//Mikrodermoabrazija Lica – Novi način rešavanja problema sa kožom
Da li znate da postoji mnogo bolje rešenje za mršavljenje nego što je dijeta?

Otkrivamo vam tajnu kako efikasno smršati za manje od 28 dana!

Nekoliko hiljada naših čitalaca je probalo da drži razne dijete o kojima smo pisali na sajtu. Neki su bili uspešni u tome a neki nisu. Svi znamo da uopšte nije lako odreći se hrane. Zato smo, posle više od 19 godina iskustva u svetu mršavljenja odlučili da svima zauvek pomognemo u borbi protiv kilograma! Ponudili smo potpuno novo rešenje i ono što je najbitnije svi se slažu sa činjenicom da su imali čak 4 puta brže i bolje rezulate koristeći ga.
Kliknite ovde da saznate više o čemu se radi!
P.S. Procenat zadovoljnih korisnika je impresivnih 99.5%!

Mikrodermoabrazija Lica – Novi način rešavanja problema sa kožom

Mikrodermoabrazija lica je pravo rešenje za problematičnu kožu koja je prekrivena ožiljcima od akni, strijama, mladežima ili borama.

Problemi sa kožom se uglavnom javljaju na koži lica. Bilo da se radi o ožiljcima od rana, boginja ili bubuljica, ovakve nepravilnosti na koži mogu biti poprilično naporne za uklanjanje, a od njih pate mnogi ljudi širom sveta, bez obzira na uzrast i pol.

Ponekad je potrebno podvrgnuti kožu agresivnijim hemijskim tretmanima, ali kada su problemi sa kožom manji, poželjno je opredeliti se za neki blaži tretman. Danas, dermatolozi i kozmetičari sve češće preporučuju tretman mikrodermoabrazije, koji je u velikom broju slučajeva sjajno rešenje za kožu.

Mikrodermoabrazija lica je novi način rešavanja problema sa kožom od koje pati sve veći broj mladih. Tretmani lica, i uopšte tretmani tela koji ispravljaju sve nepravilnosti uglavnom iziskuju mnogo truda, vremena i novca.

Kao što je teško pronaći idealan preparat za mršavljenje, tako je izazov naći i pravo i efikasno rešenje za uklanjanje nepravilnosti na koži. Međutim, uz odabir proverenih dermatologa i kozmetičara, svaki tretman mikrodermoabrazije će nesumnjivo rešiti ili bar ublažiti svaki problem na koži.

Kada je u pitanju mikrodermoabrazija iskustva korisnika koja možete pronaći na internetu ističu brojne pozitivne i negativne kritike na račun ovog tretmana, a mi ćemo se u ovom tekstu objektivno pozabaviti svim pojedinostima o samom tretmanu i predočiti vam sve ono što bi trebalo da znate o njemu.

Mikrodermoabrazija lica – šta je i šta podrazumeva?

Kako bi se razumelo šta je mikrodermoabrazija, trebalo bi napraviti razliku između dermoabrazije i mikrodermoabrazije, koja je na neki način manje agresivna verzija dermoabrazije, što i sam naziv govori.

Dermoabrazija i mikrodermoabrazija lica – razlike u tretmanima

I jedan i drugi tretman se bave uklanjanjem štetnih materija sa kože i imaju za cilj da isprave nepravilnosti prisutne na gornjem sloju epiderma. Dermoabrazija je hemijski tretman koji se fokusira na uklanjanje ožiljaka od boginja, akni, kao i saniranje različitih bolesti kože.

Posebnim aparatom se skida površinski sloj kože, te se na taj način omogućava novom i zdravom sloju kože da se razvija dalje bez smetnji. Kako je dermoabrazija vrlo intenzivan tretman, smatra se hemijskim tretmanom lica, pa se vrlo često poredi sa hemijskim pilinzima.

Iako je reč o poprilično agresivnom tretmanu, uglavnom ima malo uspeha sa rešavanjem problema kao što su kožne bolesti, mladeži ili bilo kakve promene pigmenta. Ovaj proces može da ublaži navedene promene na koži, to je individualno i rezultati zavise od kože do kože.

Ono što se savetuje svima koji imaju prirodno tamniji ten je da izbegavaju dermoabraziju, jer im ovaj tretman može izazvati promene u pigmentaciji, odnosno diskoloraciju. Međutim, ukoliko je koža prirodno svetlija, dermoabrazija je vrlo bezbedna za lečenje kože.

S druge strane, mikrodermoabrazija lica je tretman koji se ne bazira na hemijskim supstancama, već na česticama kristala i dijamanata koji služe za eksofolijaciju. To zapravo znači da se koža tretira, ali da ne ostaje bez čitavog svog površinskog sloja.

