jer je efekat u tom slučaju slabiji. 

Anti age krema treba da bude u skladu sa starosnom dobi, jer su prema nameni za različite godine, sastojsi drugačije skoncentrisani u kremama. Najbolja anti age krema za lice treba da sadrži hijaluronsku kiselinu, retinol, kolagen, keratin, vitamine E i C, koji su idealni za ublažavanje bora i vraćanje prirodnog sjaja licu. 

Ipak, vodite računa o tome da krema protiv bora bude prilagođena vašem tipu kože, ali i starosnoj dobi u kojoj se nalazite, jer ćete samo tako videti prave efekte tokom kontinuiranog i pravilnog nanošenja ove kreme. 

Kako se pravilno nanosi krema za lice?

Kremu za lice nije dovoljno jednostavno naneti i ostaviti da deluje. Vrlo je važno razumeti kako koža i krema “komuniciraju”, da biste znali na koji način se krema nanosi. Takođe, uzmite u obzir i to da su noćna i dnevna krema za lice samo deo svakodnevne nege, koja uključuje temeljno čišćenje lica odgovarajućim preparatima (tonicima, losionima ili gelovima). 

Svakom nanošenju kreme za lice treba da prethodi kvalitetno čišćenje, pogotovo kada je u pitanju večernja nega. Uklonite ostatke šminke, umijte lice i tek kada ste sigurni da nikakvih ostataka više nema na koži, nanesite kremu kružnim pokretima, lagano masirajući lice. 

Koža treba da upije kremu, a ona će tokom noći delovati na sve njene slojeve. Vrlo bitna stavka je i koža vrata, koju nikako ne bi trebalo zanemariti pri nanošenju kreme, jer se znakovi starenja na vratu pojavljuju i brže nego na samom licu. 

Jutarnja nega takođe podrazumeva umivanje mlakom vodom, nanošenje odgovarajućeg losiona koji vraća svežinu licu, a zatim i kreme koja će nahraniti kožu. Tek nakon svega ovog, lice je spremno za šminku, jer ima odličnu bazu u vidu kvalitetne kreme za lice. 

Osim što će lice biti zdravije tretirano, dobićete i estetski rezultat, jer je šminka najlepša kada se nanese na čisto, zdravo i osveženo lice. 

Sastojci koje sadrže najbolje prirodne kreme za lice

Prirodne kreme za lice su ujedno i najbolja kozmetika koju možete priuštiti svojoj koži, a zajedničko im je to što sadrže vrlo kvalitetne i pouzdane sastojke iz prirode, koji na najbolji način podmlađuju i hrane kožu. 

Ulja su odlična za nadraženu i iritiranu kožu, jer je omekšavaju i deluju vrlo umirujuće. Ulje badema je naročito dobro za jačanje elastičnosti i mekoću, dok ulje avokada optimalno deluje na dehidriranu i suvu kožu. 

Kolagen je vrlo bitan sastojak koji zadržava optimalnu vlažnost kože, vidno zatežući predele koji su skloni opuštanju i boranju. Vitamini se uvek preporučuju za obnavljanje oštećenih ćelija kože, a kao najbolji za lice se izdvajaju vitamin A i vitamin E. 

Tu je i pantenol, koji povoljno utiče na pege, fleke i depigmentacije na licu, pa je uvek poželjan sastojak kvalitetne i prirodne kreme za lice. Svaki od ovih sastojaka je vrlo važan za određen segment nege lica, a efekat je najpotpuniji kada se svi oni sjedine u kvalitetnu i efektnu kremu za lice. 

Slušajte svoje lice, i u skladu sa tim izaberite proizvode čiji vam sastojci odgovaraju, a pozitivni rezultati usled pravilne primene kozmetike sigurno neće izostati. Dobra nega lica zahteva redovno čišćenje kože i nanošenje krema, pa ne preskačite ove korake ujutru i uveče, kada je vrlo bitno da svom licu posvetite nekoliko minuta nege. 

Ne zaboravite ni na vrat, koji takođe treba da bude negovan i nahranjen svim navedenim sastojcima, kako bi bore, depigmentacije i druge neželjene pojave zaista bile ublažene i smanjene pod dejstvom kvalitetnih preparata za negu. 

Na mlađi izgled nesumnjivo utiče i zategnutost kože i odgovarajuća kilaža, pa se uvek možete osloniti na DietX proizvode koji će na najbolji način ukloniti višak kilograma koji vas čini starijima. 

Ljudi koji su koristili DietX preparat za mršavljenje

Napravljen je od posebnih biljaka koje podstiču mršavljenje: Hoodia, Garcinia, Guarana, Čia seme, Laneno seme, Kim, Zeolit i Eterično ulje.

Pomoći će vam da smanjite apetit, istopite masne naslage i uklonite celulit.

2021-04-29T02:12:41+01:00 29/07/2019|1 Komentar

1 komentar

  1. […] možete da uklonite pomoću odgovarajućih četki ili kamenom plavučcem. Takođe, hidriranje kože kremama i losionima je još jedna opcija da kurje oko na stopalu tretirate kod […]

Dodavanje komentara na tekst