Mikrodermoabrazija lica – karakteristike tretmana

Mikrodermoabrazija lica je pravo rešenje za problematičnu kožu koja je prekrivena ožiljcima od akni, strijama, mladežima ili borama. Ovaj tretman lica podrazumeva korišćenje posebnih instrumenata koji prodiru u kožu, aktivirajući dublje slojeve, tako da koža nakon intervencije može lakše da upija serume i ulja koja se nanose nakon tretmana.

Kako tvrde dermatolozi, ovaj tretman aktivira i proizvodnju kolagena, te ima višestruko dejstvo na kožu. U suštini, mikročestice uklanjaju samo mrtve ćelije čineći kožu glatkom, tako da se na taj način sve nepravilnosti na koži ublažavaju.

Mikrodermoabrazija, odnosno kontrolisano odstranjivanje zadebljanog i izumrlog sloja kože, ima za cilj da se ukloni stara koža i nedostaci, kao i sve neželjene promene nastale sa procesom starenja, jer kako se vaše telo menja s godinama, tako se menja i koža lica.

Sam tretman podrazumeva površnu plitku abraziju epiderma kože. Mikrodermoabrazija može da se kombinuje i sa drugim tretmanima za podmlađivanje, što ujedno i pojačava samo dejstvo tretmana.

Njome se podstiče mikrocirkulacija, čime se omogućava bolja ćelijska ishrana, kao i brže i potpunije upijanje aktivnih materija koje treba da dopru do kolagena i elastina i tako izazovu produkciju novih ćelija.

U toku tretmana mikrodermoabrazije, sloj kože se usisava i otklanja, dok vakuum istovremeno stimuliše fibroblaste na produkciju novih kolagenih i elastinskih vlakana. Ono što ovaj tretman radi je održavanje mladačkog i svežeg izgleda kože, ublažavajući bore, ožiljke, pigmentaciju, staračke bore, akne i ožiljke od njih, kao i proširene pore.

Mikrodermoabrazija lica – postupak tretmana

Postoje različite metode ovog tretmana. Dva osnovna načina rada su kristalna mikrodermoabrazija i dijamantna mikrodermoabrazija. Mikrodermoabrazija lica kristalima aluminijum oksida i dijamantska mikrodermoabrazija sa kristalima različitog prečnika su na neki način dve vrste mikrodermoabrazije.

Pregledom se utvrđuje stanje kože i na osnovu tipa kože se bira odgovarajući abrazivni nastavak i program rada. Nakon uklanjanja samog površinskog sloja, nanosi se umirujuća maska. Završna nega podrazumeva korišćenje odgovarajuće kreme, seruma ili ulja sa zaštitnim faktorom, koje bi trebalo nanositi svaki dan tokom procesa lečenja kože.

Aparat za mikrodermoabraziju

Aparat za mikrodermoabraziju je sonda sa česticama dijamanata koja “bruši” površinu kože, dok u kombinaciji sa vakuumom poboljšava cirkulaciju, vrši mikromasažu, čisti kožu, smanjuje proširene pore, uklanja fleke, pege i bore, ali i poboljšava elastičnost.

Sam stepen dermoabrazije se određuje veličinom dijamantske sonde, brzinom i brojem prelaza preko tretirane površine kože. Promena u debljini kože je svakako najizraženija na površini kože, na epidermu. Kada se jedna ista regija tretira ovim tretmanom tri puta, epiderm sa 0,01mm dostigne 0,06mm.

Sam tretman se može raditi kao samostalna procedura ili u kombinaciji sa klasičnim anti-age tretmanom. Jedan tretman traje oko pola sata do 45 minuta, a nema sumnje da tretman najviše pomože osobama koje žele da poboljšaju izgled beživotne kože sa nepravilnostima.

Koliko je tretmana potrebno uraditi?

Kada je u pitanju mikrodermoabrazija lica koliko često je treba raditi zavisi od tipa kože i njene problematičnosti. Uglavnom je potrebno uraditi pet do sedam puta jedan tretman na sedam dana, te ponavljati tretman jednom u mesec dana, pa jednom u tri meseca kada se postigne željeno kako bi se održavao zdrav i blistav izgled kože.

Mikrodermoabrazija je potpuno bezbolan tretman zbog efekta vakum masaže koja pored toga što daje osećaj prijatnosti, ima veoma delotvornu ulogu u uklanjanju svih nepravilnosti na samoj koži.

Šta se sve može tretirati mikrodermoabrazijom?

Tretman se može primenjivati na različitim delovima tela, pa se tako razlikuju: mikrodermoabrazija leđa, lica, vrata, dekoltea, butina, laktova. U zavisnosti od toga koja se regija tretira, zavisi koliko je potrebno puta ponavljati tretman, kao i koliko će biti agresivan sam tretman i kako će koža izgledati nakon samog procesa.

Šta raditi posle tretmana mikrodermoabrazije?

Osobe sa jako osetljivom kožom uglavnom nakon samog tretmana mogu imati neprijatan osećaj peckanja. Kako se tretmanom povećava osetljivost na spoljašnje faktore, kao što su sunčevi zraci, ne treba se izlagati suncu barem u prvih 24 sata.

Takođe, nakon što se uradi mikrodermoabrazija lica koža je osetljiva i na znoj i na vrelu vodu, pa se ne savetuje treniranje u prvih nekoliko dana. Tokom prve dve nedelje posle tretmana potrebno je koristiti odgovarajuću hidratantnu kremu na tretiranoj regiji.

Kreme i losione koji sadrže mlečnu ili glikolnu kiselinu ne bi trebalo koristiti, kao ni skrab i to minimum 72 sata do i posle tretmana. Proizvode koji u sebi imaju Retin-A, takođe ne bi trebalo koristiti pre i posle procedure minimum 72 sata.

Ženama koje su se podvrgle mikrodermoabraziji lica se ne savetuje upotreba dekorativne kozmetike, kao što je tečni puder i rumenilo, dok se senke za oči mogu upotrebljavati neposredno posle same procedure.

Ukoliko se pojavi neki osip ili crvenilo ne bude prolazilo, potrebno je obratiti se lekaru, idealno dermatologu kod kojeg se radio sam tretman za dalje savete šta raditi i kako negovati kožu.

Mikrodermoabrazija lica – rezultati tretmana

Prvi rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, ali za potpuno izlečenje je potrebno biti i uporan i strpljiv. Sam tretman rešava brojne probleme kože, ali bez tretiranja kože nakon tretmana kako je prepisao dermatolog ili kozmetičar, rezultati neće biti vidljivi.

Takođe, kako bi se postigao željeni izgled kože, vrlo je bitno pridržavati se svega što dermatolog kod kojeg se radi tretman navede pre i posle same intervencije, kako bi rezultati bili i bolji i brže vidljivi.

Mikrodermoabrazija kontraindikacija

Kada su u pitanju kontraidikacije tretmana kao što je mikrodermoabrazija, gotovo da ih nema, jer se pre upuštanja u lečenje kože na ovaj način, sama koža podvrgava pripremama i ispitivanjima, kako bi se utvrdilo da li je podesna za tretman.

Ali, neželjena dejstva se mogu javiti ukoliko se tretirani deo kože izloži suncu u prva tri dana nakon tretmana. Iz tih razloga se savetuje da se koža obavezno maže zaštitnim faktorom, bez obzira na period godine, iako je najbolje upustiti se u ovaj tretman tokom dana kada nema mnogo sunca.

Kome se ne preporučuje mikrodermoabrazija?

Ovaj tretman se nikako ne preporučuje dijabetičarima. Sam tretman nije preporučljivo primenjivati ukoliko pacijent boluje od rozacee, proširenih kapilara ili telangiektazije, bakterijskih infekcija kože, herpesa, zaravnjenih bradavica ili ako osoba koristi roakutan, to jest izitretinoin.

Takođe, mikrodermoabrazija u trudnoći se ne savetuje, jer je tada koža posebno osetljiva, sklona iritaciji, pucanju i infekciji. Međutim, posle porođaja, tretman mikrodermoabrazija strije otklanja veoma uspešno, stoga je odličan izbor za sve novopečena mame kojima se telo pomalo promenilo tokom trudnoće.

Mikrodermoabrazija iskustva

Svi koji su se podvrgli mikrodermoabraziji uglavnom ističu da im koža nakon samog tretmana postaje osetljivija na dodir, ali da tokom procesa nikakav bol nisu osetili. Kako tvrde dermatolozi, osim osetljivosti, moguće je da se pojavi i crvenilo koje nestaje u toku jednog dana.

Pacijenti koji su radili ovaj tretman kao svoje iskustvo navode osećaj da im koža gori posle samog procesa. Takođe, samo izlaganje suncu nije strogo zabranjeno, kao što je slučaj kod dermoabrazije, ali je svakako preporučljivo izbegavati ga, bar u prva tri dana dok se tretirana koža ne umiri.

Savetuje se korišćenje krema sa zaštitnim faktorom ukoliko ste prinuđeni da izađete napolje nakon tretmana, kako se bi pojavile fleke ili opekotine po tretiranoj regiji.

Ako se u obzir uzme mikrodermoabrazija lica iskustva su uglavnom ista i govore da za sam tretman nisu potrebne nikakve pripreme, niti bilo kakva anestezija. Mikrodermoabrazija akne ne može potpuno da ukloni, kao ni same ožiljke od istih, ali može veoma da pomogne u smanjenju i ublažavanju nepravilnosti na koži.

Takođe, iskustva navode da su mikrodermoabrazija i mezoterapija tretmani koji se ponekad rade u paketu, jer je tretman mikrodermoabrazije odlična priprema za mezoterapiju bez igala jer omogućava dublju penetraciju samih preparata.

Ipak, bez obzira na sve prednosti ovog tretmana, uvek je bitno posavetovati se sa dermatologom pre nego što se odlučite da se upustite u ovaj proces, kao i da sam tretman radite na proverenom mestu, kako ne bi došlo do nekih nepredviđenih situacija.

Mikrodermoabrazija kod kuće

Kao velika prednost tretmana, ističe se mogućnost obavljanja tretmana kod kuće. Naime, danas na tržištu postoji mnoštvo aparata za mikrodermoabraziju za kućnu upotrebu koji se mogu nabaviti po veoma pristupačnim cenama.

Glavna razlika između tretmana koji se radi u toplini svog doma i kod dermatologa svakako je u tome što kozmetičari i dermatolozi imaju jače aparate sa više snage, tako da i sam proces biva kvalitetniji, efikasniji i brži.

Ako se odlučite da tretman radite sami kod kuće, vodite računa o tome da sam aparat bude sterilizovan kako bi se izbegle veće komplikacije, a u tome vam mnogo može pomoći alkohol.

Cena aparata za ovaj tip tretmana kože koji se radi u udobnosti svog doma varira od proizvođača do proizvođača, stoga ako se odlučite na ovaj korak, dobro se raspitajte i obezbedite sebi aparat na proverenom mestu kako bi vam vaša koža bila zahvalna.

Mikrodermoabrazija cena

Cena ovog tretmana zavisi od ordinacije do ordinacije gde se radi. Sama cena je poprilično pristupačna svima, ali s obzirom na to da su iskustva i mišljenja podeljena, trebalo bi imati u vidu da postoji šansa za nezadovoljstvo tretmanom, jer je svaka koža drugačija i različito deluje na tretiranje.

Raspitajte se koja je cena tretmana mikrodermoabrazije na različitim mestima pre nego što se upustite u sam proces, ali ipak imajte na umu da je reč o vašoj koži, stoga je bitnije birati gde raditi tretman po tome ko radi i čime, a ne po ceni tretmana.

I muškarci i žene koji drže do lepog i zdravog izgleda, imaju listu preparata i sredstava za negu lica, tela i održavanje figure, a na njoj se neizostavno nalaze i tretmani za kožu, efikasni preparati za mršavljenje i zdrave namirnice koje su deo svakodnevne ishrane. Za najbolje tretmane za vaše lice konsultujte se sa dermatologom, a ukoliko želite da dovedete liniju u red – slobodno nas kontaktirajte!

Ljudi koji su koristili DietX preparat za mršavljenje

Napravljen je od posebnih biljaka koje podstiču mršavljenje: Hoodia, Garcinia, Guarana, Čia seme, Laneno seme, Kim, Zeolit i Eterično ulje.

Pomoći će vam da smanjite apetit, istopite masne naslage i uklonite celulit.

2021-04-29T02:13:34+01:00 09/07/2019|3 Komentara

3 komentara

  1. […] toga što akne utiču na kožu lica ljudi i predstavljaju estetski problem koji utiče na samopouzdanje, one su takođe i faktor koji […]

  2. […] se može preduhitriti redovnim čišćenjem lica, jer masna koža zahteva da joj se posvetite nekoliko puta dnevno i skinete sve prljavštine posebnim tonicima, losionima i […]

  3. […] U ponudi je mnogo krema za mešovitu kožu lica, koje su prilagođene potrebama ovakvog lica, mada se uvek možete osloniti i na kombinaciju proizvoda. Ukoliko ste skeptični po pitanju krema za lice koje odgovaraju i masnim i suvim predelima kože, nabavite različite kreme kojima ćete tretirati različite delove lica. Na taj način ćete biti sigurni da ste zadovolji sve potrebe vaše kože.  […]

Dodavanje komentara na tekst